Pískání monitorů v programu cubase (Asio4all Direct)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pepasivak

Pískání monitorů v programu cubase (Asio4all Direct)

Příspěvek od pepasivak »

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o radu, jak vyřešit problém pískajících studiových monitorů Yamaha HS7.

Na mém starém notebooku při tvorbě hudby vše běží bez problémů. Nedávno jsem si však koupil stolní počítač značky HP Pavilion a po zapnutí Cubase začaly monitory lehce, ale nepříjemně pískat. Používám driver Asio4all. Když změním driver, pískání přestane. Mám externí zvukovou kartu Alesis io2 Express.

Moc děkuji za případné odpovědi a rady.

Pepa
Trevor
Odborník

Re: Pískání monitorů v programu cubase (Asio4all Direct)

Příspěvek od Trevor »

Kam jsou pripojene ty monitory?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
pepasivak

Příspěvek od pepasivak »

Monitory jsou připojeny propojovacím kabelem (6,3mm Jack - každý zvlášť) přímo do externího zvukového převodníku (L-main-R) , který je dále zapojen do PC přes USB kabel.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Jaký jack, TRS nebo TS? Respektive symetricky nebo nesymetricky?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pepasivak

Příspěvek od pepasivak »

ROLAND RCC-10-2814 - TS... Tento typ kabelu používám
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Takže nesymetricky. Prvně bych propojil zvukovku s monitorama symetrickým kabelem. Jestli jsem na netu hledal správně tak zvukovka i monitory maj výstupy / vstupy symetrické. Takže to chce mikrofonní kabel osazený 2x jack TRS nebo 1x jack TRS - 1x XLR.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, to už tady bylo. Symetrika to zřejmě vyřeší. Jinak nepoužíval bych Asii4all nadstavbu (nejedná se o ovladač v pravém slova smyslu, bacha na to!), ale ASIO ovladač od výrobce, pokud existuje.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Když jsem hledal ty výstupy od té tvukovky. Tak to vypadalo, že snad ani ovladače nemaj. Sám výrobce psal o ASIO4ALL. Ale nestudoval jsem to. Jen jsem to přelít pohledem. Takže ruku do ohně za to nedám.
pepasivak

Příspěvek od pepasivak »

Velice děkuji za rady. Určitě vyzkouším a dám vědět, jestli byl problém odstraněn. Objednal jsem si rovnou nový převodník Steinberg UR242. Předpokládám, že bude více kompatibilní s Cubase a bude mít i kvalitní drivery.

Jinak máte nějaké konkrétní doporučení, jaký kvalitní symetrický propojovací kabel nejlépe zvolit?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

K té Alesis io2 Express, já s ní nikdy neměl takové problémy,ani v cubase, ovladace sio4all, a to s ní dělám kolikrát pěkný vylomeniny...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

V zásadě jakýkoli, jen bych asi nešel do úplně nejnižší cenové relace.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“