Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
qwertxx: Sorry, že píšu až teď. Mě se to líbí moc. Kytary řádně podladěny (plugin GuitarRig?) a valeji mohutně. Na mých sh*t bedýnkách neslyšim moc basu, ale to je asi problém těch bedýnek. Jako vždy-nemusel bych tolik slyšet kopák, ale to je věc vkusu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
qwertxx
t
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 0:44, celkem upraveno 1 x.
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
qwertxx: diky!
za me je ta tvoje nahravka v pohode, podle me by stacila jen sikovna ekvalizace pri mixu a nejak by si ty veci sedly
a my to teda mame venku kompletne, budget byl jen za vikend ve studiu na nahrani bicich, jinak vsechno doma a diy
snad se budou skladby libit vic nez ten valcik
))
https://tresprog.bandcamp.com/album/tr-s

za me je ta tvoje nahravka v pohode, podle me by stacila jen sikovna ekvalizace pri mixu a nejak by si ty veci sedly
a my to teda mame venku kompletne, budget byl jen za vikend ve studiu na nahrani bicich, jinak vsechno doma a diy
snad se budou skladby libit vic nez ten valcik
https://tresprog.bandcamp.com/album/tr-s

to bazdesh - super muzika - přeně můj šálek - to mně baví
jen drobnost k celkovýmu zvuku - na mně trošku uječený osobně bych víc básnul ale to je subjektivní.
jen drobnost k celkovýmu zvuku - na mně trošku uječený osobně bych víc básnul ale to je subjektivní.
Koukám na stránky toho studia (bicí) a prý cena 300 Kč/hod. Jestli to je pravda, tak to je hodně dobrej poměr cena/výkon, zvlášť na Prahu. Ale virbl mi připadá přejetý samplem, je tak?
Jinak se mi na tom jako celku líbí, že to má takovej jednotnej xicht a jasnou vizi. Držím palce.
Jinak se mi na tom jako celku líbí, že to má takovej jednotnej xicht a jasnou vizi. Držím palce.
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
diky!
- xklok - snazil jsem se to udelat co nejvic cisty a dynamicky, aby to neskoncilo jako moje solo dema kde to je vsechno nahuleny do nekonecna
tak mozna nektery spektra udelaly prostor pred kreslicima kompresorama 
- vasekh - platili sme neco pres 3k, virbl jen ekvalizace a trochu saturace, na spodek lehky delay aby se to zakulatilo, takze v podstate "cistota", kopak ale nakonec dostal primichany trigger
- xklok - snazil jsem se to udelat co nejvic cisty a dynamicky, aby to neskoncilo jako moje solo dema kde to je vsechno nahuleny do nekonecna
- vasekh - platili sme neco pres 3k, virbl jen ekvalizace a trochu saturace, na spodek lehky delay aby se to zakulatilo, takze v podstate "cistota", kopak ale nakonec dostal primichany trigger
Bazdesh: Souhlasím s xklokem - včera jsem to poslouchal na Portách a těm to sedí výborně, protože to jsou dost temný sluchátka. Na bednách mi to přijde taky trochu ostřejší.
Ještě se zeptám - jak to funguje na lidi LIVE? Zkoušeli jste už?
Ještě se zeptám - jak to funguje na lidi LIVE? Zkoušeli jste už?
Jinak jsem se opět pokusil o záznam jedné naší taškařice - tentokrát z koncertu v poměrně problematickém prostoru (hrozně to tam duní, špatný zvuk na pódiu i venku). Normálně jsem to smíchal a znělo to zase strašně "studiově". Pak jsem k tomu zkusil přidat zvuk z frontálního foťáku (jen jsem ořezal basy) a - ABRAKADABRA - stal se z toho zvuk z koncertu. Posuďte sami.
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
ja to poslouchal pred uverejnenim pro jistotu na ADAM S2.5A ve studiu; a jako... kdyz mi nasadite brouka do hlavy, tak s vama snad i za chvili budu souhlasit
ale nevim, pri masteringu jsem delal eq match na tenhle song - https://www.youtube.com/watch?v=0Os85URWtz8 - a znelo mi to dost podobne, aspon teda doma. uz jsem to pak bral jako hotovou vec a referenci na tech monitorech nezkousel
ale vis jak - basa je slyset, kopak je cejtit, kytary to perou do usi a cinely maj prostor, zkusim si jeste udelat mix s trochu silnejsi basou, ale ono se to pak uz prekryvalo s kytarama trochu, jak je to takove vic stredove a ucinkane
meli jsme zatim dva koncerty, a oba byly uplne v cajku - vzhledem k tomu ze lidi poradne nevedeli do ceho jdou uznale pokyvovali hlavou do rytmu
nazivo to ma hlavne jeste trochu jinou energii, dari se tam vic pracovat s dynamikou tech cistejch/zkreslenejch pasazi, jedeme to docela na kost (vyssi tempo, docela dost nahlas a dost potu
)
a ten cover zni v pohode - cekal bych ze jestli to beres primo z vaseho mixu, nebude to mit ty veci kolem - mysleno lidi pod podiem. mikrofon nekam do salu by mozna pak byl jeste lepsi nez fotak, ne?
meli jsme zatim dva koncerty, a oba byly uplne v cajku - vzhledem k tomu ze lidi poradne nevedeli do ceho jdou uznale pokyvovali hlavou do rytmu
a ten cover zni v pohode - cekal bych ze jestli to beres primo z vaseho mixu, nebude to mit ty veci kolem - mysleno lidi pod podiem. mikrofon nekam do salu by mozna pak byl jeste lepsi nez fotak, ne?
