Hledam nekoho na pripravu kytaroveho zpevniku

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
jirka kyncl
last.fm: v

Hledam nekoho na pripravu kytaroveho zpevniku

Příspěvek od jirka kyncl »

Ahoj,

hledam kytaristu, ktery by pripravoval pisnicky pro zpevnik: akordy a text, kratky popis pisne, tempo atp (noty ne). Pripravuji online zpevnik a potrebuji, aby pisnicky mely nejakou uroven - akordy zacinaly, tam kde maji atd, zkratka nekdo si s tim dal praci a bylo to po vsech strankach ok. Sam moc nestiham, potrebuji pomoc.

Na cene bychom se dohodli, na objemu take. Hledam nekoho, koho by to bavilo a nedelal to jen kvuli penezum.

V pripade zajmu mi poslete vzkaz.

Diky!
torst

Re: Hledam nekoho na pripravu kytaroveho zpevniku

Příspěvek od torst »

https://pisnicky-akordy.cz/ivan-mladek/jozin-z-bazin#
Ahoj. Tohle ti nestačí? Je to i transpozicí do libovolné tóniny. Abys nenosil dříví !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jirka kyncl

Diky, znam, nestaci :)
wawelin

Příspěvek od wawelin »

V zásadě se nelze obejít bez příspěvků uživatelů. Pokud nemáš stylovou cílovku, je to na jednoho či pár lidí prostě až příliš úmorná práce. Já si dělám zpěvníky papírový, selektuju tóninu (aby byla zpívatelná pro mužský i ženský hlas), dopisuju poznámky. I pár stránek zabere několik dnů práce. Nezdá se to.

Online zpěvníků už je dost, bohužel. To, že nejsou úplně přesné, nevadí. Většina lidí to neřeší, hlavně že jsou shruba akordy a nějak se to zahraje. Zní to na prd, ale je to životní praxe. Je jedno jak to hraješ, hlavně to nějak zahrej.
waldir

Příspěvek od waldir »

torst píše: 8.12.2018 16:58 https://pisnicky-akordy.cz/ivan-mladek/jozin-z-bazin#
Ahoj. Tohle ti nestačí? Je to i transpozicí do libovolné tóniny.
Koukám koukám... Člověk by čekal že když to zná původní tóninu tak nebude problém respektovat ji a při transpozici nesekat enharmonické záměny zcela nahodile.

Jinak v me socialni bubline si zvladl vybudovat renome kompetentne editovaneho zdroje, do ktereho casto prispivaji i sami autori prislusnych pisni, Velky Zpevnik.
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

To Jirka Kyncl: už máš nějaký výsledek? hoď sem nějaký odkaz. Jak si představuješ to přispívání, posílat to mailem tobě, nebo to nějak umístit přímo do stránek, nějaký seznam už je k dispozici? Je to nějak zaměřené žánrově?
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
jirka kyncl

Udělal jsem tohle: https://spisnickou.cz zatím pilotní verze. Postupně budu rozšiřovat o funkce i obsah.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Šel jsem na tu stránku, klikl jsem na Wonderwall. Tam jsem se dozvěděl, že se tam hraje obyčejné Emi, A, D. Co k tomu dodat?
Hele, já už mám fakt hodně odehráno na mejdanech a řeknu Ti, co bych já ocenil, jsou to dvě věci:
- informace o tónině, ve které se to bude normálním lidem dobře zpívat
- kvalitní inspirace, co zahrát dál
Zatím jsem nenašel nic lepšího, než jsou Já písničky (hlavně dvojka je super). Online zpěvník by mohl přinést možnost nabízet další vály na základě nějaké inteligence. Tak jak to dělá Youtube - sice nabídne podobné věci, ale postupně Tě driftuje dál tak, abys nezamrzl v jednom žánru na celý večer. Samozřejmě by neměl nabízet vály, které už jsi ten večer navštívil. Tohle jsou tipy ke zvážení, aby mělo smysl dělat zase další zpěvník vedle již mnoha dalších.
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Nevím jaké máš ohledně zpěvníku ambice a jaký cíl sis vytyčil, řeknu jen pár postřehů očima uživatele. V každém případě je malý počet písniček obrovskou nevýhodou (jistě, začínáš) a ta nevýhoda se v budoucnu nebude lepšit a to proto, že písničky nevkládají uživatelé. Ty to prezentuješ jako výhodu (víc se s tím pohraješ) ale to tě strašně limituje a já se obávám, že uživatel, který ve tvém slovníku vicekrát nenajde co hledá (a to se mu na supermusic.sk nestane tak často), tak změní lokál a víc se nevrátí. Konkurence navíc nabízí taby, což u složitější písničky začátečníkovi obrovsky pomůže. Jinak forma se mi líbí, funkce transpozice i zobrazení akordů je fajn, fungovat to bude včetně vyhledávání atd. Nechtěl bych tě hned na začátku nějak otrávit, nechci ti mazat med kolem huby ale sděluji ti jen názor uživatele, sám poměrně často využívám podobné weby a naprosto rozhodující pro mě je úspěšnost hledání než kvalita za každou cenu. Tím že vkládá víc uživatelů si nakonec vyberu to lepší. Přesto ti přeji hodně trpělivosti.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Maton

Příspěvek od Maton »

k tomu Jožinovi si v ref. přidej před D7, Gdim, udělá to div. Když bude čas pomůžu. Písni mi, jak si představuješ spolupráci. Hlavně co chceš zveřejnit. Internet je plnej songů, který harmonicky prostě nesedí.
jirka kyncl

Děkuji za všechny postřehy, zkusím na tom zamakat. Zatím jsem tam chtěl dostat nějaký obsah. Ohledně zpracování - viz. jak psal vasekh stran Wonderwall, je to někdy složité. Musel bych tam mít víc verzí, protože většina lidí např. lomené akordy moc nedává. Což je také varianta vlastně :)
himself

Příspěvek od himself »

No jasně, vybírátko obtížnosti, jako v Doomovi.
Too young to die, Take it easy, Hurt me plenty, Nightmare, Ultraviolence... nebo tak nějak to bylo :)
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Ve čtvrté sloce Severního větru jsi zapomněl na Ab ;-)
Maton

Příspěvek od Maton »

Viva la vida (Coldplay) je přece vykradenej Joe Satriani (If I Could Fly), proběhlo tam tuším nějaké mimosoudní vyrovnání. Použil bych rozhodně právě akordy Satche. V originále Emi7, A, Dmaj9, Hmi, zní to krásně harmonicky.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“