Pánové, tak vám všem moc děkuji a to bez legrace. Už jsem s tim chtěl škrábnout.
To je jedna z věcí co mě děsí že to tempo musím vydržet dost dlouho. Je pravda, že to moc dlouho nevydržím hrát-křeče
Asi zpomalím a zkusím si stáhnout ten program Guitar combos ten se mi bude hodit často. Dík moc všem
Začátečník
Pravidla fóra
-
magorskombem
zacatecnik
Chci se naucit zaklad teen spirit, ale kdyz drzim power akord tak se premeni basova struna E na drncajici bzucici kraval ktery mlati o prazce kdyz hraju spojenym palcem a ukazovackem. Hraju na sucho ladicku mam nastavenou na 430 rezim G struny 10tky. Mimochodem jak se hraje tzv. trpetkou na struny? Mel bych struny podladit kdyz ji dlouze prenasim v batohu? Proc kdyz hraju trsatkem tak vic slysim trsatko nez kytaru kdyz zkousim vsechny tvrdosti? Doufam ze mi pomuzete, ale mam vic konicku a bez ucitele zjistovat co tamhle a kam to vlastne patri... 
Naposledy upravil(a) magorskombem dne 15.11.2019 4:52, celkem upraveno 1 x.
Re: nevim jak dal
Jestli ti někdo poradí (či to jen zkusí) na takhle napsaný dotaz, má zlaté srdce. Jestli tě admin nekopne za to žes nečetl pravidla a krásně tohle téma pojmenoval, má zlaté srdce. Odpovědi Starého Parda na tebe, budou nejpřínosnější.
Re: zacatecnik
No čím začít? Proč vlastně hraješ na sucho, já myslel, že jsi to kombo vyřešil i s kytarou, kterou jsi kupoval. Proč hraješ ukázovákem spojeným s palcem, to jsme dělali tak u táboráku? Použij trsátko a neboj přes kombo ho určitě neuslyšíš. To že ti plandá struna E je možná tím, že hraješ na sucho a chceš aby to bylo nahlas, do kytary nemusíš mlátit jak magor, ono to v klipech punkových nebo metalových kapel tak může vypadat ale není to nutné. Pokud nemáš někoho známého co by ti na začátku ukázal jak na to, tak zkus YT, tam je mrtě návodů ať obecných, tak i konkrétní věci. Hlavně si vyber na začátek něco jednoduché (nevím co chceš hrát) a to se pořádně nauč. Proč ladíš na 430, ta skladba tak je?
Apropos: jak ti dopadla ta kytara?
Apropos: jak ti dopadla ta kytara?
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Začátečník
Admin nemá zlaté srdce a zprdne magora na tři doby.
1) nezakládej nová témata, když se dá dotaz položit v již existujícím vláknu
2) názvy tématu se volí tak, aby jasně vystihly daný problém, ne všeobecně, že se pod to dá pak schovat lecco
3) sloučeno s existujícím stejně blbě pojmenovaným tématem.
Moje rada - najdi si učitele, který ti hned řekne, co děláš špatně. Nikdo není schopný dle tvého psaného projevu posoudit co a jak držíš špatně a co máš dělat jinak. Vždyť v dnešní době se dají brát lekce i přes skype od instruktora z jú es éj.
Kdyby bylo alespoň video, tak se dá posoudit tvá hra mnohem lépe, než kdybys to popsal tisíci slovy.
1) nezakládej nová témata, když se dá dotaz položit v již existujícím vláknu
2) názvy tématu se volí tak, aby jasně vystihly daný problém, ne všeobecně, že se pod to dá pak schovat lecco
3) sloučeno s existujícím stejně blbě pojmenovaným tématem.
Moje rada - najdi si učitele, který ti hned řekne, co děláš špatně. Nikdo není schopný dle tvého psaného projevu posoudit co a jak držíš špatně a co máš dělat jinak. Vždyť v dnešní době se dají brát lekce i přes skype od instruktora z jú es éj.
Kdyby bylo alespoň video, tak se dá posoudit tvá hra mnohem lépe, než kdybys to popsal tisíci slovy.
-
magorskombem
Re: Začátečník
Omlouvam se ze jsem zalozil zbytecne nove vlakno, jsem ted na urovni ze umim asi 10 zakladnich molovych a durovych akordu s bareckovyma F a G a powery ktery sem se naucil pomoci jedne zakladni hudebni nauky o tonach na strunach kytary, trenuji rychlost premeny akordu orientaci na hmatniku rytmus a jeste se s kytarou poznavam.
Stenly diky za tu radu s tim kombem, kombo mam akurat sem obcas linej ho zapojit a rekl sem si ze bez komba to pujde taky cvicit ale musim do toho mlatit coz pak vede k jinym chybam i to trsatko nejde slyset
Prenastavil sem ladicku na 440 sam nevim jen jsem procetl par diskuzi a 440 je nejuniverzalnejsi asi. Nad ucitelem vaham, byt mam kamarada ktery hraje dlouho a bydli daleko ale asi za nim jednou zajdu na navstevu. Ale furt mi vrta hlavou jak se hraje tou trpetkou? Vim ze se hraje vsema prsama tzv strumming, dale vybrnkavani to delam za pouziti vsech 5 prstů (mozna chyba, mozna jinej styl ktery ma sve vyhody a nevyhody) tim způsobem ze palec zamestnava tlustou strunu E a ukazovak zbyle 2 basy. Uz skoro umim hejbat malickem samostatne i kdyz maji s prstenickem spojene slachy
Reklamovana nová kytara prisla za 7-8 dní (s tim ze jsem rychle jednal jak jsem videl tu polamanou hlavu a jak si pro ni prislo UPS poslal sem e-mail a screenshot Thomannovi ze uz si to UPS prevzalo bez snahy z me strany by to trvalo 2x dele) tentokrat od DHL nasledne PPL jako predtim akurát bez závad stejně zabalena i když jsem jim vytikal že z takove dalky z Německa by mohli tak krehky nastroj zabalit priste lepe.
Stenly diky za tu radu s tim kombem, kombo mam akurat sem obcas linej ho zapojit a rekl sem si ze bez komba to pujde taky cvicit ale musim do toho mlatit coz pak vede k jinym chybam i to trsatko nejde slyset
Reklamovana nová kytara prisla za 7-8 dní (s tim ze jsem rychle jednal jak jsem videl tu polamanou hlavu a jak si pro ni prislo UPS poslal sem e-mail a screenshot Thomannovi ze uz si to UPS prevzalo bez snahy z me strany by to trvalo 2x dele) tentokrat od DHL nasledne PPL jako predtim akurát bez závad stejně zabalena i když jsem jim vytikal že z takove dalky z Německa by mohli tak krehky nastroj zabalit priste lepe.