Synťák pro začátečníka
Pravidla fóra
Synťák pro začátečníka
Dobrý den, syn hraje nyní na Yamahu PSR 770, chceme zkusit něco dalšího ( ne výměnu nástroje ale druhý ) - v současné době mám v merku Roland Juno STAGE a Roland D-70 ...
Co by jste doporučili jako první seznámený se se syntezátory ???
Děkuji
Co by jste doporučili jako první seznámený se se syntezátory ???
Děkuji
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Synťák pro začátečníka
Hmm - Asi JUNO. Jednak je modernější a druhak bude nejspíš poněkud jednodušší na ovládání. Z určitého pohledu je vlastně i lépe hodnocen na Vintagesynths
LA syntéza je sice zajímavá věc, ale v daném modelu nepřináší (dle popisu) zjevně nic extra oproti předchůdcům D10/110. JUNO má navíc i některé srandovní věci, které by mohly hraní si s ním dost zpestřit.
Jak je na tom cenové srovnání?
P.
EDIT: Když už je tu v zásadě požadavek na první vstup do syntezátorů, tak co třeba tahle novostará "klasika" - https://hudebnibazar.cz/behringer-deepmind-6/ID276368/ ? Chlapcům z oboru se tyhle Uliho nové věci sakra líbí.......... A tohle je fakt alchymistická laboratoř na zvuky.
Jak je na tom cenové srovnání?
P.
EDIT: Když už je tu v zásadě požadavek na první vstup do syntezátorů, tak co třeba tahle novostará "klasika" - https://hudebnibazar.cz/behringer-deepmind-6/ID276368/ ? Chlapcům z oboru se tyhle Uliho nové věci sakra líbí.......... A tohle je fakt alchymistická laboratoř na zvuky.
jojo - Behringer Deepmind je dost dobrej synťáček -osobně mam Deepmind 12 desktop a fakt hodně muziky za málo peněz
https://www.youtube.com/watch?v=jhOsUBwb5no&t=1582s
https://www.youtube.com/watch?v=jhOsUBwb5no&t=1582s
otázkou je hlavně kolik na to máš, podle toho se dá poradit.
Druhá otázka jestli to má být jen synth nebo to má umět i klasický zvuky jako piano atd
Případně jestli to má být Workstation, který má spoustu funkcí
Na seznámení se syntézou není špatnej Roland Gaia, všechno ovládání na panelu, ale zvukově je to celkem normální digi synth. Ale dá se pořídit kolem 6-7 tisíc, ceně to odpovídá...
Druhá otázka jestli to má být jen synth nebo to má umět i klasický zvuky jako piano atd
Případně jestli to má být Workstation, který má spoustu funkcí
Na seznámení se syntézou není špatnej Roland Gaia, všechno ovládání na panelu, ale zvukově je to celkem normální digi synth. Ale dá se pořídit kolem 6-7 tisíc, ceně to odpovídá...
Tak Juno má cenu k jednání 10 000, za D-70 chce paní 7500.
Strop mám někde u 12 ale není to totální maximum .......
Ten Behringer vypadá hodně zajímavě ------
Strop mám někde u 12 ale není to totální maximum .......
Ten Behringer vypadá hodně zajímavě ------
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba si jen uvědomit rozdílnost (nejen) těchto syntezátorů. Vzhledem k tomu "začátečnictví" je to asi jedno, ale na druhou stranu - aby se zabránilo případnému zklamání, asi bych jako první krok ten DeepMind nezkoušel, protože u analogu se opravdu musí všechno nakroutit a kdo nemá aspoň trošku tucha, jak co funguje, tak to může být prob. Nicméně předvolené zvuky tu rozhodně budou, ale je to hlavně o "neklasických".
Zase na druhou stranu je to opravdu práce se zvukem od základu.......takže je nutno se rozhodnout. Svým způsobem se chyba neudělá nikde - já mám syntezátorů několik, každý je jiný, má jiné proncipy syntézy, jinak se ovládá a produkuje jiné zvuky.....je to pak zábava. Záleží potom i na přístupu, někomu stačí jeden/dva nástroje, na druhém konci spektra jsou zase lidi jako někteří mí kamarádi, kteří mají syntezátorů naopak desítky (a to nemluvím o opravdu velkých producentech).
Každopádně bych se zaměřil z největší části na bazar, kde se za dobré peníze dají sehnat príma mašinky, plně funkční a bezproblémové i za další hromadu let.
P.
Zase na druhou stranu je to opravdu práce se zvukem od základu.......takže je nutno se rozhodnout. Svým způsobem se chyba neudělá nikde - já mám syntezátorů několik, každý je jiný, má jiné proncipy syntézy, jinak se ovládá a produkuje jiné zvuky.....je to pak zábava. Záleží potom i na přístupu, někomu stačí jeden/dva nástroje, na druhém konci spektra jsou zase lidi jako někteří mí kamarádi, kteří mají syntezátorů naopak desítky (a to nemluvím o opravdu velkých producentech).
Každopádně bych se zaměřil z největší části na bazar, kde se za dobré peníze dají sehnat príma mašinky, plně funkční a bezproblémové i za další hromadu let.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi je potřeba znát ten účel. Pokud jde o seznámení se syntézou, tak určitě něco, co má jen ovládání na panelu, žádné skryté funkce. Ten Roland Gaia nevypadá na pohled zlePlacka píše: 4.12.2019 17:36Na seznámení se syntézou není špatnej Roland Gaia, všechno ovládání na panelu, ale zvukově je to celkem normální digi synth. Ale dá se pořídit kolem 6-7 tisíc, ceně to odpovídá...
Našlo by se toho víc. Zvukově mi třeba sedí Novation Bass Station, ale ten už nemá tak přehledný panel.
To platí i o digitálu. I některé analogy mají presety. Naopak některé digitály jsou podle mě na seznámení se syntézou vyloženě špatné - v menu ladíš nějaké parametry a pořádně nevíš, o co jde.
Jinak pro zájemce - na vysvětlení syntézy má Ableton parádní webovou aplikaci: https://learningsynths.ableton.com/
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Správná poznámka; aniž bych to rozvedl, tak jsem měl v hlavě hlavně rozdil od synthů založených na vzorcích, tam se nemusí "kroutit" zase skoro vůbec.
P.
P.
Jj, já bych právě do začátku klidně se i do syntaku na bázi vzorků. Sice se tolik neponoris do různých druhů syntézy, ale zase máš v jednom nástroji hromadu zvuku okamžitě použitelných pro hraní v kapele. Syntetických i radobyrealnych (piano atd). Třeba Korg Krome se dá při troše štěstí pořídit kolem té desítky
Tak jsem zkusili jít do Roland JUNO STAGE, děkuji všem za názory, třeba je ještě uplatním 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak ať slouží!
P.
P.