Slabý signál

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
José

Re: Slabý signál

Příspěvek od José »

Jestli to povede k uspokojivému výsledku, tak hurá!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No vida :-) varianta srovnávání hlasitosti mě taky napadla, ale chtěl jsem se s ní vytasit až v momentě, kdy by zde zaznělo, že "na 3/4 gainu je to už lepší, ale furt to nejni tak hlasité" - tj. zeptal bych se stejně jako LUBOSH nu a hned by bylo jasno. Mezitím mě předběhli ostatní.

Holt chce to trochu víc nastudovat no, tohle je výborný koníček/profese, ale má spoustu zákonitostí....jako ostatně skoro všechno.

P.

EDIT: Ještě bych doplnil, že ani zmíněný maximizer (nebo obecně jakýkoli jiný) nepomůže ve smyslu srovnávat stopu zpěvu s komplet nahrávkou - ale to je asi snad jasné. Podobnou věc opravdu používat až na finální mix; v rámci mixu se používají spíš kompresory, nedělá se tam obvykle takhle šílené prznění dynamiky 8)

José: Bacha na normalizaci - ta moc hlasitosti nepřidá, respektive má svůj strop, který určuje největší špička v signálu, dál to už nezesílí. Obvykle se tenhle proces nepoužívá, ale samozřejmě se dá (příliš potichu nahraná stopa, kdy nelze záznam opakovat například, ušetří to další práci).

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pedro!

Příspěvek od pedro! »

Sice píšeš, že máš 2i2, ale ono těch 2i2 už je docela dost verzí a ty novější v sobě mají (jako většina lepších karet) interní mix, takže je také možné, že máš na tom interním mixu stažený nějaký virtuální fader. To by docela odpovídalo tomu, že vstup je přebuzený, ale na USB out (z pohledu karty) leze slabý signál.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, proto jsem psal ten příspěvek o úrovních.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Podľa mňa to je len začiatočnícke rozčarovanie z logaritmických preampov na low-end zvukovkách, nič viac, nič menej... je úplne normálne, že gain niekde na polovici nedokáže dostatočne zachytiť hovorené slovo, a že niekde tesne pred maximom už ide preamp do prebudenia (piskot). Kedysi som s tým bojoval aj ja, podpora priamo výrobcu mojej zvukovky (Audient), mi odpísal, že je úplne OK, keď musíš vytočiť gain až niekde na 80-90%, takto sa proste chová logaritmický preamp.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“