Ahoj, pořídil jsem si novou 3 snímačovou kytaru, ale při hraní jsem narazil na problém.
Na té staré (22 pražců, 1xHB) jsem měl dost místa, HBčko u kobyly.
Při poloze, tak nějak mi tam pravá ruka padne, mi vadí prostřední singl. Ťukám do něj při hraní.
Říkám si, že je to o zvyku, ale pořád ne a ne najít tu správnou polohu.
Když hraju za prostředním snímačem, tak se mi huř tlumí. Před snímačem to tlumí zase hodně.
Dá se naučit hrát nad tím snímačem (příjde mi to dost nemožné)
Díky za rady
Luk
prostřední snímač vadí při hraní
Pravidla fóra
Re: prostřední snímač vadí při hraní
Nemáš ho moc vysoko - blízko u strun? Zkus snížit (případně zapracovat na technice pravačky)
výšku jsem neřešil, ty 2mm při máčknutí struny tam budou.
U sólíček mi to tak nevadí, ale u begla je to problém.
Tož dám tomu čas a potrénuju.
Dík za rady
U sólíček mi to tak nevadí, ale u begla je to problém.
Tož dám tomu čas a potrénuju.
Dík za rady
Běžný jev, však proto má tolik lidí střední singly tak ohoblované. 
Mě střední singl taky vždycky iritoval a vyřešil jsem to tak, že se takovým kytarám vyhýbám.
I když jednu s 3x singl ála stratocaster mám kvůli zvuku a občas na ni něco nahraju - ale jako hlavní nástroj bych ji nikdy nechtěl.
Mě střední singl taky vždycky iritoval a vyřešil jsem to tak, že se takovým kytarám vyhýbám.
I když jednu s 3x singl ála stratocaster mám kvůli zvuku a občas na ni něco nahraju - ale jako hlavní nástroj bych ji nikdy nechtěl.
| Cruel YT | Cruel sptf
Jako že struna je od prostředního snímače jen 2 mm? To se mi zdá fakt málo. Mám třísinglového strata a hrál jsem (a hraju) na něj hodně a tohle mi nikdy problém nedělalo. A to jsem v kapele hrál hard-rock, takže všechno od čistého, zkresleného, sól... O tréninku to každopádně je, ale stejně bych ho kousek posunul níž.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
jj, při namáčknuté struně na posledním pražci je tam cca 2mm.
Diky za rady, zkusím to poladit.
Diky za rady, zkusím to poladit.