Reproboxy na high gain metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bestial

Re: Reproboxy na high gain metal

Příspěvek od Bestial »

Dvě 1x12 si můžeš rozhodit do zajímavého sterea.
Jedna 2x12 bude pravděpodobně víc tlačit.

Přímé porovnání, nebo zkušenosti nemám, ale kolega z kapely vlastní vertikální 2x12 od HOT a musím říci, že hraje perfektně. Dokonce si teď pořizuje druhou do jiného projektu. Kdybych sám sháněl, tak se rozhoduji mezi Mesa, Engl a HOT.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... intage.htm

Nemáte někdo zkušenosti s tím Harley Benton 112? Uvažuju co za menší box ke Kemperu abych se s ním nemusel moc tahat.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Placka

Příspěvek od Placka »

Na tom není moc co vymýšlet, prostě polouzavreny box s Vintage 30. Spíš mě zaráží, co na tom může vážit 14 kg? To není zrovna málo, vzhledem k tomu, že repro váží necelých 5kg...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hm, zajímavý postřeh. 14kg je dost i na 18 mm močovinoformaldehydu. Kdo ví, co Číňan do těch desek krom nahnilých pilin ještě lisuje. Ale za ty prachy?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

u otevřeného boxu zase materiál a pevnost konstrukce zase takovou roli nehraje, takže i ten Benton je v pohodě.

Překližka z topolu má kolem 8kg na metr čtvereční, takže by to mohlo tak nějak odpovídat, popř. to bude nějaká těžší překližka. Klasická březová překližka má myslím 12kg.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ted jsem pro zajimavost zvazil box s v30 od Engl thunder a má asi 15 kilo, rekl bych ze drevotriska a tezke lepidlo : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Každopádně ta cena za HB je natolik legrační, že tyhle věci asi nemám smysl moc řešit. Nějakých cca 15 kg unese snad úplně každý a na metal s Kemperem to bude dobré až až.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Fade píše: 14.10.2019 7:16 https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... intage.htm

Uvažuju co za menší box ke Kemperu abych se s ním nemusel moc tahat.
Ke Kemperu tenhle. ;)
https://kytary.cz/rcf-art-708-a-mkiv/HN179118/
Placka

Příspěvek od Placka »

Btw. Tu 708 mám a hraje fakt dostatečně, úplně v pohodě v cover bandu s ne úplně tichým bubeníkem (DW) jako odposlech pro kytaru nebo zpěváky. Na klávesy by asi stačil, ale pac ty jdou mnohem hloub, tak na ně používáme 710
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, teď mám už taky 708 i 710... přiznávám, že na metal si beru 710, aby to pořádně džadžovalo, ale ta 708 to vlastně uhraje taky.

Což mě teda přivádí k dotazu na Fadea. :)
Co tě vlastně vede k tomu, že hraješ přes Kemper do klasické kyt. bedny a z ní se posloucháš? Já vím, že to někdo takhle zapojuje, ale fakt nechápu důvod, připadá mi, že se člověk úplně proti logice věci připravuje o výhodu zmenšeného gearu. Však když už tam ten impuls jednou je, tak... my si odbočujeme oimpulsovanej zvuk do RCF a nevnímám na tom vůbec nic podměrečného či nevýhodného, spíš naopak. Přiičemž asi nikdo neřekne, že jsme tichá kapela. :) Je v tom, jak si to zapojuješ Ty, nějaká přidaná hodnota, co mě jenom nenapadla?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Velmi slušná na tento typ hudby je bedna Ampeg řady GVT. Zavřená, dvojitá přední stěna, občas se na bazaru objeví kolem 5 tisíc. Hraje fakt slušně, třeba takový Orange 112 je proti tomu vtip.
torst

Příspěvek od torst »

V takovém případě by navíc z KPA musely jít 2 různé zvuky : Oimpulsouvanej, tedy se simulací boxu + mikráku do linky a syrovej (simulace preampu) do výkonového stupně a do kytar. bedny (do kytar. bedny bez simulace kytar. bedny, logicky). Už se to tu probíralo - tuhle dualitu zvládají snad jen tovární presety. Pouštět komplet simulovanej zvuk do kyt. boxu je nešťastné.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

cherreda píše: 14.10.2019 16:10 Jj, teď mám už taky 708 i 710... přiznávám, že na metal si beru 710, aby to pořádně džadžovalo, ale ta 708 to vlastně uhraje taky.

