Ashton dm55sceq - nehraje
Pravidla fóra
Ashton dm55sceq - nehraje
Zdravím muzikanti, mám problém s kytarou Ashton dm55sceq. Předesílám, že na Googlu jsem se návod pokoušel hledat a marně
Pokud chápu dobře, po zapnutí tlačítkem power by se měla elektronika nastartovat, a po zapojení do komba by to mělo hrát, jenže není tomu tak. Vestavěná ladička funguje a dioda nízkého stavu baterie nesvítí. Nevíte jestli je problém v kytaře nebo ve mě? 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ashton dm55sceq - nehraje
No jestli náhodou zapnutím tlačítka neaktivuješ ladičku, která ti samozřejmě ztlumí výstupní signál. Navíc pochybuji, že se to tlačítko jmenuje power, to spíš tuner.
Kytara žádné zapínací tlačítko nepotřebuje !!! Tady bych tipoval na problém na tvé straně a základní nepochopení principu a funkčnosti zabudovaného kytarového preampu.
Kytara žádné zapínací tlačítko nepotřebuje !!! Tady bych tipoval na problém na tvé straně a základní nepochopení principu a funkčnosti zabudovaného kytarového preampu.
Tlačítko Power tam skutečně je ale spouští se jím ladička jak píše Hendrek. Takže tlačítko zmáčkni pro nadadění a pak znovu pro vypnutí ladičky, jinak není preamp aktivní. Preamp se aktivuje zapojením kabelu do komba (zkontroluj ještě potenciometr volume) automaticky.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Tak ani při vypnuté ladičce nic nehraje. Mám jenom kombo na basu (i s voličem aktivka/pasivka), ale to by snad problém být neměl (pokud to vezmu z laického hlediska a skrz kombo lze pustit i hudbu z mobilu). Výstupy má kytara dva jako tady -https://www.swamp.net.au/assets/Article ... utputs.jpg. Takže problém v samotné kytaře/předzesilovači? Nějaký vypadlý kabel by to mohl být?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ladička funguje a reguje správně na hrané tóny, signál ze snímače do ní jde, problém bude tedy až někde dále. Zkontroluj, zda není přerušen některý z drátů u výstupního jacku. Balancovaný výstup jsi nezkoušel? Povol ty čtyři malé šroubky, kterými je připevněn k lubu blok s výstupními konektory a opatrně jej zkus povytáhnout a zkontrolovat dráty.
PS: tlačítko Power tam opravde je, teď jsem vygooglil fotku preampu (snad je to ono). Nicméně to bude opravdu jen power pro ladičku, kytara jako taková se nezapíná, není to mixér nebo vysavač
. Dokonce by mohl jít z výstupu signál i při zapnuté ladičce, záleží, jak je udělaná elektronika.
PS: tlačítko Power tam opravde je, teď jsem vygooglil fotku preampu (snad je to ono). Nicméně to bude opravdu jen power pro ladičku, kytara jako taková se nezapíná, není to mixér nebo vysavač
Ladička normálně funguje a ladí, takže problém se snímačem není. Blok se výstupy jsem vytáhl, konektor je zapojený, žádný kabel nikde nevisí. Oba výstupy jsou k desce řádně připájeny. Jediný nový poznatek, že při když je zapojeno do komba skrze jack, tak při dotyku na ten druhý výstup to z komba chrastí jak při dotyku na samotný jack - to co určitě každý zažil při připojování. Když ale sáhnu na konektor s jackem, skoro žádná odezva.
Ještě jsou tam dva kondenzátory, ty by to případně taky mohli dělat?
Ještě jsou tam dva kondenzátory, ty by to případně taky mohli dělat?
Koukni ještě pod elektroniku (odšroubuj ji) bývá tam malým jackem zapojený piezo snímač (tady problém nebude, když to ladička bere) a další dráty vedou právě k tomu bloku s konektory tak pohýbej se vším jestli to je v elektronice řádně zastrčeno.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Vším jsem hýbal a všechno zapojeno a nic. Nevíte kde co případně proměřit nebo jestli by to nemohli být ty malé kondenzátory nebo bylo by to na první pohled poznat že jsou v háji nebo to by nefungovala ani ladička?
Tenhle preamp se dá pořídit na Alíkovi za 3 dolary. Pokud to není v kabelech, tak bych se s tím moc nepáral a vyměnil kus za kus.
Dobře. Je fakt že je tam celá sada se snímačem i ladičkou za 120 Kč. To se dává do těchto levných kytar běžně takové sady, které se dají sehnat za 120 Kč na ali nebo ebayi? V tom lubu to vypadá jako když tam někdo tu díruvyřezával sám doma
(i když nedokážu si představit, jak by se to pak zapojilo).
Do levných kytar dávají levné elektroniky, podle označení eq na konci je kytara od výroby s elektronikou.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Tak preamp přišel. Bohužel mě nenapadlo, že by každý mohl mít jiný konektor, respektive jiný počet pinů v konektoru - nový má místo pěti jen čtyři. Má cenu se s tím sr*t a nedalo by se nějak vytušit, jaké dva dráty spojit a zapojit na jeden pin nebo raěji další pokus a objednat další komplet?
A nějak je mi divné, že na tom novém nejsou kondenzátory
A nějak je mi divné, že na tom novém nejsou kondenzátory
Tak to vyměň komplet, ne? Nechceš říct, že jsi nekoupil komplet, ale jen preamp (?)
https://www.aliexpress.com/i/32391298812.html
Joooo, jen preamp

No jo, člověk se pořád učí
.