Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
když se tak na to dívám, ten loop ctrl by se mi taky hodil 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak písní SZ. Malé hliníkové krabičky mám již měsíc na cestě z Číny, tak snad dorazí.
další kolo v nekonečném příběhu... verze 8, ale už po jednom koncertě neplatí (akorát čekám na vyřešení reklamací super hipsterských předražených hraček)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Zvídavý dotaz: Proč tam máš dva (nesynchronizované) loopery a dva octavery? Jeden na up, druhý down?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
@looper - protože dokud jsem se neodhodlal (po live komplikacích) si pořídit Ditto X4, tak jsem neměl looper co by uměl to co chci. Až po průzkumu bojem se vyjevilo, že nepotřebuju žádné paměti, ale stačí mi jednoduchý looper, co ideálně umí A/B. Nakonec když jsem to měřil, tak X4 zabere skoro stejný prostor jako tyhle dva s jackama. No a po první úspěšné reklamaci ho mám konečně funkční (o měsíc později než jsem ho potřeboval 
@oktaver - Boss je pouze na selektivni oktávování, nevím o žádné jiné krabici nebo mulťáku, který by to uměl. (zvolíš si rozsah a oktávuje ti jenom třeba tři spodní tóny, zbytek hraje normálně) pro sólistu je to godsend.
TC mám pouze kvůli keytar soundu (to už sice dnes umí víc krabic, ale žádná nebyla tak malá a levná
)
@oktaver - Boss je pouze na selektivni oktávování, nevím o žádné jiné krabici nebo mulťáku, který by to uměl. (zvolíš si rozsah a oktávuje ti jenom třeba tři spodní tóny, zbytek hraje normálně) pro sólistu je to godsend.
TC mám pouze kvůli keytar soundu (to už sice dnes umí víc krabic, ale žádná nebyla tak malá a levná
3. looper je ještě v tom větším ZOOMu vpravo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
a přepneš ho jak? prstíkem bez ponožky?
kdyz jsme u toho, tak looper má i ten DD500 a Helicon
on je velký rozdíl šaškovat doma ve stodole, tak bude fungovat cokoli, ale sám na pódiu?
kdyz jsme u toho, tak looper má i ten DD500 a Helicon
on je velký rozdíl šaškovat doma ve stodole, tak bude fungovat cokoli, ale sám na pódiu?
hyenik píše: 13.10.2019 17:53 a přepneš ho jak? prstíkem bez ponožky?
A teď, když jsi naskočil na dráhu akusólisty a musíš ještě k tomu všemu přešlapování navíc kvičet do mikráku, je to najednou jasné a čiré...
| Cruel YT | Cruel sptf
Technická (H): Kdyby se ti ten Aammon někde bez užitku povaloval, rád tě o něj za přiměřený obolus připravím
.
Ahojte, mam otazku na tych z vas ktori pouzivaju tie mini kvakadla/volume pedaly. Ako sa to ovlada oproti full size pedalu? Da sa na to zvyknut, ci je to len pouzitelne ako nouzovka?
Skladam si PB a premyslam nad tym ako to vyriesit aby sa vsetko voslo na co najmensi priestor. Navyse Wah pouzivam velmi zriedka, mozno by mi stacil mini pedal...
Skladam si PB a premyslam nad tym ako to vyriesit aby sa vsetko voslo na co najmensi priestor. Navyse Wah pouzivam velmi zriedka, mozno by mi stacil mini pedal...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hyenik u mě posledně zkoušel Sonicake VolWah. Prý to nebylo na prd, jako u úplně mini volume pedálů.
Takže asi ano, já jsem velký volume nikdy neměl, ale na ten Sonicake se mi dělají swelly celkem pohodlně.
Pro porovnání velikostí přikládám odkaz na fotku mého PB (brzy jej budu zase předělávat, to je Neverending Story).
PS: ten VolWah je dobrý v tom, že umí mezi volume a wah režimem přepnout pouhým sešlápnutím, netřeba se obávat náhodného přepnutí, je třeba šlápnout celkem silně. Takže pokud je to pro tebe jen doplňkový typ pedálu, mohu doporučit.
Takže asi ano, já jsem velký volume nikdy neměl, ale na ten Sonicake se mi dělají swelly celkem pohodlně.
Pro porovnání velikostí přikládám odkaz na fotku mého PB (brzy jej budu zase předělávat, to je Neverending Story).
PS: ten VolWah je dobrý v tom, že umí mezi volume a wah režimem přepnout pouhým sešlápnutím, netřeba se obávat náhodného přepnutí, je třeba šlápnout celkem silně. Takže pokud je to pro tebe jen doplňkový typ pedálu, mohu doporučit.
tak tak, na občasné použití nebo swell je to snesitelne a je to malý (menší už imho není pohodlný)
na zuřivé kvákání je lepší standardní velikost (i kvůli tvojí rovnováze, že se do toho můžeš opřít)
na zuřivé kvákání je lepší standardní velikost (i kvůli tvojí rovnováze, že se do toho můžeš opřít)
Tak se tu taky pochlubím svým rokenrolovým pedalboardem. Efektů sice moc nemám, ale zato se do něj dají zapojit 3 kytary (tele, strat a rezofonika do PA přes DI). Je to první verze, ale zatím mi to vyhovuje.
