Levné efekty z Číny - zkušenosti

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Levné efekty z Číny - zkušenosti

Příspěvek od cherreda »

Ten Rowin mi funguje stejně, je to vlastnost - není to o higainu, ale o úrovni zpracovávaného signálu - když vysolím preamp víc, tak se ten moment kradení signálu posune dál.
Ale koukám, že jste se do toho už zanořili a objasnili o co jde.
Rocktron SuperC se chová taky tak.

Hendrek píše: 24.10.2019 16:57 je to zajímavá vlastnost, která se nejspíš uplatní v situaci, která u mne nenastane (higain?).
U Tebe nenastane (a u mě už taky ne), protože preamp out nesolíme tolik nahlas, abysme si zachovali rozumnou úroveň linkového signálu... typicky já bych si přebudil Pangaeu na vstupu.
Nicméně když jsem preamp ještě posílal do Fryette koncáku, tak jsem preamp out měl o dost hlasitěji, protože koncák to na vstupu v klidu pobral a pěkně se saturoval - no a v tomhle případě bys ocenil, že gate zvládá zpracovat tak silný signál, takže smysl to má.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kokko Tuner (pedálová chromatická ladička)

- Prodejce: Rock house (zboží dorazilo za 4 týdny)
- Pořizovací cena: 440,95 Kč

Ladiček není nikdy dost, tak jsem pořídil Polytuně 2 Noir brášku z čajny. Samozřejmě, kvalitám Polytune se nemůže rovnat, ale to od Kokko ani nikde nechce. Display ukazuje název tónu a naladění pomocí 11 LED diod, prostřední je zelená, zbytek červené. Za ty peníze to funguje dobře, LED jsou dobře čitelné, i když jich je jen 11. Ve srovnání s Polytune to je trochu méně pohodlné pro precizní ladění, ale přepnutím do strobo módu se dá přesně naladit i za pomocí pouhých 11 LEDek. Režimy podladění a přeladění frekvence A jsem netestoval. Po přepnutí do ladícího režimu se signál "mjútne". Footswitch je hlučný "hard click", což může vadit, pokud by bylo potřeba ladit mezi písněmi na pódiu. Ladička je již zakomponovaná v mém druhém mini PB, takže nákup byl shledán opodstatněným.

+ plusy:
+ cena
+ jednoduché ovládání
+ klasický a strobo mód
+ další možnosti podladění či nastavení frekvence A
+ pravděpodobně true bypass (hard click switch)
+ další příslušenství (plastový nástavec na footswitch, hadřík na display)
+ manuál

- mínusy:
- méně indikačních LED (11ks), čili menší pohodlí při ladění
- hard click switch

Vzhledem ke slevovým akcím 11.11. není na co čekat, půjde sehnat pod 400Kč. Pokud nemáte pedálovou ladičku, doporučuji.

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Moje zkušenosti z posledního měsíce jsou 2 pokažené mooery :)
Jeden je 005 EVH Preamp, ve kterém vybuchnul kondenzátor na napájení a po výměně se stejně už nerozjel.
Druhý je programovatelná smyčka PC-L6, kde to vypadá na pokažený Vactrol.
Mám ještě Mooer Baby bomb a ten nějakým zázrakem ještě funguje :) Moje skóre je teda 2/3 KO.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Akorát jak už jsem psal několikrát, Mooer (a jiné podobné "velké" čínské značky) by se tu neměl řešit, protože je to výrobek běžně dostupný i přes lokální distribuci. Pouze Alík (příp. ebay), prosím.
frytol

Příspěvek od frytol »

Tak jsem neodolal nabídce jednoho známýho a vzal od něj tenhle reverb, tak jsem zvědav, jak to bude hrát a co to bude dělat. .)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak pak zde budeme nedočkavě očekávat i zkušenosti. Zatím je to spíš do "Co jsme zrovna koupili" :).
himself

Příspěvek od himself »

