Jaka je podle vas nejhnusnejsi kytara?
Pravidla fóra
Re: Jaka je podle vas nejhnusnejsi kytara?
Hnusna je teda fest. Tyhle kytary jsou pokud vim z korejsky fabriky Samick? Elektriky byly ok low end, jedny z prvnich korejskych nastroju co se sem ofiko dovazely.
Young Chang vyráběl a možná i stále vyrábí hlavně piana. Nejsem si jistý, že to byla tatáž fabrika co Samick. Snad se tam dělaly i korejské Squiery.
Nedramatizoval bych to, ta Fenixka až takový průšvih není - prostě pokus o zajímavější modernu ze začátku 90. let, tehdy se podobné designy objevovaly. Ta kytara se mi taky moc nelíbí, ale je promyšlená a působí docela vyváženě a ergonomicky.
Vyráběly a vyrábějí se horší zvěrstva a z některých je dneska kult. Např. SGčko, ať nejdem kopnout do mraveniště daleko.
(a to jsem zamlada na SGčko metlil chacha).
Ostatně zrovna třeba Mázlovka výše je o řád horší designové zvěrstvo a osobně nechápu, proč Mázl zákazníkovi něco tak příšerného nerozmluvil - kdybych Mázla poznal jen na základě téhle jedné kytary, tak si klepu na hlavu, kdyby mi ho jako kytaráře někdo chválil. Fakt super vizitka.
Vyráběly a vyrábějí se horší zvěrstva a z některých je dneska kult. Např. SGčko, ať nejdem kopnout do mraveniště daleko.
Ostatně zrovna třeba Mázlovka výše je o řád horší designové zvěrstvo a osobně nechápu, proč Mázl zákazníkovi něco tak příšerného nerozmluvil - kdybych Mázla poznal jen na základě téhle jedné kytary, tak si klepu na hlavu, kdyby mi ho jako kytaráře někdo chválil. Fakt super vizitka.
| Cruel YT | Cruel sptf
Kinx/Fořt: Samick a YCh byly a asi i jsou drsná konkurence v kytarách i klapkách. Když YCh koupili krachující Kurzweil, někteří echt “klapkaři” to (dodnes) nerozdýchali. Jednoho mám v rodině
.
Fořt:
OK, tipnul bych si, že tenkrát by Fenix něco jako teď Cort. Ale ty akustiky fakt nic moc. Elektriky se určitě naučili, když “lowcostovali” pro Fender.
Kvíz:
Pamatujete někdo ten kvelb na Flóře? V devadesátkách asi první muzikhaus v republice.
Fořt:
OK, tipnul bych si, že tenkrát by Fenix něco jako teď Cort. Ale ty akustiky fakt nic moc. Elektriky se určitě naučili, když “lowcostovali” pro Fender.
Kvíz:
Pamatujete někdo ten kvelb na Flóře? V devadesátkách asi první muzikhaus v republice.
Naposledy upravil(a) jbiker dne 6.09.2019 13:36, celkem upraveno 1 x.
Flóru v Praze? To ne, a že jsem matičku tehdy prošmejdil. Myslel jsem, že 1. bylo K-audio. Tam jsem byl úplně na začátku. Ještě ne ve Štěpánský, ale v nějakom skladu bokem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To bylo, myslím, až potom. Prodával tam taky mladej Broum, že? Na Flóře byl Burgerstein. Už si nepamatuji, jestli byl vchod z Vinohradský, nebo od hřbitova. Kupovali jsme tam m.j. s kámošem metalistou hlavu Carvin. Za nekřesťanskej peníz, jako tenkrát všechno.
Tak to ne, to mi ušlo. Burgiho znám jen z doslechu. K-audio, to byl Ota Kott. Tehdy osobně. Koupil jsem tam svou 2. krabičku v životě - Boss SD-1. Janek Ledecký tam tehdy přišel vrátit půjčené Tele, nahrávali s Žentourem desku. Jó, to jsou vzpomínky. Když už - v Dejvicích na kulaťáku v průchodu byl krámek, za výlohou modrej distortion. No a před revolucí ten bazar na Nár. třídě, ten snad známe všichni, ne? Dost O.T. a nostalgie (?).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na Flóře? Já tam chodil z Jiřáku. Byla to Bořivojova. No ono je to vlastně z obou stanic M skoro stejně daleko …
Jinak ten Fenix IMHO zase tak šílený není. Dost mi připomíná Princovu "Cloud" kytaru, ta by taky klidně mohla v tomhle tématu figurovat ...
Jinak ten Fenix IMHO zase tak šílený není. Dost mi připomíná Princovu "Cloud" kytaru, ta by taky klidně mohla v tomhle tématu figurovat ...
Pravdu díš, Bořivojova to byla. Ta skleróza.
Návrat k tématu:
Návrat k tématu:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OMG, takhle zmrzačit tělo a hlavu.
https://www.google.com/search?tbm=isch& ... JsQ4dUDCAc
PS: jen doplním přímo obrázek, kdyby inzerát zmizel.
Na tu se musí fakt skvělě hrát. Záda si možná uleví, ale co ruka, která musí podpírat podle mě zcela jistě se převažující krk? Některým lidem chybí soudnost … Hendreku - výstižný příměr 
pěknej zajda
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Není to úplně nej, ale podle mě do tohodle téma i tak vcelku zapadají. 
https://frontman.cz/fender-player-lead- ... ych-modelu
https://frontman.cz/fender-player-lead- ... ych-modelu
| Cruel YT | Cruel sptf
Super uchylárna, me gusta. Retro se posouvá do další vlny - antioffset či onset?
si upad, ne??? Lead je parádní ! Stejně jako další offsety? Ty vůbec nejdeš s módou ! Nehraješ na Jaguára nebo Jazzmastra? Ještě, že to nečet Kinx ....!
P.S.: už i torst se připojil : https://torst.rajce.idnes.cz/IRISTANG/#P1020671.jpg
P.S.: už i torst se připojil : https://torst.rajce.idnes.cz/IRISTANG/#P1020671.jpg
Tenhle bizár vymysleli, kdyby třeba ve Vatikánu nebo v Kremlu zakládali kapelu?
Škoda, že to nebudou dělat z bižuterie jako levnou sériovku.
https://www.gannett-cdn.com/presto/2020 ... width=1588

Škoda, že to nebudou dělat z bižuterie jako levnou sériovku.
https://www.gannett-cdn.com/presto/2020 ... width=1588

| Cruel YT | Cruel sptf
třeba ještě budou
Ty máš něco proti zbohatlickému (ne)vkusu?
Dyk tam píšou Faberge, kvalita, klasa, umění voe
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