Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
himself

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od himself »

Příjemný! Kytara čistá, video taky dobrý!
torst

Příspěvek od torst »

Larsis - Oklikou : Když jsem byl mlád, slýchával jsem diskuse, že mladí poslouchají už jen kazeťáky, pasivní konzumace, a že ztrácejí přirozenou muzikálnost, kterou měly babičky za dob B. Němcové. Ano, byla to pravda, mohu potvrdit svým příkladem. Je dobře, že dnešním mladým muzikantům se už Tesla K10 vyhnula.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Děkujeme za reakce :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nejdřív jsem říkal, jestli to není tak trochu kýč, ale pak jsem přemýšlel, jak by se to dalo udělat jinak a nic mě nenapadlo :-) Snad vybrat méně provařenou skladbu, no. Kromě pár drobných nejistot v kytaře se to poslouchá dobře, zejména jako promo pro zpěvačku je to velmi dobré.
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

L
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:48, celkem upraveno 1 x.
himself

Příspěvek od himself »

Teda mame demokracii, ale takovyhle nazor by bylo fajn nechat si pro sebe.
jastud

Příspěvek od jastud »

himself píše: 30.11.2019 17:03 Teda mame demokracii, ale takovyhle nazor by bylo fajn nechat si pro sebe.
Nehledě na to, že přiložené video je taky pěkná s****a a kýč jak bič :D
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Larsis

Příspěvek od Larsis »

qwertxx: Děkuji za reakci a respektuji Tvůj názor :) Skutečně ale netuším, jak bych na něj adekvátně zareagoval :D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

himself: proč?
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

L
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:49, celkem upraveno 1 x.
jastud

Příspěvek od jastud »

Ale vždyť v pohodě. Jen mi přišlo legrační kritizovat "Evu a Vaška" a pak poslat něco podobnýho s obráceným znamínkem. Peace.
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

J
himself

Příspěvek od himself »

Tak já to zkusím ještě jednou a hodně neutrálně: teď teda koukám, že Schubert nepsal Ave Maria jako něco primárně církevního, nicméně se to tak tradičně hraje, proto je logické to zasadit do kostela, kde je skvělá akustika. Bach napsal moře geniální církevní muziky a fakt by někdo měl sebevědomí prohlásit, že i ta zprofanovaná Tokáta a fuga Dmoll BWV.565 je s***ka? Já vím, že je dnes v kurzu dělat muziku co nejvíc baaaad, ale nikdo tady ničím náboženským nešermoval, ne? Chudák autor, teda teď myslím Larsise, ani se k tomu nevyjádřil.
Tak či onak mi přijde, že je super, že takový geniální kus dělají mladí a jestli to někdo srovnává s Evou a Vaškem tak bych si dovolil zapochybovat o jeho hudební gramotnosti.
Mimochodem, dáte jen tak uchem bez nástroje ty harmonie?
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

h
himself

Příspěvek od himself »

qwertxx: bóže dyť nic nestuduj, ale nepal od boku, že je to s****a :)
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

h
himself

Příspěvek od himself »

Jo, omlouvám se, to se mi jaksi slilo, máš pravdu. Ty jsi napsal neposlouchatelné, děs a hrůza :)
Už to ukončeme, asi mě jen alergizovala ta nuance mezi "skladba je hrozná" a "skladba se mi hrozně nelíbí".
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Přátelé, upokojme se :D Koukám, že témata typu "Kalousek, Babiš, náboženství a sport" vyvolá v diskuzích vždy značný rozruch :D Cítím ale potřebu zde také zasáhnout a uvést věci na pravou míru.

qwertxx: Den, kdy jsem poprvé slyšel skladbu Ave Maria (ať už v jakémkoliv podání) se mi nezaměnitelně vryla do paměti. Ten den si nepamatuji (pravděpodobně to bylo v dětství), ale postupem času a věku vyššího to dospělo do takové fáze, že jsem si přál tuto skladbu s někým zahrát, případně zvěčnit. Teď se ten "někdo" našel a má touha se tím vyplnila. A mohu Ti z mého srdce říci, že pokaždé, když jsem tu skladbu od mého dětství až doposud slyšel, tak nezřídka kdy jsem měl mlhavé oči a nemá to co dělat s vírou, kontextem nebo textem, ale povahou skladby jako takové. Jde o její pokojnost a krásu, tak jednoduché to je.

Bavíme se tu o skladbě téměř 200 let staré. Už z toho důvodu je záhodno s ní zacházet s určitým respektem. Je záhodno také mít na paměti, že v tehdejších dobách měla církev a křesťanství poněkud větší dopad na život lidí než-li je tomu dnes. A pokud někdo přijde znavený z práce, má špatný den, ve schránce čeká spousta plateb, tak si jen často chce sednout do toho křesla a pustit si vážnou či klasickou hudbu. V protože v ten okamžik a na ten okamžik na ty starosti zapomene.

Nazývat věřící náboženskými fanatiky je poměrně troufalé, neboť náboženství ani církev nejsou zlo, ale to zlo jsou lidé v těchto institucích a víra je také často ta jediná věc, která lidem zbude. Zvolit prostory kostela zde bylo zcela na místě, neboť skladba oslavuje víru a oslavuje Boha a i o tom video video je. Já a kolegyně sopranistka jsme pouze prostředníky k tomu zprostředkovat onu skladbu někomu, kdo se na ní podívá a kdo možná má právě ten špatný den a najde v té skladbě onen klid, který ni tak obdivuji bez ohledu na to, jaký je její kontext. Rozhodně jsi mě neurazil a osobně si to také neberu. Nicméně chápu Tvou myšlenku. Věřím tedy, že jsem zcela objasnil, proč jsem zvolil právě tuto skladbu. A na závěr Tě možná překvapím, ale nejsem věřící :wink:
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

h
jastud

Příspěvek od jastud »

qwertxx píše: 30.11.2019 20:59 himself: nejdřív se podívej co kdo napsal a pak mi něco vkládej to úst (textu). To že je to s****a napsal Jastud a já jsem ho jen citoval (i když si myslím, že to vystihl přesně).
Špatné chápání psaného textu, s****a a kýč jak bič je ta tebou postovana blbost. Ave Maria je zazpívané a zahrané hezky, byť to není můj šálek kávy. Já raději Bacha nebo Martinů něž Schuberta.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“