Mikrofonní paravan pro Tascam - ano nebo ne?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
johny_r

Mikrofonní paravan pro Tascam - ano nebo ne?

Příspěvek od johny_r »

Ahoj,
potřeboval bych poradit s řešením následujícího. Nahrávám pěvecký sbor (30 lidí), jde o živé nahrávky koncertů víceméně pro interní potřebu, příp. jako ukázky na web. Nejde tedy o studiovou kvalitu, s tím se počítá. Sbor zpívá v sálech, které jsou akusticky vhodné pro poslech, ale už ne pro nahrávání. Jde především o dlouhé echo, což je na nahrávkách samozřejmě slyšet a není to úplně ono. Nahrávám na interní mikrofony Tascamu DR-100MKII umístěného někde ve 220cm nad zemí cca. 4m od sboru. Napadlo mne odfiltrovat trochu té ozvěny pomocí nějakého paravanu umístěného za rekordér. Třeba něco takového:

https://kytary.cz/vicoustic-flexi-screen-lite/HN107177/

A moje otázka zní, jestli je to správná cesta a jak moc to pomůže, když stereo mikrofony Tascamu jsou směrové. A pokud ano, tak co konkrétně hledat? Ten odkazovaný paravan mi přijde dobrý, protože je dost hluboký a Tascam by z něj neměl trčet, třeba jsou ale podstatné i další parametry. Taky jsem přemýšlel o nějakém krytí shora (odraz od stropu) a zdola (hluk z publika).

Díky za každou radu.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrofonní paravan pro Tascam - ano nebo ne?

Příspěvek od pavlii »

Hmm - sice jsem toto v praxi nikdá nedělal, ale obávám se, že moc nepomůže. Jako něco málo nejspíš sebere, to zase jako ano, ale vzhledem k popisu scény si nemyslím, že to bude výrazný posun. Ten reverb tam bude brán hlavně z té přední strany, to se odfiltrovat/snížit dopad nijak nedá.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“