Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od innerself »

Vždyť jsem psal, že pro tyhle účely se ten profil dělá tak, že mezi svuj reprobox a svojí hlavu dáš DI box, z kterýho to propojíš do kempera. Zkrátka ti to udělá profil bez boxu a mikrofonu. K tomu všemu můžeš udělat i klasickej profil klasickou metodou a můžeš dát funkci merge těch dvou a ono to potom umí rozpoznat simulaci boxu a čistě nazvučenej jenom zesilovač.

https://www.youtube.com/watch?v=ff5Zx10S1Ao
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

jojo, to už dává smysl (dnes se musí říkat "dává logiku"!). Omlouvám se, čet jsem jen zběžně. DI box bych dal spíš do ef. smyčky, abych oddělil jen zvuk preampu, ale to je jedno, tenhle systém je asi správnej. Zkrátka 2 samostatné profily pro každou cestu.
No, nemáte to, hoši, jednoduché. Ale za ten 100% zvuk na tancovačce v Plané nad Luž. to určitě stojí . :-F
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

On i power amp kde může bejt presence a resonance ti dá výsledek jinej než čistě preamp, proto to profilování těsně před boxem. Je dobrý si ale uvědomit, že na otázku, na kterou jsem se sám ptal si teď i odpovídám sám a ještě to vysvětluju dál. To je docela výkon. Nestalo se mi to tu však poprvé :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

torst píše: 29.07.2019 20:00 jojo, to už dává smysl (dnes se musí říkat "dává logiku"!). Omlouvám se, čet jsem jen zběžně. DI box bych dal spíš do ef. smyčky, abych oddělil jen zvuk preampu, ale to je jedno, tenhle systém je asi správnej. Zkrátka 2 samostatné profily pro každou cestu.
No, nemáte to, hoši, jednoduché. Ale za ten 100% zvuk na tancovačce v Plané nad Luž. to určitě stojí . :-F
Tak, nehrajeme tady Wacken v pokojíku na Zooma, ale baví nás mít dobrý zvuk live.

Každopádně, nevím jak to Kemper počítá, ale i po vypnutí boxu u studio profilu, který nemá přímo odděleně snímaný box, to zní mnohdy dost přesvědčivě a normálně.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Fade: jak převážně živě hraješ ? KP do svého zesilovače a bedny bez snímání zvuku mikrofonem nebo linkou do PA ? Nebo jen KP do PA linkou bez svého zesilovače a bedny ? Nebo jiná kombinace ?
innerself

Příspěvek od innerself »

Fade píše: 30.07.2019 6:27 Každopádně, nevím jak to Kemper počítá, ale i po vypnutí boxu u studio profilu, který nemá přímo odděleně snímaný box, to zní mnohdy dost přesvědčivě a normálně.
Co jsem pochopil, tak předtim než se profiluje, se ťukně jestli ten profil je s boxem nebo bez boxu a kemper to pak nějak uměle umí vypnout. Nejspíš by to ale nebylo identický tak, jako s tou merge funkcí, kde přesně pak pozná vliv toho boxu.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

JirkaT píše: 30.07.2019 7:52 Fade: jak převážně živě hraješ ? KP do svého zesilovače a bedny bez snímání zvuku mikrofonem nebo linkou do PA ? Nebo jen KP do PA linkou bez svého zesilovače a bedny ? Nebo jiná kombinace ?
Pokud je k dispozici zesák a bedna, půjčím si ji na koncertě a hraju do returnu linky. Jinak máme v rideru vždy odposlech pro mě. Já to tak strídám různě. Ale vždy linkou do PA.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak první Stage už je na bazaru. Ta cena není špatná, když člověk vezme, že v tom má kontroler.
https://hudebnibazar.cz/kemper-profiler-stage/ID272983/
cid

Příspěvek od cid »