Což mě teda přivádí k dotazu na Fadea. :)
Co tě vlastně vede k tomu, že hraješ přes Kemper do klasické kyt. bedny a z ní se posloucháš? Já vím, že to někdo takhle zapojuje, ale fakt nechápu důvod, připadá mi, že se člověk úplně proti logice věci připravuje o výhodu zmenšeného gearu. Však když už tam ten impuls jednou je, tak... my si odbočujeme oimpulsovanej zvuk do RCF a nevnímám na tom vůbec nic podměrečného či nevýhodného, spíš naopak. Přiičemž asi nikdo neřekne, že jsme tichá kapela. :) Je v tom, jak si to zapojuješ Ty, nějaká přidaná hodnota, co mě jenom nenapadla?
Mi to pořád lítá hlavou. Zatím jakákoliv aktivka, kterou jsem používal zněla jako odposlech. Nikdy to nebylo jako klasický box. POkaždé, co jsem šel do kytarového boxu bez IR a ke zvukaři linkou s IR, bylo to jako bych hrál na klasický zesák, což mi občas chybí. Právě proto uvažuju o malé, přenosné 112.

Nevím jak to vidíš ty, ale odposlech mě až tak neuspokojuje, protože prostě zní jako odposlech.
Já vím, že to za ty 3300 Kč může být fuk, ale stejně mě zajímaly zkušenosti.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jasné, chápu. Je to holt klasicky o pocitu ze hry.
Když jsme si poprvé zapojili RCF 710 ve zkušebně, samozřejmě jsme jako první věc porovnávali s našimi aparáty (dobrými, žádné šméčko ;) ) a po nějaké době jsme nabyli dojmu, že je to jedno. Ty RCFka tak hrnou, že s přehledem konkurovaly našim bednám, bylo to takové až divné, když koukáš, jak z té mrňavé plastovky leze stejnej bordel jako z 2 a 4x 12" boxu a hlavně, že to taky džadžuje a čitelně stíhá. :) Pro mě se to chová úplně normálně - když to tavíš nebo jdeš blízko, vazbí to stejně jako lampáč. Ale my nemáme zvuky nastavené tak, jak bys je měl do P.A. - na to prdíme - nastavujeme si je tak, jak známe z těch aparátů, jak chceme, aby nám to hrálo na podiu - ať si zvukař do P.A. klidně trochu doequalizuje, to je jeho problém - nemáme žádného stálého zvukaře, takže není důvod mu dávat zvuk s tím, že "hele, je to hotové, vůbec na to nesahej" - jen prostě dáváme slušně "sejmutý" konzistentní zvuk bez parazitních ruchů, které by posbíral mikrák u boxu. Osvědčilo se to. Mimoto bonus je, že od té doby neznáme klasický průběh - na zvukovce pod zářivkama super zvuk, pak začne koncert, začnou blikat všechny světla a lampáče hrajou jak z pr*dele. :)
Moje vlhké přání je NX10 SMA, který jsem měl možnost zkusit a hraje se mi s ním velmi dobře, i když má "jen" 400W. :) Ale stojí už 30k a zas jako 2,5x líp než 710A nehraje - tak nevím, jestli na něj někdy dojde. :) Asi bysme museli víc koncertovat. :)

