Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od pavlii »

Stejně je mi divný, že by nebylo naprosto nic minimálně v tom OH mikrofonu, který nejde ani klíčovat, gejtovat, prostříhat....nic 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Placka

Příspěvek od Placka »

Mě to přijde super, tenhle druh coveru mě baví poslouchat i hrát. Zvuk taky dobrej ale trochu sterilní, jak jsou obě kytary i basa linkou. U tohodle akustického stylu jsou bicí na dva mikrofony vše co potřebuješ :)
Ulice po který nejezdí auta umí být dost tichá...
Btw to je zpěvák že zelený páry (a taky RHCP revivalu), ne? Pára je mimochodem výborná coverova kapela, ideální na svatbu i firemku...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Hendrek: určitě to chci zkusit, ale ta ulice je fakt riziková
Pavlii: Pošlu ti kousek náběru. Kdybys měl ucho půl metru od bubnů, slyšel bys lidi, kteří jsou 10 m od tebe? Navíc přes ostatní, mnohem hlasitější nástroje? To samé u zpěvu - když Ti někdo bude zpívat přímo do ucha, nic jiného prakticky neuslyšíš. Už jsem míchal pár live nahrávek (kde jsme do toho řezali) a hlavní problém je přeslech činelů do zpěvu. Potom je hodně bordelu v overheadech. Zbytek je v pohodě.
Placka: jojo
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hele - já to nikdy netočil, proto mě to zaujalo. Nijak to nerozporuju, za kousek náběru budu rád, zajímá mě to.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

pavlii: přikládám kousek záznamu z OH mikrofonu. Jedná se o tento mikrofon: https://kytary.cz/audio-technica-atm710 ... gLS3PD_BwE a je to fakt zázrak, protože se dá na něj nahrát všechno, zpěv bere taky hezky a problémy s vazbou nejsou nijak dramatický (na to, že to je kondík).
Přílohy
oh.mp3
(1.42 MiB) Staženo 111 x
jurator

Příspěvek od jurator »

Paráda, díky za tip na mikrák a zveřejnění jeho náběru. Přeslechům do OH mikráku hodně pomohlo vhodné rozmístění reproboxů a nasměrování mikráku, perfektní!
Sterilnosti přidal volný prostor s minimem bližších odrazů, chtělo by to celou nahrávku hodit pod lehoučký reverb.
Ucho na takové situace není zvyklé. Podobně jako na bezodrazovou komoru, tak i velký plac bez odrazů mu dělá trochu problémy.
Ale jestli tam reverb je, tak je udělaný moc dobře (neznatelně).
qwertxx

Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Příspěvek od qwertxx »

P
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:41, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Za mě dobrý. Asi bych malinko vytáh basu ke kytarám a ztlumil kopák a snare (pokud to jde jde). Jsem na ty dominantní bicí alergickej, ale to je především moje fobie, ono to možná v tom metloši tak má být.
Nejdřív vychytat poměry? Prečo? Klidně nahraj jak potřebuješ a poměry si přeci můžeš kdykoli změnit.
Je to dobrá úvaha - udělat si hotovej vyladěnej projekt, uložit jako template a pak do něj jen sázet tracky. Ale nefunguje to 100%. každá skladba je originál, ani v tom metloši nezmizí dynamické rozdíly, prostě dolaďovat budeš pořád.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pakliže jde o dotaz na mix, poměry jednotlivých stop, frekvenční ořezy, apod., ideální vlákno je: zhodnotte-nase-nahravky-studio-a-recording-21318
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

t
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:41, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

trochu nerozumím té ´další stopě´. Co tím získáš? Když je potřeba hýbat s hlasitostí v rámci skladby, použijí se automatizační křivky. Znáš? Ohledně sól nemám jasno. Většinou je dávám na střed a na ně reverb, delay, který je ostereujou.
U tveho mixu mi přijde, že jsou prostě moc nahlas kytary. Sám jsem kytarista, dělal jsem totéž a byl zde poprávu kritizován, takže se snažim krotit. Potom možná ten kopák a šroťák ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

d
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:42, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

basy - chápu, to je laboratoř. Ale totéž jako s kytarama : pusť si referenční nahrávku podobné kapely, stylu. Tedy nejlépe kvalitně nagrabované CD, ne nějakou pochybnou mp3 z webu. Prostě poslouchat, srovnávat. Pak je užitečnej spektrální analyzér. Zobrazí ti frekvenční průběh skladby. Ale není to všelék. Kolikrát jsem udělal nahrávku, podstatně horší než reference, a FA ukázal zhruba totéž.
A znova - koukej na YT, kde ty postupy nahrávání i jednotlivejch stop jsou dost dobře popsaný.
Automat. křivky - to je podstopa základního audio tracku, kde si můžeš nakreslením čáry nastavit pohyb libovolného parametru během písně. Panorama, volume, knoby pluginů, musíš hledat. V Reaperu jsem s tím měl dost problém, nepřišlo mi to intuitivní, Cubase lepší ...
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

n
xklok

Příspěvek od xklok »

to qwertxx:
hele je to na začátečníka docela dobrý- na mně ta basa má málo spodku, kytary mi přijdou lehce "rozplizlý" (ten palm muting málo kouše )

vono taky hodně záleží na čem to mícháš (posloucháš) dobrý studiový monitory jsou základ
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

x
torst

Příspěvek od torst »

buď v klidu. Sám nahrávám s PC monitorama Genius a mám nejlepší zvuk na HF !!!! (potvrdí sedm z deseti hyeniků !!!!!!).
xklok

Příspěvek od xklok »

noo - když to máš v uchu dá se míchat i na podřadných bednách - na nějakou základní úroveň to asi stačí, ale rozhodně bych si netroufnul někomu radit, že na poslechových podmínkách nezáleží - nic ve zlym, jen osobní názor -:)
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

O
torst

Příspěvek od torst »

ale samozřejmě. Karlík s Cimfem v Sonu mají i jezevčíka a počítačové bedýnky za stovku. A teprv, když nahrávka zní vyváženě i na těhlech srajdách, je dobrá. To je taky reference. bez legrace.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“