Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Hodně budem někde...
navazuju na diskusi v tématu MOOER GE300.
náhodou jsem našel tohle video, kde sice není MOOER (proto to píšu tady), ale je to další dobrá, celkem objektivní srovnávačka. Škoda že chybí KPA (vlastně ne, nevadí, víme, že by hrál totožně !). Spíš další ukázka, že Fractal žádná sláva. Naopak velice slušný výsledek u SW, hlavně Revalver a Guitarrig. Amplitube a POD Farm slabé, což bych i čekal.
náhodou jsem našel tohle video, kde sice není MOOER (proto to píšu tady), ale je to další dobrá, celkem objektivní srovnávačka. Škoda že chybí KPA (vlastně ne, nevadí, víme, že by hrál totožně !). Spíš další ukázka, že Fractal žádná sláva. Naopak velice slušný výsledek u SW, hlavně Revalver a Guitarrig. Amplitube a POD Farm slabé, což bych i čekal.
Naposledy upravil(a) torst dne 26.06.2019 7:37, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jo,jo souhlas. Ale srovnávačka Dual Rectifieru s modelingama je úplně naopak. Nejlepší Fractal a veškerý soft naprd.
Ja mám BIAS. Z netu sa dajú stiahnuť aj nejaké presety a máš tam neobmezené množstvo high gain zvuku a kopu efektov.
https://mercuriall.com/cms/details_freestuff
je libo autentický Metalzone ?
je libo autentický Metalzone ?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ten Metalzone se radši neodvažuju zkoušet, ale konkrétně Mercuriall jsou simulace, které zní podle mě o dost líp, než všechny ostatní top jména (NeuralDSP, Bias AMP, Guitar rig atd.). Mám od nich tu simulaci Triaxisu, ale doporučuju vyzkoušet JCM800, která je free 
Mercuriall je naprostá špička. Hlavně simulace Engl E530 a AMT SS1 (nebo tak nějak). Ten Metalzone, ode mne trochu nadsázka, ale do sbírky bych ho bral. Bohužel, pro mě to už není, zastavil jsem se na Win XP a ani výkonově to můj 10 letý stroj nedraží.
Je to AMT SS11B.
Nj, je to dobré, ale zkoušel jsem nastavit ReAxis stejně, jako mám nastavený opravdový Triaxis (několik zvuků) a výsledek je vždycky tristní, v ReAxisu se musí dost potweekovat, aby se dosáhlo podobného zvuku.
Skutečný Triax hraje slyšitelně líp, to je zcela bez debaty.
Simulace Triaxu v AX8 je lepší než ReAxis, ač na reál taky nemá.
Ale píšu zde o přímém porovnání, pokud si někdo do nahrávky nastaví dobře ReAxis, každý pozná ku*ndu s mákem, že to není lampa.
Nj, je to dobré, ale zkoušel jsem nastavit ReAxis stejně, jako mám nastavený opravdový Triaxis (několik zvuků) a výsledek je vždycky tristní, v ReAxisu se musí dost potweekovat, aby se dosáhlo podobného zvuku.
Skutečný Triax hraje slyšitelně líp, to je zcela bez debaty.
Simulace Triaxu v AX8 je lepší než ReAxis, ač na reál taky nemá.
Ale píšu zde o přímém porovnání, pokud si někdo do nahrávky nastaví dobře ReAxis, každý pozná ku*ndu s mákem, že to není lampa.
| Cruel YT | Cruel sptf
To je přesně ono. Když hraje někdo jiný, nebo i na své nahrávce (tedy při blind testech) poznám onu ku*ndu s mákem (a ad hyenikovy testy, s dobrým impulzem jde beze strachu použít i G1On). Ale když člověk hraje? Tak tam nemá prostě tu zábavnou kompresní odezvu, to pumpnutí, nejde tolik za rukou, či jak se to dá nazvat... Prostě zábavnější i třeba hájgejn dostanu z lampového basového preampu (Le bass - zvládne všechno), než daleko víc tweakovatelný digisystém (mám k dispozici Bias AMP mobile, tak G1On či MS-50g).
Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu, ale když už tady torst vytáhl Mercuriall, tak jsem chtěl jen sdělit svou zkušenost, že to mají soudruzi dobře udělané a zní to na high gain nejlíp ze všech amp sim pluginů, které jsem zkoušel a bylo jich už celkem hodně.
-
qwertxx
Jak z počítače vytáhnout slušný high-gain zvuk II (roku páně 2019)
Z
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 1:09, celkem upraveno 1 x.
Re: Jak z počítače vytáhnout slušný high-gain zvuk II (roku páně 2019)
Nenahrávám, jen (si) hraju pro radost doma. Na začátku roku jsem prodal všechny krabičky a emigroval na PC. Z placených simulací jsem zkusil BIAS FX, S-Gear, Helix Native a skončil jsem u TH-U od Overloudu, ke kterému jsem si dokoupil (zatím) 2 rig library. Spokojenost, stabilní a updatovaný soft, oceňuju, že nad UI někdo přemýšlel. Na moje potřeby dostatečný až až, neměnil bych.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
qwertxx
J
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Doporučuji zkusit 14 denní trial verze https://neuraldsp.com/.
NAMELESS SUITE je takovej nasranější Marshall
NTS SUITE víc amerického/moderního střihu s níže posazenými středy
ARCHETYPE: PLINI - tady je skvělé že jsou 3 různé aparáty na clean, crunch as hi-gain (asi Mesovský) + reverb/delay a EQ
ARCHETYPE: NOLLY - jsem ještě nezkusil, ale ještě víc možností a aparátu než kdy dříve. Nolly je producent moderního metalu a především se specializuje na moderní progresivní metal/Djent (jako Periphery).
Já sám mám NTS ale říkám si že jednou podlehnu a koupím Pliniho.
NAMELESS SUITE je takovej nasranější Marshall
NTS SUITE víc amerického/moderního střihu s níže posazenými středy
ARCHETYPE: PLINI - tady je skvělé že jsou 3 různé aparáty na clean, crunch as hi-gain (asi Mesovský) + reverb/delay a EQ
ARCHETYPE: NOLLY - jsem ještě nezkusil, ale ještě víc možností a aparátu než kdy dříve. Nolly je producent moderního metalu a především se specializuje na moderní progresivní metal/Djent (jako Periphery).
Já sám mám NTS ale říkám si že jednou podlehnu a koupím Pliniho.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
-
qwertxx
P
Zrovna jsme se v tom "zastaralém" vlákně bavili o Mercuriall, tak od nich můžeš něco zkusit:
jak-z-pocitace-vytahnout-slusny-high-ga ... 20#p769148
PS: Tohle vlákno bych doporučoval sloučil s tím původním, je to identické téma a příspěvky se datují.
jak-z-pocitace-vytahnout-slusny-high-ga ... 20#p769148
PS: Tohle vlákno bych doporučoval sloučil s tím původním, je to identické téma a příspěvky se datují.
| Cruel YT | Cruel sptf
-
qwertxx
[
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 1:10, celkem upraveno 1 x.
Samozrejme je to na rozhodnuti admina.
Myslim, ze zanedloho z toho budes zmateny jelen i v tomhle "novem" tematu, protoze se ponese ve stejnem duchu.
Ale rozhodne mládí vpřed.
Myslim, ze zanedloho z toho budes zmateny jelen i v tomhle "novem" tematu, protoze se ponese ve stejnem duchu.
Ale rozhodne mládí vpřed.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Slučuji. Jak píše Cherreda. Staré matoucí příspěvky ignoruj.
-
qwertxx
[
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 1:10, celkem upraveno 1 x.