Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
himself

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od himself »

Jo, to už tu proběhlo. Fandím jim :) Furchrrrrr
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Dovolil bych si, a to především na základě poměrně velkého počtu těchto kytar nabízených na Hudebním bazaru k prodeji, že Furch je přece jen spíš přestupní než konečná stanice. Sorry, můj názor...
himself

Příspěvek od himself »

Teda nejsem kompetentní polemizovat, ale na bazaru je Furchů úplně stejně jako Martinů... A jejich dražší kytary se mi zdály skvělé.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mnjn, tak hlavně je u nás mezi lidma Furchů relativně dost, žejo.

Ale taky mám dojem, že když už někdo chce něco drahého, sáhne po nějaké známé světové značce.
Což samozřejmě nijak nesouvisí s reálnou kvalitou, protože ty 2 neb 3 Furchy, co jsem nedávno zkusil v Kytarách, byly po všech stránkách "konečná" :), v ničem si nezadaly s Taylorkama. Ale samozřejmě taky měly vysokou cenovku 70-100k.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

"Já kdybych před vás pánové postavil dvě krabičky od sirek ale dvě NAPROSTO stejný krabičky a o jedný z nich vám řekl, že je z USA, tak která by pro vás byla lepší co? Samozřejmě ta ..." (Pelíšky)

Vůbec se nestydím za to, že mít Made in U.S.A. na kytaře mi navozuje pocit blaženosti, který prostě s Furchem aspol. nikdy nedosáhnu. Zkoušel jsem to. Martin je Harley Davidson a Furch je Honda. Obojí výborné, ale pocity jsou jiné. HD člověk odpustí vibrace do řídítek a kapající olej stejně jako Martinovi se odpouští lepivý krk a lemovka korpusu, která nedrží, ale vyjet si na HD a pak si zahrát na Martina, tomu se jen tak něco nevyrovná...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mám dojem, že každou další generaci už to "magické" Made in USA oblbuje mnohem míň. ;)
Furch to dělají dobře - ještě se nejspíš dožijeme toho, že značka Furch + Made in Czech bude mít svoji přitažlivost či mojo - však už to tak je dneska, jak to všechno gumujou číňani.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Né že by byly Furch špatné kytary, ale nějak jsem ještě neměl v ruce takovou, u které bych mohl směle prohlásit, že ji fakt chci, a to jsem jich zkoušel docela dost. Na druhou stranu u Taylorů už jsem jich pár takových našel. BTW Martin jsem měl v ruce jenom jednu, tu svoji, a dovedu si tedy představit lepší řemeslo (tady asi je Furch na lepší úrovni).
himself

Příspěvek od himself »

Zajímavé. To já skoro u každé značky najdu kytaru, kterou chci :)
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Jester píše: 29.11.2019 7:24 Né že by byly Furch špatné kytary, ale nějak jsem ještě neměl v ruce takovou, u které bych mohl směle prohlásit, že ji fakt chci, a to jsem jich zkoušel docela dost. Na druhou stranu u Taylorů už jsem jich pár takových našel. BTW Martin jsem měl v ruce jenom jednu, tu svoji, a dovedu si tedy představit lepší řemeslo (tady asi je Furch na lepší úrovni).
Já to mám přesně naopak. Jednou jsem se šel podívat na Furchy a odešel s OM-32. A z toho tuctu Taylorů, co jsem zkoušel, mě nezaujal jediný.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Amerika je kolébkou blues, country, bluegrassu a další muziky a kytara vyrobená v této zemi si s sebou nese i tuhle báječnou příchuť. Když se posadím před svůj kytarový oltářík, hned zapomenu na běžné denní starosti a začnu v duchu poletovat mezi Bozemanem v Montaně (mimochodem docela blízko od místa, kde byla v roce 1876 svedena bitva u Little Big Hornu), kde se vyrábí Gibson, Nazarethem v Pensylvánii, kde spatřují světlo světa Martiny a Kalifornským El Cajonem, kde desítky NC mašin chrlí skvělé Taylory. Když si k tomu ještě naleju Bourbon a na Youtube si případně pustím nějakou factory tour a dívám se jak ty nástroje vznikají, jsem v rauši a tady mohou jít Velké Němčice na hrnec...
Přílohy
IMG_20191106_165337.jpg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To zní, jako bys s tím bourbonem seděl před oltáříkem až do rána. :)
Holt pro fanouška country a bluegrassu je nějaká míra posedlosti USA vlastně povinná, takže v tom případě je pro tebe samozřejmě "přestupní stanice" jakákoli kytara vyrobená v jiné zemi. :)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

No někdy se to protáhne... Jinak co píšeš je v zásadě pravda asi s výjimkou španělských španělek.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Protože kupujete příběhy a pocity, ne výrobky ;)
Pak je všechno v cajku zvlast kdyz to neni agresivni ve stylu - nemas Martin, nikdy z tebe nebude opravdický kytarista (jak to zarytí modrotrávníci mají občas ve zvyku).
Dnes uz si každý může vybrat co mu vyhovuje a to je parada.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Právě odpověděl majitel 28 strunných pocitů. :lol: (nebo kolika, už jsem ztratil přehled :) )
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Je to tak a to se vyplatí, děti sice chodí v botách vyrobených ze starých pneumatik, ale říkám jim - tohle jednou po mě zdědíte. To je vždycky radosti....
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

hyenik píše: 29.11.2019 11:57 Protože kupujete příběhy a pocity, ne výrobky ;)
Pak je všechno v cajku zvlast kdyz to neni agresivni ve stylu - nemas Martin, nikdy z tebe nebude opravdický kytarista (jak to zarytí modrotrávníci mají občas ve zvyku).
Dnes uz si každý může vybrat co mu vyhovuje a to je parada.
Zarytí modrotrávníci opouští Martin a nakupují Pre War :-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Pre War Martin? ;)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Pre War? To si protiřečí s rozšířenou teorií že akustické kytary na rozdíl od houslí léty ztrácí zvuk :-)
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) To jsem se dokonce docetl tady na HF jako seriozni informaci a taky me nekolikrat zarazil ten zrejmy rozpor, kdyz se pak lidi rozplyvaji nad starymi kytarami. Mozna se zapomnelo specifikovat, kdy ten zvuk kytary zacnou ztracet - treba to teprve zacne. :) Kytarova apokalypsa prichazi... :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

u Pre War se nehodnotí zvuk, ale příběh, takže to klidně může být střep (a někdy taky je), ale...
teorie vychazi z toho, že struny vytahuji desku tak dlouho, az ji nevratne vytahaji,
ale nejsou zadne dukazy, vzorky nahrane za stejnych podminek, takze vsechno je to marketingovy folklor.
Kdo na to ma, at si to klidne poridi, treba jako investici, protoze hrat na takovou kytaru, tahat ji po koncertech atd je vicemene nesmysl (a taky se na ne nehraje, jenom nekde visi a chlubi se s nima :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“