Digitální piano do 20 000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální piano do 20 000

Příspěvek od Hendrek »

V budoucnu prosím udržte toto vlákno čisté - tedy jen příspěvky ohledně digitálních pian, ne kláves, workstationů, samplerů, apod. Teď už to oddělovat nebudu, ale pro příště... Díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pardon, nechal jsem se unést... 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Krome znám jen z manuálu, takže jsem zvědav na kolik se ti bude líbit. Hádám že má lepší zvuky než to casio px-5s, protože bude mít plus mínus to samé co továrně Kronos, když tedy zanedbám, že Kronos má 9 zvukových engine a porovnáme jen ten jeden, založený na pcm vzorcích. Editační možnosti má Krome lepší a mnohem pohodlnější než casio. Docela mě zaskočilo zjištění, že Krome má roll piano a Kronos ne, protože jestli si na něco u Kronosu stěžuji, tak právě na mizerné editační schopnosti sequenceru, Krome je ok. Oproti px-5s má Krome slabší sekci realtime kontrolerů, má jen 4 knoby, ale i to je pro někoho moc. Jako největší omezení Krome vidím malou paměť na uživatelské vzorky (16 nebo 32 MB), které se snad dokonce konvertují z 16 bit na 8 bit. Tj. nejde moc počítat s nějakým zvukovým rozšiřováním.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Hendrek píše: 4.11.2019 9:52 V budoucnu prosím udržte toto vlákno čisté - tedy jen příspěvky ohledně digitálních pian, ne kláves, workstationů, samplerů, apod. Teď už to oddělovat nebudu, ale pro příště... Díky.
Nechci být kverulant, ale je casio px-5s digitální piano? Imho je to 'mezižánrový' hybrid, ale patří i sem, je to i digitální piáno, ale nejen. Akorát se pak dá porovnávat i s jinými typy ekn a těžko se tomu vyhnout. Ale chápu, že v tématu DP je to nepatřičné. Zvláště když to nakonec vedlo k výběru Krome. Omlouvám se.
Barbora3333
Nový uživatel

Roland FP 30 nebo Yamaha P-45B nebo Yamaha YDP 144WH

Příspěvek od Barbora3333 »

Ahoj prosím poradil by mi někdo ve výběru?
Dcera 10 let se chce začít učit hrát.
Prosím doporučil by mi někdo co koupit?
Nebo co z těchto třech je lepší?
Cena do těch +-15000Kč
Děkuji za každý názor
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

To YDP neznám, ake FP30 je jednoznačně lepší a modernější než přežité P45, takže to si můžeš z výběru škrtnout.
MartasK

Příspěvek od MartasK »

YDP je prakticky P-45 ve dřevěné skříni, jen se zvýšeným výkonem repro aby to líp znělo a vypadalo. Ale typ klaviatury a kvalita zvuků (samplů) bude stejná. Zatímco FP-30 a P-45 jsou stage piana na stojanu. A souhlasím že FP30 je pro klavírní hru lepší volba, pokud ti nejde o vzhled.
okob
Nový uživatel

Příspěvek od okob »

Prosím o radu. Rád by sme kúpili (Ježiško :-) ) digitálny stage piano. Dcérka 5 rokov hrá na ZUŠ. Vyberáme medzi Roland FP 10 alebo Korg B2 alebo Kurzweil KA70 alebo Steinmayer P60. Čo by ste nám poradili? ˇ
Ďakujem za rady
Naposledy upravil(a) okob dne 2.12.2019 11:51, celkem upraveno 1 x.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Tady máš porovnání některých svých modelů a inspiraci pro další: https://www.pianodreamers.com/best-digi ... under-500/

Doporučuji ti ale velmi koupit Korg D1, protože ten je obsazen mechanikou RH3, což je nejlepší mechanika kterou Korg dělá a kterou dává i do svých vlajkových lodí za sto litrů. A na mechanice u digitálních pián záleží ze všeho nejvíc. A tvé dcerce dobrá mechanika usnadní se naučit tomu, co po ní bude chtít paní učitelka v zuš.

