Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od Michnov »

qwertxx: za mě zbytečně dlouhý, nic mě tam nijak moc nechytlo, ale jako dobrý :), začátek fest mešinhedí :D
s dobrým zpěvem by to mohlo bejt super...nebo taky lehkej nadprůměr :D, zvukově super demo...
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:10, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

ááá, návrat ztraceného syna. zapomeň na svobodu slova a třeba tu zas týden, dva vydržíš !
Konečně jsem si poslech song na kvalitní reprosoustavě (Genius). Nejsem už kofr přes tenhle styl (byl jsem?), ale líbí se mi to. Na druhou stranu - jak jsem chválil tvuj zvuk z Guitar Rigu, teď už tam tu umělotinu malinka slyšim. V těch PM zásecích na začátku. Není to tragedie, ale už bych ty kytary zkusil jinak. Resp. já bych z GR nedostal ani toto. Jak másteruješ? Celkově je to potichu. Loudness War zuří, pořádně bych voroštoval master limiter !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:10, celkem upraveno 2 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tady je prostor pro hodnocení hry na kytaru. Hodnocení a rozbor nahrávky by měl probíhat v obdobném tématu v sekci recording.
Larsis

Příspěvek od Larsis »

qwertxx: Mně se to rovněž velmi líbí. Hutný zvuk, chytlavé riffy a příjemné na poslech. Místy mi to občas připomínalo tvrdší skladby od Dream Theater, takže dobrý :)
torst

Příspěvek od torst »

qwertxx píše: 9.12.2019 19:43 toale pravdou je, že jinak ani nahrávat nemůžu- nechci vyhazovat peníze za hlavy, komba, repráky, mikrofony, kor když na mic se to asi nahrává dost nahlas (aspoň myslím).
Na aparaturu se zatim vykašli. Simulace jsou OK, ale není jen GR ! Chci tě navést na jiné pluginy. LePou, Ignite, TSE. Ale za ty je potřeba připojit ještě loader s impulsem. To už je trochu vyšší dívčí. Zatim bys moh zkusit demo EZmix2. tam ty kytarový presety už impulsní reprobox obsahujou a hrajou fakt slušně.

Limitace na Masteru : Ty nepoužíváš masterovací plugin na konci řetězce? Na master šavli, pre fader. (nebo post? teď nevím ...) To je takovej závěrečnej Guitarrig pro celkovou nahrávku :-Z
https://www.audiozone.cz/ostatni-softwa ... t9498.html

Hendrek : Máš pravdu, že to tematicky nesedí. Ale co teď s tím? Když to budeš přesouvat, tak nastane zmatek. Není lepší to nechat být?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud tady budete chtít dále do hloubky probírat mix, pak je vhodnější se přesunout do Studio a recording. Nechávám na iniciativě autora, aby se případně s dotazem obrátil tam.
Takže tady to nechávám, ale jen pro hodnocení kytar.
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:10, celkem upraveno 2 x.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Chlapci, dali byste mi nejaky tip, co mam delat s timhle demem? Je to jen riff (kytara, bici a basa) ale docela se nam to s kolegou libi, ale nevim, co s tim. Asi bych to videl na intro + refren? Co pak ale delat ve slokach? Nechci, abyste to slozili za me, ale spis bych proste rad videl, co se s tim da delat...

Navic mi dela problem urcit, v jake tonine se pohybuju.
https://soundcloud.com/janovo/jamikbasa/s-iN72U (je to furt dokola)

Kytara hraje jen na strunach B a G (okolo 10 a 12 prazce) .. snad to nepopisu blbe, kytaru ted u sebe nemam a v teorii plavu.
Tony:
E + B
F# + G#
F + G#
E + G#

Bude to tonina G# ?
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

prvni co me pri poslechu napadlo je tohle
https://www.youtube.com/watch?v=Pcaeq4KDjpQ
toninu bych - vzhledem k tomu chromatickemu postupu v kytare dolu - moc neresil, k tomu co tam hraje basa to je takove jakoze A(add9)-B6-C#-E, jak je to vsechno dur tak se tam tocis jakoze v takovych dvou tonalitach; jestli zpivate tak na nekde vyhodis kytaru, pak nekde zmenis basu, vic to naslapes... a tak :D
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Zdravím,

opět jdu s kůži na trh a stejně jako v předešlé skladbě i tentokrát s kolegyní sopranistkou. Nyní jsme zavítali do vod muzikálových a pokusili se zvěčnit pravděpodobně nejznámější muzikálovou píseň a to Memory z Koček. :)

Má původní idea byla jen jednoduchá kytara a zpěv. Ale vzhledem k faktu, že je skladba hrána za doprovodu orchestru (ostatně jako i další v muzikálu) a nemělo to ten správný efekt, jsem se rozhodl to trochu vylepšit a kromě druhé doprovodné kytary jsem přidal i basovou linku (basové struny ořezané na výškách) a perkuse (mlácení do přední desky). :D

Pro možné rejpaly - vím, že do kin právě vchází americký remake a dám ruku do ohně za to, že jsme tuto
skladbu vybrali daleko předtím, než jsem vůbec věděl, že se něco takového natáčí či něco takového bude v biografech. Že se to tak potkalo je šťastná/nešťastná náhoda a tedy rozhodně ne kalkul z naší strany.

xklok

Příspěvek od xklok »

Pokud bych se měl držet tématu tomuto vláknu příslušejícímu, pak hra a nahrávka v pohodě.

Pokud bych měl hodnotit z osobního pohledu líbí/nelíbí - tak (bez urážky) tyhle přeslazený věci nepobírám - ale někomu jinýmu se to může líbit, to zase jo :-)
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Taky se mi to nelíbí, ani to předchozí Ave Maria, ale tak to už tady někdo sjel, tak není důvod se moc vyjadřovat :D Ale to je věc osobního vkusu...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Mně se to líbí. Ta holka má naprosto úžasný hlas, vydržel bych ji poslouchat pořád. Tebe musím pochválit za tu hezkou mezihru. Jen tak dál.
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Děkujeme za reakce :) Chápu, že každý má jiný vkus.
torst

Příspěvek od torst »

Larsis: Nádhera a gratulace. Nevím, který zdroj tělních tekutin osušovat dřív !! Ale bez ironie, je to bezva, i když někdo možná zas vyrukuje s ´kýčem´.
Snad jen jedna připomínka : To video je samozřejmě playback, ale laik a torst si za začátku myslí, že je to live. Příště bych to teda buď nasnímal poctivě ze studia, kde stojíte před mikrákem a se sluchátkama mezi proložkama z vajíček, nebo naopak, nějakej biograf-brouzdání se po rozkvetlé louce. Takhle to může být malinko matoucí.
Larsis

Příspěvek od Larsis »

torst: Díky za pochvalu :) Připomínka je to věcná, nicméně i v tomto případě jsme se drželi osvědčeného modelu. Akustika v prostoře nebyla příliš šťastná a ťapkání kolegy kameramana po prkenné podlaze by na výsledném zvuku určitě nepřispělo :D A studio bohužel nemám, ani to s kartony pro vejce :?
torst

Příspěvek od torst »

Já to chápu. Ale když holka zpívající takovouhle kládu sedí na židli, tak to prostě tahá za očí. (dech, bránice ... ne, že bych rozuměl technice zpěvu, ale přeci ....).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já bych tomu nic nevytýkal. Pěkné je to. Vydrželi jste se na to koukat do konce bez nutkání to vypnout? Pak to splnilo účel.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“