Soundking!výhodná koupě nebo lacinej šunt?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Drobák

Soundking!výhodná koupě nebo lacinej šunt?

Příspěvek od Drobák »

Lidi co říkáte na tohle kombo?

http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;105533

Bude to nějaká plečka?protože mě to uplně zarazilo,že 30w 8¨ repro a je za 1690,2 kanály,digotální a reverb,sluchátkovej výstup atd...sice bez footswitche ale to mi nějak nevadí,někdy bych si ho dokoupil za pár kilek,ale stejnak bych si spíš pořídil nějakou krabku,brutal skreslovadlo,takže bych měl nastavenej clean a pak bych akorát dupl na krabku a měl bych efektovej zvuk.
Máte někdo se soundkingem zkušenosti?je to něco jako stagg,nebo sou prostě víc user friendly a nedávaj takový pálky...pak sem ještě koukal na tohle:

http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;105531

skoro to samý,ale pružinovej reverb atd...
Dík za vaše názory :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ano, je to rpevleceny Stagg, dokonce si myslim, ze zrovna Soundking je i horsi nez Stagg. Na druhou stranu na takovym footswitchi se treba neda nic rozbit ani spatne udelat :) Ale kombo urcite ne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Právě sem si říkal že za ty prachy neseženu ani stagg,ale na druhou stranu píšou že :
Popis: kombo, gitarové: 20W, 2-kanálové - clean/overdrive, 8' reproduktor, Treble, Middle, Bass, Presence, digitálny reverb, efektová slučka, line out. Model je vhodný hlavne pre začiatočníka na domáce zvičenie. Dodáva sa bez nožného prepínača.

Sounking
největší čínský výrobce PA-techniky, který zásobuje celý svět
dvouletá záruka na zboží + servis v Praze a Bratislavě
garance vrácení peněz na celý sortiment Soundking
výborný poměr výkon/cena
nízké náklady na výrobu, výhodná přeprava v největších lodních kontejnerech
minimální náklady na reklamu a levné papírové obaly bez drahých barevných potísků

člověk by řekl že sou fakt user friendly a že neplatíš za značku a přepravu,ale moc se mi tomu kombu nechce věřit,asi bych si ho musel skusit,ale podle popisu by mělo bejt dobrý,ale jde o zvuk že jo...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nedoporucil bych to rozhodne.. a to sem zkousel nakou 60ku.. !!
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Musel bych fakt zkusit,ale asi pořídim kustoma,i když mi tohle bude vrtat hlavou dokud ho nevyzkoušim,na druhou stranu je v pohodě že podle sdružení ochrany spotřebytele může jakýkoliv zboží do 14dnů vrátit bez udání důvodu,muziker dokonce nabízí 30 bez udání důvodu,takže kdyby mi nevyhovovalo tak bych jim to poslal zpátky...ale spíš bych ho chtěl zkusit někde v hudebninách,ale u nás maj akorát marshall,laney a kustom...takový šlupky :roll: ( :lol: vtip samozřejmě :wink: )
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

8" a 30W??? Bože to aj hraje???
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

1. je takova všeobecna rovnice 30w stagg/soundking/dimavery/tenson=10w nejakeho normalniho komba

2. jako hral jsem na tricitku, ale s desitkou reprakem, bylo to ještě kdyz jsem kytara moc nerozuměl, a uz i tehdy sem od toho musel odejit protoze mi to prislo jak bednicky od pocitace :-X

3. kdyby sis koupil za 50 sluchatka, a hral pres komp, a kazdy tyden jedny sluchatka zrusil udelas lip

4. ROZHODNE NEBRAT
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tu třicítku jsem zkoušel v hudebninách a je to strašnej mrzák, fakt jenom cca 10W. Nevím jak to je u tý 20W verze, ale ta třicítka má veskutečnosti jenom jeden kanál a čudlem Overdrive nastavuješ zkreslení od čistýho až po takovej nějakej slabej a škaredej distortion, takže to nejde nijak přepínat. Ale čistej zvuk se docela dal zkousnout :?
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
jaby

Příspěvek od jaby »

já hrál na 15w pololampovýho soundkinga, bylo to přesně tohle v 15w verzi http://www.muziker.cz/Default.aspx?Soun ... _id;105534

měl sem pocit jak kdybych hrál přes babiččino staré tranzistorové rádio značky Aiwa :twisted: je to fakt bída, a že je to pololampa tam ani neni znát.....zkreslený kanál: nevýrazný, neprůbojný, nezajímavý, nehlasitý, (skoro) nezkreslený, nekvalitní, nudný, nehlasitý, nehezký, nezáživný :D

