P.
Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Stejně je mi divný, že by nebylo naprosto nic minimálně v tom OH mikrofonu, který nejde ani klíčovat, gejtovat, prostříhat....nic 
P.
P.
Mě to přijde super, tenhle druh coveru mě baví poslouchat i hrát. Zvuk taky dobrej ale trochu sterilní, jak jsou obě kytary i basa linkou. U tohodle akustického stylu jsou bicí na dva mikrofony vše co potřebuješ
Ulice po který nejezdí auta umí být dost tichá...
Btw to je zpěvák že zelený páry (a taky RHCP revivalu), ne? Pára je mimochodem výborná coverova kapela, ideální na svatbu i firemku...
Ulice po který nejezdí auta umí být dost tichá...
Btw to je zpěvák že zelený páry (a taky RHCP revivalu), ne? Pára je mimochodem výborná coverova kapela, ideální na svatbu i firemku...
Hendrek: určitě to chci zkusit, ale ta ulice je fakt riziková
Pavlii: Pošlu ti kousek náběru. Kdybys měl ucho půl metru od bubnů, slyšel bys lidi, kteří jsou 10 m od tebe? Navíc přes ostatní, mnohem hlasitější nástroje? To samé u zpěvu - když Ti někdo bude zpívat přímo do ucha, nic jiného prakticky neuslyšíš. Už jsem míchal pár live nahrávek (kde jsme do toho řezali) a hlavní problém je přeslech činelů do zpěvu. Potom je hodně bordelu v overheadech. Zbytek je v pohodě.
Placka: jojo
Pavlii: Pošlu ti kousek náběru. Kdybys měl ucho půl metru od bubnů, slyšel bys lidi, kteří jsou 10 m od tebe? Navíc přes ostatní, mnohem hlasitější nástroje? To samé u zpěvu - když Ti někdo bude zpívat přímo do ucha, nic jiného prakticky neuslyšíš. Už jsem míchal pár live nahrávek (kde jsme do toho řezali) a hlavní problém je přeslech činelů do zpěvu. Potom je hodně bordelu v overheadech. Zbytek je v pohodě.
Placka: jojo
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele - já to nikdy netočil, proto mě to zaujalo. Nijak to nerozporuju, za kousek náběru budu rád, zajímá mě to.
P.
P.
pavlii: přikládám kousek záznamu z OH mikrofonu. Jedná se o tento mikrofon: https://kytary.cz/audio-technica-atm710 ... gLS3PD_BwE a je to fakt zázrak, protože se dá na něj nahrát všechno, zpěv bere taky hezky a problémy s vazbou nejsou nijak dramatický (na to, že to je kondík).
- Přílohy
-
- oh.mp3
- (1.42 MiB) Staženo 111 x
Paráda, díky za tip na mikrák a zveřejnění jeho náběru. Přeslechům do OH mikráku hodně pomohlo vhodné rozmístění reproboxů a nasměrování mikráku, perfektní!
Sterilnosti přidal volný prostor s minimem bližších odrazů, chtělo by to celou nahrávku hodit pod lehoučký reverb.
Ucho na takové situace není zvyklé. Podobně jako na bezodrazovou komoru, tak i velký plac bez odrazů mu dělá trochu problémy.
Ale jestli tam reverb je, tak je udělaný moc dobře (neznatelně).
Sterilnosti přidal volný prostor s minimem bližších odrazů, chtělo by to celou nahrávku hodit pod lehoučký reverb.
Ucho na takové situace není zvyklé. Podobně jako na bezodrazovou komoru, tak i velký plac bez odrazů mu dělá trochu problémy.
Ale jestli tam reverb je, tak je udělaný moc dobře (neznatelně).
-
qwertxx
Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
P
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:41, celkem upraveno 1 x.
Za mě dobrý. Asi bych malinko vytáh basu ke kytarám a ztlumil kopák a snare (pokud to jde jde). Jsem na ty dominantní bicí alergickej, ale to je především moje fobie, ono to možná v tom metloši tak má být.
Nejdřív vychytat poměry? Prečo? Klidně nahraj jak potřebuješ a poměry si přeci můžeš kdykoli změnit.
Je to dobrá úvaha - udělat si hotovej vyladěnej projekt, uložit jako template a pak do něj jen sázet tracky. Ale nefunguje to 100%. každá skladba je originál, ani v tom metloši nezmizí dynamické rozdíly, prostě dolaďovat budeš pořád.