Na to nebyl v tom zmatku čas, takže pointa spočívá v tom, že jsem byl moc rád, že jsem takovej (byť hodně nekvalitně nabranej) zvuk měl.
To nerob, dal som si to práve na relatívne kvalitnom HW a tú basu tam počuť viac než dosť podľa mňa. Už je to dokonané, zvuk už netreba fakt riešiť, je to vcelku dosť dobre zmixované, nenechaj sa rozptylovať tým, čo sa mohlo urobiť lepšie a pod., ten zvuk je veľmi v poho.bazdesh píše: 2.12.2019 10:02 ...skusim si jeste udelat mix s trochu silnejsi basou, ale ono se to pak uz prekryvalo s kytarama trochu, jak je to takove vic stredove a ucinkane
Ale hlavne - palec hore! Už len za to, že si jeden z tých čo len nekecajú, ale reálne aj niečo nahrali, dali do toho veľa energie a prostriedkov, a navyše je z toho ešte aj pozoruhodné dielo s parametrami, ktoré by sa kľudne mohli rovnať so svetovou produkciou tohto žánru. Dúfam, že to neostane bez povšimnutia, držím palce, makajte ďalej, verím, že ak sa posnažíte, kľudne by ste sa mohli dostať do vyššej alternatívnej scény minimálne v Čechách.
Ale pozerám, že jeden človek si to už aj kúpil, takže už sa môžete nazývať profíkmi
https://soundcloud.com/torst2/yvette2019
tenhle hit se tu už objevil, ale přidal jsem ještě sloky a je to nahrané s jinou aranží. Zpěv jsem tentokrát udělal poctivě kondíkem AKG Perception 200, pluginy jen Kjaerhus kompressor, EQ, hall. Kytary jsou Stratocaster SX china.
tenhle hit se tu už objevil, ale přidal jsem ještě sloky a je to nahrané s jinou aranží. Zpěv jsem tentokrát udělal poctivě kondíkem AKG Perception 200, pluginy jen Kjaerhus kompressor, EQ, hall. Kytary jsou Stratocaster SX china.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Náběr zpěvu mnohem lepší než minule. Trochu mi vadí ten reverb, působí tam nepřirozeně, když na kytarách jej moc není, to je hall? Je ho tam moc.
Na zpěvy spíše použít plate, nebo echo a aby to dávalo smysl. Teď tam právě ten smysl moc neslyším, když kytary jsou celkem "do xichtu" a zpěvák je pomyslně izolován v hale. Možná spíše udělat nějaký prostorový reverb nad celým mixem, třeba malý room, ať to dýchá.
Jinak aranže zajímavá a text v rámci českého černého humoru také.
Na zpěvy spíše použít plate, nebo echo a aby to dávalo smysl. Teď tam právě ten smysl moc neslyším, když kytary jsou celkem "do xichtu" a zpěvák je pomyslně izolován v hale. Možná spíše udělat nějaký prostorový reverb nad celým mixem, třeba malý room, ať to dýchá.
Jinak aranže zajímavá a text v rámci českého černého humoru také.
Jak píše Hendrek - hall je šílenej, textem jsem se pobavil dobře.
Chce to dát si trochu záležet na těch kytarách. Ty nepřesnosti jsou nepříjemný - člověka to fackuje zleva zprava a nešlape to.
Chce to dát si trochu záležet na těch kytarách. Ty nepřesnosti jsou nepříjemný - člověka to fackuje zleva zprava a nešlape to.
Hendrek, vasekh - souhlas s oběma. Ten verb taky slyším. Je to systémovej plugin Steinberg Reverb B. Kytary už přehrávat nebudu. No, uvidim.
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
ty mensi nepresnosti v kytarach by se sikovnym reverbem ztratily; zkusil bych nejaky "zhavejsi" apec a reverb jeste pred nej, na to pak cele jeste nejaky stejny reverb a mas to hotove 
-
qwertxx
.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 21:59, celkem upraveno 1 x.
Torst nepoužívá apec na čistý kytary 
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
torst: seš frajer
, stylovohudebně je to pro mě utrpení, ale zvukově Ti to hraje krásně...na doma podle mě neskutečnej mazec 
Náhodou, tady mám na každý čistý kytaře plugin. JCM900, EZmix2, Softamp. Což nic nemění na faktu, že DRY zvuk by byl ještě lepší ! :-G
Ještě dnes se na to podívám, min, na ten reverb, bude nová verze. K tomu "fackování", nepřesnosti - taky prověřím, ale ty tracky nejsou všechny na první. Vědomě tam druhou stopu hraju na nějakou posunutou 1/8, 1/16 ... Čímž netvrdim, že je ten posun zahranej přesně. Moc děkuju za reakce, vše zapracuju.
qwertxx : No, nějakej nárůst hlasitosti tam bude, ale malej, ne? Tak si grabni nějaký nabušený CD a porovnej. Říká se tomu "reference".