EDIT: a teď zkuste někdo napsat víc přídavných jmen na "N" k tomuhle kombu :-P
Naposledy upravil(a) jaby dne 5.02.2008 21:40, celkem upraveno 1 x.
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Drobák píše: člověk by řekl že sou fakt user friendly a že neplatíš za značku a přepravu,ale moc se mi tomu kombu nechce věřit,asi bych si ho musel skusit,ale podle popisu by mělo bejt dobrý,ale jde o zvuk že jo...
No to jo, neplatíš za značku, ale za kvalitní materiál taky ne :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Do ohně s něma...tak jestli je to tak,tak to raši koupim nějakou 20w,já si to totiž občeas rád okouřim,takže by mi vyhovovalo tak 20-30w kombo,kámoš má 100w a má 10 hlasitostí každá se rovná 10w,normálně sme hráli tak na 3=30w ....jinak vim že na trénink stačí bohatě 10w,jde mi hlavně o kvalitní zvuk a pořádnej clean,skreslení to může mít podprůměrný,stejnak bych než distorion hrál přes nějakou krabku,takže místo skreslenýho kanálu bych tam kopal třeba death metal od digitechu,ale clean by měl bejt fakt čistej,slyšet pořádně svoje chyby,slyšet čistě snímače(záleží taky na snímačích) ale ne žádnej šum....asi koupim kustom arrow,sice 16w ale za dobrou cenu dobrej zvuk,popř nějakej laney nebo fender frontman 15w....ještě by mě zajímalo,co říkáte na van horny?nějaký skills s touhle značkou?? 8)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Drobák píše:...ještě by mě zajímalo,co říkáte na van horny?nějaký skills s touhle značkou?? 8)
Viděl jsem pajšl od čtyřvstupýho 100W Van Horna, kterej se zrovna poflakoval (možná tam ještě je) na hudebním bazaru a docela děs. Kde nic, tu nic, žádný pořádný chlazení a navíc ten jedinej malej ohnutej hliníkovej plech, kterej měl být pasivní chladič, byl ukrytej ve vnitř, takže to chlazení bylo fakt vychytaný :?, ale naživo jsem ho neslyšel, taže nemůžu ho po zvukový stránce soudit.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Peťan V. píše:
Drobák píše:...ještě by mě zajímalo,co říkáte na van horny?nějaký skills s touhle značkou?? 8)
Viděl jsem pajšl od čtyřvstupýho 100W Van Horna, kterej se zrovna poflakoval (možná tam ještě je) na hudebním bazaru a docela děs. Kde nic, tu nic, žádný pořádný chlazení a navíc ten jedinej malej ohnutej hliníkovej plech, kterej měl být pasivní chladič, byl ukrytej ve vnitř, takže to chlazení bylo fakt vychytaný :?, ale naživo jsem ho neslyšel, taže nemůžu ho po zvukový stránce soudit.
to uz je lepsi behringer kterej ma chlazeni jak stodola :-O
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Caggan píše:to uz je lepsi behringer kterej ma chlazeni jak stodola :-O
To jsem neřek, ale 100W tranďák potřebuje chlazení, jinak se časem odpálí, to je snad jasný. Ještě jsem si vzpoměl, že Van Horn nedělá oddělený plošňáky, jako zvlášť pro předzesilovač, pro výkonový zesilovač a pro zdroj. Všechno to je na jednom tištěným spoji, což je u vyšších výkonech potřeba, páč je větší pravděpodobnost, že se něco spálí - hlavně bez chladiče :roll:. Ta spálená součástka většinou poškodí i okolní součástky, takže je celej tišťák v háji. Kdyby to bylo rozdělený, tak stačí vyměnit jenom tu jednu část.

Prostě Van Horn nedoporučuji, je to odfláklá práce.
microhrnek

Příspěvek od microhrnek »

Caggan píše:
Peťan V. píše:
to uz je lepsi behringer kterej ma chlazeni jak stodola :-O
na jakou valis hlasitost s tim Behrem a jak ti chladí?:D myslim jako ve zkusebne :P

jo jinak toho soundkinga bych si nevzal ,to je jak kdyz se tovarna na pneumatiky snazi delat pásy na tank :D a muj 10w dimavery řve dost :D
Kytara:Ibanez
Zesilovače: Blackheart BH5
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

microhrnek píše: muj 10w dimavery řve dost :D
řve nebo chrchle? :D
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Drobák píše:kámoš má 100w a má 10 hlasitostí každá se rovná 10w,normálně sme hráli tak na 3=30w
Takhle to, ale nefunguje :wink:
Jinak toho Soundkinga má kamoška a ehm... jako hraje to :D . Ale nic moc krásnýho to není. I když čistej se přežít dá.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Nesst píše: Jinak toho Soundkinga má kamoška a ehm... jako hraje to :D . Ale nic moc krásnýho to není. I když čistej se přežít dá.
jak říkám :D jak bednicky od pocitace :wink:
microhrnek

Příspěvek od microhrnek »

RJ píše:
microhrnek píše: muj 10w dimavery řve dost :D
řve nebo chrchle? :D
chrchle nahlas :D
Kytara:Ibanez
Zesilovače: Blackheart BH5
Cliff

Příspěvek od Cliff »

nekupuj :D mám doma basové kombo mno je to sh*t ale tak na basovém kombu stejně nejdou dělat čáry máry ale na kytarovém....
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“