Dřevo pro stavbu kytary
Re: Dřevo pro stavbu kytary
Podle fotek v různých podmínkách je to pro mě stejně těžké jako pro jiného vyhnout se osobním invektivám. Tak třeba : Co tento ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Myslím, že Ti to z téhle fotky neurčí ani zkušený kytarář - 2/3 jsou mázlé a vpředu se polovina leskne.
Co to vlastně má být za kvíz?
PS: Invektiva to nebyla, ale pouhý humor.
Co to vlastně má být za kvíz?
PS: Invektiva to nebyla, ale pouhý humor.
| Cruel YT | Cruel sptf
Poznat podle fotky exotické dřeviny je jistě jednoduché a dokáže to každý expert zde na foru.
My jsme dnes připravovali na prohnání mašinou cca deset českých stromů, v kůře, obrostlých mechy a lišejníky, u dvou jsme stejně nevěděli, co je co. Radiální řez nenapověděl, tangenciální také ne. Kůra byla stejná, lýko také, v jádru se mohou oba lišit, i být stejné. Nakonec je prozradila vůně při řezání, zahřátí řezu a šťávy a pilin z něj lezoucích. Máte tyto fysické zážitky zde ku disposici? Nemáte. Takže je skoro vše plácání do větru.
My jsme dnes připravovali na prohnání mašinou cca deset českých stromů, v kůře, obrostlých mechy a lišejníky, u dvou jsme stejně nevěděli, co je co. Radiální řez nenapověděl, tangenciální také ne. Kůra byla stejná, lýko také, v jádru se mohou oba lišit, i být stejné. Nakonec je prozradila vůně při řezání, zahřátí řezu a šťávy a pilin z něj lezoucích. Máte tyto fysické zážitky zde ku disposici? Nemáte. Takže je skoro vše plácání do větru.
Tak třeba tohle je zrovna ke koupi. Údajně z r.61, takže Brazil ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Údajně gibson dělá brazil rw hmatníky u modelů 2018 (CS). Na porovnání 2x strat z období kdy dělali oba rw.
zvouček už se začíná rýsovat...José píše: 9.03.2018 9:42 @Hyenik: javor+jasan+javor? Tak to jsem velice zvědav, takhle od stolu bych si to tipl na pěknej zvoneček.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hm, kdo ti to staví? Pěkný tvar.
Patka krku bude nějak (výrazně) zaoblená? Jestli bude krk vlepený, sneslo by to propojit křivku horního a spodního rohu úplně bez patky.
Patka krku bude nějak (výrazně) zaoblená? Jestli bude krk vlepený, sneslo by to propojit křivku horního a spodního rohu úplně bez patky.
To je inspirované nějakým starým framusem, ne? Vliv Kinxova mokrého úlovku? 
Na lepený krk tomu chybí čep, ne? Na šroubovaný by to bylo bez toho obloučku krátké, či se mýlím?
Na lepený krk tomu chybí čep, ne? Na šroubovaný by to bylo bez toho obloučku krátké, či se mýlím?
designuju já ve spolupráci se stavitelem (Ivoš Pavlica)
krk bude šroubovaný, i když tenhle tvar by opravdu snesl spíš lepený, ale už bylo pozdě.
inspirací je mnoho, propojuju to z různých střípků co se mi líbí a co se k sobě budou hodit, uvidíme.
zakladni předloha pro tělo byla tahle JET (ale je toho samozrejme daleko vic)

krk bude šroubovaný, i když tenhle tvar by opravdu snesl spíš lepený, ale už bylo pozdě.
inspirací je mnoho, propojuju to z různých střípků co se mi líbí a co se k sobě budou hodit, uvidíme.
zakladni předloha pro tělo byla tahle JET (ale je toho samozrejme daleko vic)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo nesháněl a tím pádem neví kde by se dal sehnat mahagon na tělo cca 50*40*4.5 cm.
Díky moc 
Zdravím, dotaz. Chodím ke strejdovi do truhlárny. Navrhl jsem mu, zdali by mi nepomohl s výrobou těla el. kytary. POTŘEBUJI RADU. Jaké dřevo byste mi doporučili? Nějaké zkušenosti? Pročítal jsem to tu a narazil na javor. Pak někdo psal, že je to naprd, čistě jenom z toho. Tak to nějak namixovat?
Určitě to ale poslepovat, že joo?
Je toho dost. Díky Vám
Na jakou kytaru?
Ja tu pri procitani narazil na vicero druhů dřev
Ja tu pri procitani narazil na vicero druhů dřev
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Mně by se líbil Stratocaster a nevím co použít
nějaký tip?
Zdar, olše nebo jasan na tělo a krk z javoru.: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fender_Stratocaster
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Já bych zase korpus z javoru tak neodsuzoval. Mám z něj udělanou jednu ze svých BASKYTAR a hraje to velmi dobře. U kytar nevím. Kupodivu jasan (Evropský) se mě nelíbil, tupý zvuk bez sustainu. Olše je standart, krk z javoru taktéž.Atjov píše: 25.09.2019 19:07 Pročítal jsem to tu a narazil na javor. Pak někdo psal, že je to naprd, čistě jenom z toho.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
To já, co mám Jurášovku z evropského jasanu, tak si na tupost zvuku nemohu stěžovat (naopak), holt je to o kusu a dalších parametrech. Jasany (od amerického přes evropský po sen), co jsem zkoušel jsou prostě cinkátka. Výraznější atak s vytáhnutými nejvyššími harmonickými, zatímco olše je podle mne taková neutrální. Někde jsme dávali několik youtube srovnávaček, tuším někde v horní sekci fóra.
Ještě mi vysvětlete, korpus = celé tělo? Teprve jsem k tomuto přičichl, zatím se v této terminologii ztrácím. Díky 
Atjov: Jo, korpus je celé tělo el. kytary.
José: S tou neutralitou olše jsi to trefil přesně. Možná proto už mě olše moc nebaví a korpus z javoru je pro mě příjemná změna. Ale opravdu hraje čistý konkrétní tón.
Jasan mě zvukově nesedl. Udělal jsem z něj dvě basy a ještě jsem měl možnost to porovnat s jasanovou basou od Kobrleho. Konstatování - jasan není pro mě.
José: S tou neutralitou olše jsi to trefil přesně. Možná proto už mě olše moc nebaví a korpus z javoru je pro mě příjemná změna. Ale opravdu hraje čistý konkrétní tón.
Jasan mě zvukově nesedl. Udělal jsem z něj dvě basy a ještě jsem měl možnost to porovnat s jasanovou basou od Kobrleho. Konstatování - jasan není pro mě.
GK MB 150 S, GK MB 800