Hendreku, jaktože jsi z podpisu vyřadil semihollow? :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nevešlo by se už do daného povoleného rozměru pro podpis. Takže tam mám jen repre vzorek svého momentálně oblíbeného gearu. Všechny nástroje, aparáty, krabičky a zvukové vybavení už tam prostě nenarvu a takto to vypadá celkem úhledně :).
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Potreboval jsem do noveho "minipedalboardu" nejaky flanger a kdo by se s tim stavel, kdyz za 18E se da koupit tohle.
Flanger2.jpg
Prislo to od Aliho zhruba za 3 tydny, v temer luxusni krabicce
Flanger1.jpg
Uvnitr je opravdovy analogovy BBD svab a robustni true bypass prepinac, krabicka kovova, trosku to kazi plastove osicky potaku a prilis velky packovy prepinac. Hraje moc hezky, vsechny ktoutitka maji siroky zaber, Color je Feedback a lze nastavit az do samooscilace. Jenom Rate ma na "rychlem" konci trochu prilis strme ovladani. Ale to jsou kosmeticke drobnosti, zvukove je to naprosto ok, uvidime jak to bude se spolehlivosti (pajeni a tistak vypadaly opticky vpohode).
Hraju výhradně na šrot.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Koupil jsem před časem z Ali ten samý a byl vadný, fungoval jen jako ring modulátor. Diskuze jsem vyhrál a dostal prachy zpět. Teď mi leží doma a čeká, až z něj vykuchám switch. Nebo by to někdo chtěl a zkusil si ho opravit?
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Popis blize jak se to chovalo, jestli to reagovalo na ovladaci prvky atd, kdyby to byla nejaka blbost (spatne priletovana noha potaku,...), tak by to slo opravit, ale jinak tam jsou 2 smd tistaky nad sebou a v tom se hrabat bude dost hruza, navic bez schematu.
Hraju výhradně na šrot.
innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Nevíte někdo o levný čínský kopii bosse sd-1? Všude je milion kopií tube screamerů ale sd-1 jsem nenašel. Někdo něco?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

hele, jsem Behringerlover-takže proč jen Asia?. Pokud popátráš, najdeš na gůglu odkazy na konkrétní model Behr. to SD-1 (https://hudebnibazar.cz/overdrive-behri ... /ID280900/). Sám propaguji Behr. OD100, OD300. Ale thaiwan Boss SD-1 koupíš bazarem kolem litru. Problém?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

No já měl půjčenou předlohu od300 a to boss os2, ale v tom overdrive módu to bylo o dost jinde než ts a Sd-1 by měla bejt dost blízko. Nová SD-1 stojí nějak 1300. A na bazaru za to chtěj 900. To si radši zapátrám po kopii :D
torst

Příspěvek od torst »

zajímavý. OS-2 jsem taky míval, snad i současně s SD-1, a při porovnání mi přišly jako téměř totožný.
Kdo ti zaručí, že nějaká kopie bude stejná jako SD1? Utratíš prachy a pak se budeš zas jen škrábat na hlavě, jestli to je/není ono. Ale možná že to je tím skutečným cílem ! .... :o6
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Ty kopie nejsou nějak extra daleko od originálu. Hlavně tyhle krabičky nejsou ani nijak složitý na výrobu. Musí se akorát dodržet daný schéma a nepoznáš rozdíl od originálu. Zatim jedinej rozdíl, kterej jsem poznal, je behringerská kopie NS-2. Tam se to moc nepovedlo a několikrát jsem psal, že poměr úpadku signálu nená behringer tak plynulej a funguje víc jak brána než expander. Ale to si myslim že je úplně jinej příběh, protože udělat takovej noise suppressor neni tak jednoduchý, jako nějakej overdrive.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kopie SD-1z diskrétních součástek byl Daphon E200D. U nás se prodával pod značkou Dimavery. Na YT se najdou ukázky. Měl jsem ho. Hrál výborně, ale krabička, resp. pedálek á la Boss byl slaboučký odlitek, který po prvním razantnějším dupnutí prasknul. Věnoval jsem ho kámošovi, který si vyfrézoval náhradní díl.
Dá se sehnat kopie OD-1, minikrabka od Valetonu (smd, jen na adptér).
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/valeton-loft-od ... /ID264192/
OD-1 jsem míval zároveň s SD-1. Je to legenda, ale bacha, hraje jinak. Má vykradený basy, je výškovější. SD-1 je vyrovnanější.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo OD-1 by měl hrát jak SD-1 s tone na půl, jenže takovej ten TSkovej charakter dá SD-1 s tone na 4/10. Každopádně díky za snahu všem. Počkám si až někdo hodí na bazar originál za polovinu ceny :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak si kup klon TSka z diskrétních součástek (něco by se určitě dalo najít, na Ali jsou i stavebnice), a udělej pár úprav na SD-1, když po něm tak toužíš. Schémata jsou velmi podobná, na YT i jinde jsou návody na konverzi.
Třeba tento by měl být z diskrétních součástek (u jiných prodejců se dají najít fotky vnitřku):
https://www.aliexpress.com/item/32954412362.html
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“