Nové album Dusty road:
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak neuběhl ani měsíc a je tu další optimalizace:
Potřeba více typů reverbu a možnost přepínat je jen nohou převýšila potřebu mít tam ještě mimo OC-3 další oktaver. Takže poslední akvizice Brainwaves šla na výstavku na poličku do obýváku.
u toho hnědého microampu používáš interní simulaci boxu?
P.S.: Na tohle bych musel mít dva mozky !!! :-W
P.S.: Na tohle bych musel mít dva mozky !!! :-W
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
šak má na to Brainwaves
záložní mozek na poličce

Naposledy upravil(a) hyenik dne 17.10.2019 8:34, celkem upraveno 5 x.
Nebo dvě flašky místo jedné. 
Torste neboj, to ti jen připadá složité takhle na první pohled, ale jinak je to jako s vším - když už by sis to sám vymyslel a sestavil, tak se v tom pak v pohodě orientuješ, stejně jako Hendrek.
Torste neboj, to ti jen připadá složité takhle na první pohled, ale jinak je to jako s vším - když už by sis to sám vymyslel a sestavil, tak se v tom pak v pohodě orientuješ, stejně jako Hendrek.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
torst -> ano, Day Tripper (Vox AC30) není higain, interní simulace je (pro mne) v pohodě pro oba kanály preampu.
Dokonce používám interní simulaci i v červeném Phoenix preampu (nějaký Engl), protože to nemám na dždždž higain, ale na lead zvuk pro sóla. Ten Radar za ním slouží pro akustický impuls pro přiblížení se akustickému zvuku. Pro mé potřeby je to dostačující, pravověrní IR akustikáři by si asi rvali vlasy (co Hyeniku?). Původně jsem myslel, že budu ty dva pedály mít zapnuté na střídačku (jen Radar s aku IR, nebo jen Phoenix s lead zvukem), ale pohodlnost převážila a zapínám tedy Phoenix i při zapnutém Radaru s aku IR. Phoenix mám nastaven tak, ať to zní s následným aku IR použitelně pro lead. Je to kompromis, ústupek jednoduššímu ovládání.
Hlavně jsem ale rád za to, že mi to nebrumí, protože vyřešit to napájení pro takový počet pedálů tak, aby bylo vše galvanicky oddělené, by znamenalo mít další PB jen pro zdroje. Takže některé pedály se dělí o napájení, jiné naopak odebírají šťávu z více spojených výstupů, kvůli vyšší spotřebě. Ještě, že jsem onehdá koupil několik multizdrojů na Alíkovi, mám aspoň dost LEGO kostek pro své hrátky.
Dokonce používám interní simulaci i v červeném Phoenix preampu (nějaký Engl), protože to nemám na dždždž higain, ale na lead zvuk pro sóla. Ten Radar za ním slouží pro akustický impuls pro přiblížení se akustickému zvuku. Pro mé potřeby je to dostačující, pravověrní IR akustikáři by si asi rvali vlasy (co Hyeniku?). Původně jsem myslel, že budu ty dva pedály mít zapnuté na střídačku (jen Radar s aku IR, nebo jen Phoenix s lead zvukem), ale pohodlnost převážila a zapínám tedy Phoenix i při zapnutém Radaru s aku IR. Phoenix mám nastaven tak, ať to zní s následným aku IR použitelně pro lead. Je to kompromis, ústupek jednoduššímu ovládání.
Hlavně jsem ale rád za to, že mi to nebrumí, protože vyřešit to napájení pro takový počet pedálů tak, aby bylo vše galvanicky oddělené, by znamenalo mít další PB jen pro zdroje. Takže některé pedály se dělí o napájení, jiné naopak odebírají šťávu z více spojených výstupů, kvůli vyšší spotřebě. Ještě, že jsem onehdá koupil několik multizdrojů na Alíkovi, mám aspoň dost LEGO kostek pro své hrátky.
pouštět higain preamp přes simulaci akustiky - z toho si zas rveme vlasy (oba) my hevíci !!! !! Ale chápu, ono u těch jednohlasých sól to tak nevadí.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě když to proženeš pingpong stereo delayem, shimmer reverbem a možná i cathedral reverbem. Tam se to celkem zamaskuje vším tím ambientem. Navíc je to jen pro okrajové využití (ten Phoenix). Při nastavení max. feedbacku na Flashbacku se s tím dá vytvořit "zkreslený" nekonečný dron. Hlavní zvuk v té lajně je ale aku sim. Na elektrický zvuk mám tu druhou separátní lajnu s Day Tripper.