Placko, ze zvědavosti jsem se podíval u Thomanna na hodnocení uživatelů modelu Stage a je tam několik dost nelichotivých recenzí, copak se děje? Zvukově dobré, ale levný display, spínače nespínají, stěrače nestírají :wink: ?
Teď byl v TV krátký komentář, že si firmy najímají profesionální "hodnotiče", kteří třeba dost poškozují např. hotely. Divil bych se, že by precizní Němci šetřili tam, kde se nemá.
Škoda, že nedělají levnější verzi "přehrávač", žřejmě to nelze technicky oddělit a nebo nemají důvod, nestačí vyrábět.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Myslím, že takových, co se s tím nesžijou, bude přibývat.
Pak budou další, co zjistí, že bez kvalitní reprobedny to nehraje. Dobrá aktivní bedna stojí aspoň 12 litrů a to není málo peněz.
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak anglický recenze jsou tam dvě a obě negativní. Z toho se nic nedá usuzovat. Já na Kemper žádnej odborník nejsem, měl jsem ho doma asi měsíc. Displej mi Teda přišel hroznej, to je pravda, myslel jsem, že na stage bude nějakej vylepšenej. A samozřejmě složitost a nastavování bez PC editoru, to prostě není pro kazdyho, fakt jak drbat se levou nohou za pravým uchem. Pro mě to taky nebylo. A teď mám Helixe a jsem spokojenej :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

To je dobře, aspoň Kemper nebude tak nechutně drahej :-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Knopfler a Kemper, to by pro ledaskoho mohla být těžko stravitelná fúze. :)
https://frontman.cz/gear-marka-knopfler ... rever-2019

A nutno upozornit, že přes impulsy prohání taky akustické kytary. :)
https://audiosprockets.com/tonedexter/

grock

Příspěvek od grock »

Četl jsem to na frontmanu a pustil si video za Stockholmu. Čisté zvuky ok, ale zkreslené jako od Vaška na samohrajku. Výraz Knopflera, když odnášel z podia svůj LP po Money for nothing byl výstižný.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
jastud

Příspěvek od jastud »

cherreda píše: 26.11.2019 11:54 Knopfler a Kemper, to by pro ledaskoho mohla být těžko stravitelná fúze. :)
https://frontman.cz/gear-marka-knopfler ... rever-2019
Videl jsem to nazivo v Praze. Zvuk mel samozrejme velmi dobry a hrani si zjevne uzival (aspon to tak z tech cca. osmi metru vypadalo).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Poslouchám to MFN z Barcelony 2019 a přijde mi, že ten průšvih je zapříčeněnej spíš syntetickým zvukem toho kvákadla nebo co to je.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Našel jsem si to.
To si vážně myslíte, že je Knopfler ve svém věku už úplně senilní a smířil by se s nějakým zvukovým průs*erem?
Snad každému musí být jasné, že na koncertu z P.A. to bude úplně v pohodě, viz jak píše Jastud.

PS: Tohle bych od vás nečekal s vašima zkušenostma - jak můžete jakýkoli zvuk vyhodnocovat z fanouškovských "živáků"? Však co dokážou ti lidi na koncert pronést za suprčupr audio zařízení a za jakých podmínek to naberou? Mají snad kondíky DPA na pětimetrových stojanech nebo boompole s kočkou? Těžko žejo - takže jedou max. na přídavnej mikráček k iphonu atpod. a prdnou si ho na sucháč na rameno. A nahrajou s tím přes kebule lidí před sebou 130 dB koncert v hale z nějakého místa, na které se jim podařilo propchat. Paráda. Vždyť je to slyšet, všechno to z těch usyčených nahrávadel zní tence a placatě, tak jaká by měla být zkreslená kytara, než chemka? Slyšíte, co to provádí s bicíma a perkusema?
xklok

Příspěvek od xklok »

Tak konečně je venku soft editor -sice zatim v beta verzi, ale testoval jsem na Win 10 a zatím super

https://www.youtube.com/watch?v=B08wWNj ... e=youtu.be
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zřejmě dárek k vánocům. :) Takže sláva, po 10 letech si to uživatelé konečně vyřvali. :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nevím, zda je to vhodné vlákno, ale byl jsem docela šokován, jak příšerně hraje Jandovi Kemper ve zkušebně. Jak z nějakého OD přes HW speaker simulátor. Na YT je série videí z nedávného konkurzu Olympicu na klávesáka:

Jandovy výkony, jak kytarový tak zpěvový, nechci hodnotit, vždyť má na hřbetě skoro osm křížků ...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“