Nejdřív vychytat poměry? Prečo? Klidně nahraj jak potřebuješ a poměry si přeci můžeš kdykoli změnit.
Je to dobrá úvaha - udělat si hotovej vyladěnej projekt, uložit jako template a pak do něj jen sázet tracky. Ale nefunguje to 100%. každá skladba je originál, ani v tom metloši nezmizí dynamické rozdíly, prostě dolaďovat budeš pořád.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pakliže jde o dotaz na mix, poměry jednotlivých stop, frekvenční ořezy, apod., ideální vlákno je: zhodnotte-nase-nahravky-studio-a-recording-21318
-
qwertxx
t
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:41, celkem upraveno 1 x.
trochu nerozumím té ´další stopě´. Co tím získáš? Když je potřeba hýbat s hlasitostí v rámci skladby, použijí se automatizační křivky. Znáš? Ohledně sól nemám jasno. Většinou je dávám na střed a na ně reverb, delay, který je ostereujou.
U tveho mixu mi přijde, že jsou prostě moc nahlas kytary. Sám jsem kytarista, dělal jsem totéž a byl zde poprávu kritizován, takže se snažim krotit. Potom možná ten kopák a šroťák ...
U tveho mixu mi přijde, že jsou prostě moc nahlas kytary. Sám jsem kytarista, dělal jsem totéž a byl zde poprávu kritizován, takže se snažim krotit. Potom možná ten kopák a šroťák ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
qwertxx
d
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:42, celkem upraveno 1 x.
basy - chápu, to je laboratoř. Ale totéž jako s kytarama : pusť si referenční nahrávku podobné kapely, stylu. Tedy nejlépe kvalitně nagrabované CD, ne nějakou pochybnou mp3 z webu. Prostě poslouchat, srovnávat. Pak je užitečnej spektrální analyzér. Zobrazí ti frekvenční průběh skladby. Ale není to všelék. Kolikrát jsem udělal nahrávku, podstatně horší než reference, a FA ukázal zhruba totéž.
A znova - koukej na YT, kde ty postupy nahrávání i jednotlivejch stop jsou dost dobře popsaný.
Automat. křivky - to je podstopa základního audio tracku, kde si můžeš nakreslením čáry nastavit pohyb libovolného parametru během písně. Panorama, volume, knoby pluginů, musíš hledat. V Reaperu jsem s tím měl dost problém, nepřišlo mi to intuitivní, Cubase lepší ...
A znova - koukej na YT, kde ty postupy nahrávání i jednotlivejch stop jsou dost dobře popsaný.
Automat. křivky - to je podstopa základního audio tracku, kde si můžeš nakreslením čáry nastavit pohyb libovolného parametru během písně. Panorama, volume, knoby pluginů, musíš hledat. V Reaperu jsem s tím měl dost problém, nepřišlo mi to intuitivní, Cubase lepší ...
-
qwertxx
n
to qwertxx:
hele je to na začátečníka docela dobrý- na mně ta basa má málo spodku, kytary mi přijdou lehce "rozplizlý" (ten palm muting málo kouše )
vono taky hodně záleží na čem to mícháš (posloucháš) dobrý studiový monitory jsou základ
hele je to na začátečníka docela dobrý- na mně ta basa má málo spodku, kytary mi přijdou lehce "rozplizlý" (ten palm muting málo kouše )
vono taky hodně záleží na čem to mícháš (posloucháš) dobrý studiový monitory jsou základ
-
qwertxx
x
buď v klidu. Sám nahrávám s PC monitorama Genius a mám nejlepší zvuk na HF !!!! (potvrdí sedm z deseti hyeniků !!!!!!).
noo - když to máš v uchu dá se míchat i na podřadných bednách - na nějakou základní úroveň to asi stačí, ale rozhodně bych si netroufnul někomu radit, že na poslechových podmínkách nezáleží - nic ve zlym, jen osobní názor -:)
-
qwertxx
O
ale samozřejmě. Karlík s Cimfem v Sonu mají i jezevčíka a počítačové bedýnky za stovku. A teprv, když nahrávka zní vyváženě i na těhlech srajdách, je dobrá. To je taky reference. bez legrace.