Pokud by těch 5 tisíc na víc bylo pro tebe naprosto nepřijatelných, pak ti doporučuji koupit vítěze toho výše uvedeného porovnání, Casio PX-160. A to z toho samého důvodu, kvůli mechanice. Přičemž mám zkušenost s oboumi mechanikami (byť v jiných modelech) a ta RH3 je pozorovatelně lepší. Můj syn také chodí do zuš od pěti let, ale už tam chodí pátým rokem. Za tu dobu jsem nástroj měnil několikrát, zkus neudělat tu samou chybu a kup rovnou to nejlepší.
the_miracle

Příspěvek od the_miracle »

Zvažuji výměnu digitálního piana. Aktuálně mám Yamahu P95. Jsem s ní spokojen, k výměně mě ale vedou dva důvody. První je estetický. Potřeboval bych piano lépe zakomponovat v místnosti, takže bych potřeboval, aby bylo v nábytkovém stojanu a bylo bílé. Zároveň bych uvítal vestavěný kryt klaviatury. Druhým důvodem je samotná klaviatura, kde bych ocenil, kdyby byla tvrdší, než je u Yamahy P95. Nic víc co se týká funkcí asi nepotřebuji, zvuk P95 mi taky dostačuje, takže když bude lepší super, ale není to nutné. Hraju jenom pro radost v podstatě nic extra složitého, takže nástroj slouží jen pro domácí brnkání a jako treninkový. Vzhledem k uvedenému samozřejmě platí, že čím nižší cena, tím lépe. Díky za návrhy.
the_miracle

Příspěvek od the_miracle »

Tak výměnu jsem uskutečnil, nakonec jsem koupil bazarovou Yamahu YDP-163. Zatím naprostá spokojenost. Klaviatura je tvrdší a i na omak, díky umělé slonovině bližší, akustickému klavíru. Piano je též daleko stabilnější, než původní na Xovém stojanu. Teď už je na trhu model YDP-164, který má ale asi jen výkonnější repro (2x40 W místo 2x20 W). Takže za sebe pro někoho, kdo hraje jen tak pro radost jako amatér můžu jednoznačně doporučit.
Lucyyy
Nový uživatel

Příspěvek od Lucyyy »

https://www.prokapelu.cz/yamaha-ydp-142c-svetla-tresen/
https://www.muziker.cz/casio-px-870-bn? ... gKbtvD_BwE
Prosím, co na to říkáte - jsem amatér......umím pár akordů....chci hrát pro sebe jen.....díky!
Prosím je dobré pro začátečníka? díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Naprosto.
himself

Příspěvek od himself »

Preferoval bych Yamahu.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

himself píše: 30.04.2020 14:51 Preferoval bych Yamahu.
Proc? Yamaha ma GHS mechaniku, tedy tu nejnizsi radu, Casio na mechanice nesetril.
himself

Příspěvek od himself »

Petre, priznavam, ze to je jen pocitove, nemam ty nastroje vyzkousene. Kdyz jsem ale kupoval ja, byka Yamaha jasny vyrobce klaviru a Casio delalo plastove samohrajky. Porovnani bylo jasne. Zdraham se ale rict, jak davno uz to je :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2himself: jasan - jen krátká odbočka z tématu pro ilustraci: CASIO patřilo i k těm lepším výrobcům syntetizérů (jejich PD syntéza například); že se výrobně na spoustu let přesunuli do jiného segmentu bohužel ssebou nese právě třeba tohle. I já jsem měl CASIO "zafixovanou" do podobné škatulky, než jsem začal víc pronikat do zvuku a syntéz a začal si "budovat" tu mojí minisbírku nástrojů...... Ale tohle už dávno není pravda, nicméně pokud to někdo nesleduje aspoň okrajově, tak to samozřejmě neví (ale to je u spousty odvětví).

Konec hlášení v cizím jazyce :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já mám Casio PX800, naopak zase nemám vyzkoušenou Yamahu. Takže pomyslný jazýček vah vracím zpět. :)
Casio dělá mimo to i hodinky, kalkulačky, Yamaha dělá zase motorky, vyplývá z toho něco pro pianisty? :)
MartasK

Příspěvek od MartasK »

A tak já si taky přisadím :) Ve stejné ceně je Kawai KDP110 s tou jejich upravenou klaviaturou, zkoušel jsem na prodejně a byl jsem překvapen jak pěkně se na to hrálo oproti předchozí KDP90. A pro pianový zvuk Kawai mám slabost. Takže když se dva perou, třetí se směje :)
himself

Příspěvek od himself »

Hendreku ale dela klaviry, i dost cenene. To asi Casio ne, ne?
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“