PS: Ale asi jsem to zde odvedl mimo téma, sorry, končím s chytračením... jen mě zaujala ta Tvoje kombinace Kemper + kyt. bedna, tak jsem chtěl postřeh z provozu, dík.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nevím jak to vidíš ty, ale odposlech mě až tak neuspokojuje, protože prostě zní jako odposlech.
Já vím, že to za ty 3300 Kč může být fuk, ale stejně mě zajímaly zkušenosti.
To je přesně ono. Jakékoliv aktivky nebo IEM jsou prostě odposlech a jediné řešení je se s tím prostě smířit a zvyknout si. Ale v tom případě se mi úplně míjí použití jakéhokoliv digitálu :roll:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

...bez kompromisu, dokud jsou zada v cajku? :) 8)

Je mozne, ze se mi za ty roky demacovani a nahravani doma pres monitory posunul prah vnimani. :)

Bubucci, koukal jsem, ze prodavas tu ultimatni bednu Bogner, to bylo nejake rychle, ne? Co se stalo, prosimte? :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

právě já to snesu jenom při tom demáčování. Nutil jsem se k tomu i tím, že jsem doma neměl žádný aparát a nebo jenom preamp, abych si zvyknul na snímaný zvuk. Výsledek byl, že jsem skoro necvičil, protože mně ten zvuk nebavil, absolutně. U nás sa tom říká, že je to jak lízat p**u přes tepláky :) Prostě pro mně je ta odezva mezi kytarou a boxem naprosto zásadní.
No a k tomu Bogneru, ten můj spagetti aparát si víc rozumí s Greenbackama a ty zase nejsou tak náročné na box. Resp. jim se začnou rozpadat basy dřív než repru s velkým magnetem (V30, H75) a tím pádem pevnost boxu nehraje až takovou roli. Možná to ještě zkusím prohodit, ale moc se mi do toho nechce vrtat. Mám tam i dvojku Scumbacků J75, které používám v 2x12 a které by mohly fungovat s V30 dohromady.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To tě asi nahrávání vašeho threšíku moc bavit nebude, když to bez lízání přes tepláky nejde. :) (strašná metafora, to se asi chytne :) ).
I když už jsem jednou u Šikýře viděl chlapíka, který se sluchátkama dřepěl v zatlumené místnosti u vytaveného aparátu, takže to určitě nějak jde, ale myslím, že to chtěl jen na nějaké pasáže, sóla nebo co... neumím si představit, že by u toho aparátu někdo kvůli pocitu odezvy odseděl nahrání všech kytar na album. :)

Ad Bogner - chápu, ale nechápu, to už je na mě moc věda. :)
Popravdě jsem spíš odhadoval, když jsi psal, že ti bedna dorazila, že někdy touhle dobou už budeš mít Extasy na cestě, bedna vypadala jako hodně jasná indicie. ;) Tak jsem si říkal, tvl to by Schelinger koukal, jak Bogner hobluje Kartágo... :lol: 8)
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Trochu pozde, ale ak by to niekoho zaujimalo. Za mna je Harley Benton 112 vintage super box, zvlast za tu cenu. Hral som cez neho cca 2 roky a cez 50 koncertov, ziadny problem s konstrukciou. Repro je bez debaty, v30 je klasika, navyse 8ohm z mojej skusenosti hra prijemnejsie ako ‘ukricane’ 16 ohm. Aj v porovnani s ‘poctive vyhranymi’ made in england, ale to je na inu debatu 🙂
A konstrukcne sa da vytknut snad len slabsi potah - tenka kozenka sa lahko poskodi.

Hraval som teda rokec, na metal sa az tak nehodi, to je podla mna tou otvorenou konstrukciou. Neni to moc tight. Tam som pouzival radsej klasicku 412. A potom som presiel na PA repro (konkretne Alto TS310) a je to najlepsie 🙂 lahke, male, fajn zvuk na hociaky styl
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

přesně tak, plast hrál vždycky nejlíp 😀😀😀
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“