Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od bazdesh »

Mame s kapelou venku prvni singl z planovaneho EPcka. Krome basy jsem se ujal i zvuku, pro me "panictvi" s realnyma bicima; ale myslim - musim se pochvalit, zejo - ze jsem to v ramci moznosti a domaciho diy uplne nezkurvil :D Ale zajima me jestli nekdo neslysi nejake jasne zvukove chyby, protoze po stem poslechu uz si clovek na moc veci zvykne..

https://tresprog.bandcamp.com/track/fraise-des-bois-s

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Za mě zvukově dobrý, nic mi tam nevadí. Poslouchám na levných sluchátkách v práci. Hudba taky dobrá, pěkné to máte :).
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Zvukově bych tomu vytkl jedinou věc a to velmi nevýrazný kopák. Jinak celkově zvuk i muzika fajn, akorát kytarista by si měl dát pozor na rytmus, to mě tam asi tak nejvíc ruší (hlavně na začátku je to docela problém). To intro mi nedává smysl.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Akorát teď koukám, žes to postnul do špatného tématu. Tady by se měla řešit kvalita kytarové hry, hodnocení mixu patří do zhodnotte-nase-nahravky-studio-a-recording-21318.
Přesunout?
torst

Příspěvek od torst »

dobrý, zvukově i hráčsky. Tvoje předchozí skladby byly na mě moc emohipsterský, tady to zaznívá až v závěru. Do tý doby bez výhrad.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zvukově je to myslím fajn, i bicí. Kopák snad mohl být výraznější (ne nutně hlasitější). Rytmicky je to dost náročné, i posluchačsky, spíš než kytara mi rytmicky vadí basa vs. bicí - nějak se tam nemohu dopočítat nějakého pevného rytmu.
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

@hendrek - tyjo vidis, ja jsem si vubec nevsiml ze se to nejak rozdelovalo, automaticky bezmozku jsem to hodil tam kam jsem to vzdycky daval... asi klidne mozno presunout; a dekuju :)

@vasek - dekuju, jo, s kopakem mam pri michani suverenne nejvetsi problem, hlavne po strance toho na cem to pak posloucham; asi souhlasim s tim pise @fořt, ze by se mohly nejaky frekvence zvyraznit, az pak budu michat cele ep, zamerim se na to vic; je mozne ze jak to uz znam nazpamet, tak si mozna kopak trochu domyslim

@torst - hehe, diky :D tady se navzajem drzime v tom "aby to m-dalo"

a jeste k @fořt - 4/4 tam jsou vicemene jen 16 taktu pod solem, jinak primo ani jednou
torst

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od torst »

Tak jsem udělal včera nástřel nového songu pro kapelu. Snad to zde trochu osvěží atmošku.
Bubny MT Power, kytary tovární presety EZmix.
https://soundcloud.com/torst2/sultan-a-tyrl
Pro úplnost fotka domácího hitech vintage mojo studia, kde se tyto perly vaří:
housestudio.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

k te me posledni nahravce. kopak mi zazral cerva straaaasne hluboko. tak jsem si s tim tedka par dni hral a tady jen takovy naznak https://soundcloud.com/tresprog/kopaky/s-hQVNP
je to mockup, ted urcite mozna az zbytecne moc kopaku, ale je tam, citelne, jasne :D az bude hotove album, tak to tam bude premichane :D
torst

Příspěvek od torst »

bazdech.: Určitě první verze, aspoň dle mého. Nemám rád ty dominantní dupáky. Naopak, ideálně, když je spíš ´tušenej´, musíš ho jakoby hledat. Názor.
A něco z mé kuchyně (viz foto výše): https://www.guitarbackingtrack.com/play ... johnny.htm
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Povedlo se vám něco, co už se dlouho nikomu nepovedlo, líbí se mi to moc a poslechl jsem si to celé napoprvé, což je opravdu vyjímečné
Osobně to má pro mě nádech starého francouzkého ema s Masvidalovskou lehkostí tónu
za mne hudebně / poslechově, hodně dobré
mix nehodnotím, stejnak ty nejlepší desky jsou namýchané dost individuálně a nejsou to pak aspoň takové technicky dokonalé mrtvoly
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Zkusili jsme se trochu vykopat z komfortní zóny. Moje první zkušenost s takhle velkým polním nahráváním dopadla celkem podle předpokladu, ale do budoucna bych chtěl, aby zvuk byl ještě víc "pouliční".

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pobavilo :). Zvukově i interpretačně máte za jedna.
torst

Příspěvek od torst »

To je reálnej live zvuk? I bicí ?? Nechce se věřit ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Proč ne? Ale mě to vůbec nesedí k tomu prostředí, je to děsně čistý. Vůbec žádný hluk okolo. Ale asi to jde, já bych to nejspíš neuměl. Přijde mi, že ty mikrofony zákonitě musej pobrat spoustu okolí....no nic. Je to fajn každopádně.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky, je to opravdu všechno živě. Bicí na 2 mikrofony - v jednoduchosti je síla.
Jo, přesně tu sterilnost řeším. Jednak je otázka, jak to nahallovat. Udělat si impuls toho místa?
Ještě byly nápady přimíchat tam normálně sampl - uliční ambient, ale to už jsem nestihl zrealizovat.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - když koukám na to video, tak mikrofon do kopáku OK. Mikrofon na OH - nechápu, že tam není megavěcí okolo, venku přece není nijak ticho. Navíc je tam strašně krátký dozvuk. Zajímal by mě aspoň kousek surového materiálu. O zpěvu platí dtto, ale tam se zvuky okolí, když to nejni zrovna tramvaj :-D přemaskují zpěvem a vše mezi se vystřihne. Ale OH na bicích jede furt, tam se s tím nedá nijak čarovat, teda pokud vím.

S jednoduchostí jednoznačně souhlasím, ale jen mi to vrtá prostě hlavou.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud řešíš, že bys chtěl zvuk ulice, pak je nejjednodušší mít ještě záznam z jednoho ambient mikrofonu, který bude snímat zvuk kapely z určité vzdálenosti. Ten pak nablendovat v nějakém použitelném poměru ke zbytku "sterilního" náběru.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jojo, to mě samozřejmě napadlo. Ale vedle zvýšených nároků na techniku je tam velký otazník, jak to umístit, aby to neprekazelo a zároveň aby se tomu něco nestalo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nejlépe bezdrát někde šikovně schovaný, ať neláká k nechtěnému zapůjčení.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“