Behringer ULTRA-G GI100 - nehraje/zapojení?
Pravidla fóra
Behringer ULTRA-G GI100 - nehraje/zapojení?
Zdravím, jsem v tomto docela neznalý a potřeboval bych pomoci, jelikož jsem box nerozchodil. Předznamenávám, že do manuálu jsem koukal a jediné, co je tam znázorněné v zapojení je několik příkladů vždy se zapojeným výstupem k mixáku. Jinak jsem zapojoval následovně: basa->box->kombo. Přepínal jsem vše možné, měnil baterii, ale prostě nulová změna ve výsledném zvuku. Když jsem zapojoval kytaru, tak i problikla dioda přebuzení. Zapojuji špatně nebo je chyba někde jinde?
Re: Behringer ULTRA-G GI100 - nehraje/zapojení?
A jakou změnu bys od DI boxu zapojeného mezi basskytaru a bass combo očekával? Podle toho co popisuješ funguje přesně tak jak má. A ani po zapnutí analogové simulace kyt. boxu 4x12 se s čistým zvukem basskytary nic nestane. Přesně tak se má tento DI box v takovémto zapojení chovat. Pokud by DI box zapojený pomocí konektorů Input a Direct Link nějak ovlivnil zvuk, okamžitě bych ho reklamoval jako vadný. Tak na co si stěžuješ?
P.S.: Ten mixák máš připojenej?
P.S.: Ten mixák máš připojenej?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak že je kytarový jsem přehlédl. Čekal jsem nějakou změnu ve zvuku, ale chápu když je to kytarovej box, že s bassama to v podstatě nic neudělá. Takže hlavní princip krabičky je převod z nesymetrického na symetrický signál pro posílání na větší dálku kabelem, jestli správně chápu.
Ne, mixák připojený není
Ne, mixák připojený není
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ve tvém případě postrádá použití smysl. Baskytarový aparát má stejně nesymetrický vysokoimpedanční vstup.
DI box bys použil pro linku ke zvukaři.
DI box bys použil pro linku ke zvukaři.
Super, díky za objasnění!
"Čekal jsem nějakou změnu ve zvuku, ale chápu když je to kytarovej box, že s bassama to v podstatě nic neudělá."
Ale ono by to neudělalo nic ani s kytarovým zvukem, protože ty zdířky Input a Direct jsou jen natvrdo propojený a signál jimi musí projít bez jakéhokoli ovlivnění. Já mám s dovolením GI100 doma a používám. Je to radost slyšet, když na výstupu Direct slyšíš přesně jen to, co pustíš do Input !!
Ale ono by to neudělalo nic ani s kytarovým zvukem, protože ty zdířky Input a Direct jsou jen natvrdo propojený a signál jimi musí projít bez jakéhokoli ovlivnění. Já mám s dovolením GI100 doma a používám. Je to radost slyšet, když na výstupu Direct slyšíš přesně jen to, co pustíš do Input !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A k čemu potom slouží ta simulace "4x12"? To tedy změní jen zvuk co se posílá k mixáku a nebo to tlačítko v podstatě nic nedělá?
Ano. změní se jen zvuk, co se posílá k mixáku.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, simulace je pouze na symetrickém výstupu XLR.
Zvukař potřebuje zvuk kompletní aparatury včetně repráků (ty mají na zkreslený kytarový zvuk nejzásadnější vliv). Buď si zvuk sejme mikrofonem u reprobedny, nebo se mu pošle zvuk z preampu aparátu se simulací reprobedny.
U baskytary pak stačí i obyčejný DI box bez simulace repra, protože basa bývá málokdy zkreslená a tudíž repro nemá na zvuk zásadní zvuk.
Zkreslený zvuk přebuzeného preampu = velký podíl vyšších harmonických = znatelný vliv reproduktoru, který tyto vyšší harmonické ořezává.
Pro jiný charakter zvuku u basy bych doporučil použít třeba kopii Sansamp Tech 21 - Behringer BDI21. Plní funkci preampu, basového overdrivu, DI boxu, simulace repra.
Zvukař potřebuje zvuk kompletní aparatury včetně repráků (ty mají na zkreslený kytarový zvuk nejzásadnější vliv). Buď si zvuk sejme mikrofonem u reprobedny, nebo se mu pošle zvuk z preampu aparátu se simulací reprobedny.
U baskytary pak stačí i obyčejný DI box bez simulace repra, protože basa bývá málokdy zkreslená a tudíž repro nemá na zvuk zásadní zvuk.
Zkreslený zvuk přebuzeného preampu = velký podíl vyšších harmonických = znatelný vliv reproduktoru, který tyto vyšší harmonické ořezává.
Pro jiný charakter zvuku u basy bych doporučil použít třeba kopii Sansamp Tech 21 - Behringer BDI21. Plní funkci preampu, basového overdrivu, DI boxu, simulace repra.