Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
himself

Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?

Příspěvek od himself »

Já bych do toho šel, já mám tyhle klumpry rád, když se na ně umí bluesovat :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

AliRaine píše: 28.11.2019 10:33 Chtěl jsem tam vyměnit nultý pražec a přepražcovat ji a dát novou ladící mechaniku. Ten krk se zdá rovný, s tím laděním to je horší no.
Pokud si to budes delat sam a vezmes to jako projekt "neco se pri tom aspon naucim", tak klidne.
Pokud to das profikovi, tak zaplatis vic, nez kolik bys dal za novou levnou, ale mnohem lepe hrajici kytaru (Blonde, H.B....).
Hraju výhradně na šrot.
Moon

Příspěvek od Moon »

AliRaine píše: 28.11.2019 10:33 Chtěl jsem tam vyměnit nultý pražec a přepražcovat ji a dát novou ladící mechaniku. Ten krk se zdá rovný, s tím laděním to je horší no.
Čau. Podobný nástroj mám doma, r.v.1970, a krk naprosto OK. Výměnu ladících mechanik bych pochopil jsou-li vadné. Pražce by možná stačilo jen přerovnat, nulový pražec musíš posoudit sám, nebo někdo, kdo se vyzná. Kobylku a přesné ladění bych asi moc neřešil, má-li to být nástroj k táboráku. Stejně se tam hraje jen v C nebo G Dur :) Použij co nejtenčí struny ať se krk zbytečně nenamáhá. Já vím, že to co stačilo Tvojí babičce je dnes "out", ale s tím se k takovému nástroji musí přistoupit.
Jo, a při hraní neseď blízko ohně :D
Kolega Pard má sice pravdu, co se týká kvality, ale o to tady přece nejde !!!
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
himself

Příspěvek od himself »

Pfi, souhlasim se vsim krome kobylky. Neladici kytara je vopruz!
José

Příspěvek od José »

Naladit open G a budes hrat jen slidem, vysoky dohmat te netrapi, prazce te netrapi...

Ja si tez myslim, ze jako ucebnice kytaroveho servisu je to idealni pokusny nastroj
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Není na téhle kytaře kobylka volně? Pak by neměl být problém jí seřídit tak, aby víceméně ladila ne? Jinak na bluesový zvuky se mi tyhle kytary taky celkem líbí.
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

Díky za názory. Vidím to podobně, chtěl jsem si na ní zkusit servis, protože na ní není už co zkazit :D. Ta kobylka si myslím byla volná, ale na mojí kytaře jí někdo přilepil napevno.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“