Behringer ULTRA-G GI100 - nehraje/zapojení?

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Kalmek

Behringer ULTRA-G GI100 - nehraje/zapojení?

Příspěvek od Kalmek »

Zdravím, jsem v tomto docela neznalý a potřeboval bych pomoci, jelikož jsem box nerozchodil. Předznamenávám, že do manuálu jsem koukal a jediné, co je tam znázorněné v zapojení je několik příkladů vždy se zapojeným výstupem k mixáku. Jinak jsem zapojoval následovně: basa->box->kombo. Přepínal jsem vše možné, měnil baterii, ale prostě nulová změna ve výsledném zvuku. Když jsem zapojoval kytaru, tak i problikla dioda přebuzení. Zapojuji špatně nebo je chyba někde jinde?
torst

Re: Behringer ULTRA-G GI100 - nehraje/zapojení?

Příspěvek od torst »

A jakou změnu bys od DI boxu zapojeného mezi basskytaru a bass combo očekával? Podle toho co popisuješ funguje přesně tak jak má. A ani po zapnutí analogové simulace kyt. boxu 4x12 se s čistým zvukem basskytary nic nestane. Přesně tak se má tento DI box v takovémto zapojení chovat. Pokud by DI box zapojený pomocí konektorů Input a Direct Link nějak ovlivnil zvuk, okamžitě bych ho reklamoval jako vadný. Tak na co si stěžuješ?
P.S.: Ten mixák máš připojenej?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

Tak že je kytarový jsem přehlédl. Čekal jsem nějakou změnu ve zvuku, ale chápu když je to kytarovej box, že s bassama to v podstatě nic neudělá. Takže hlavní princip krabičky je převod z nesymetrického na symetrický signál pro posílání na větší dálku kabelem, jestli správně chápu.
Ne, mixák připojený není :oops:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ve tvém případě postrádá použití smysl. Baskytarový aparát má stejně nesymetrický vysokoimpedanční vstup.
DI box bys použil pro linku ke zvukaři.
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

Super, díky za objasnění!
torst

Příspěvek od torst »

"Čekal jsem nějakou změnu ve zvuku, ale chápu když je to kytarovej box, že s bassama to v podstatě nic neudělá."
Ale ono by to neudělalo nic ani s kytarovým zvukem, protože ty zdířky Input a Direct jsou jen natvrdo propojený a signál jimi musí projít bez jakéhokoli ovlivnění. Já mám s dovolením GI100 doma a používám. Je to radost slyšet, když na výstupu Direct slyšíš přesně jen to, co pustíš do Input !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

A k čemu potom slouží ta simulace "4x12"? To tedy změní jen zvuk co se posílá k mixáku a nebo to tlačítko v podstatě nic nedělá?
torst

Příspěvek od torst »

Ano. změní se jen zvuk, co se posílá k mixáku.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, simulace je pouze na symetrickém výstupu XLR.
Zvukař potřebuje zvuk kompletní aparatury včetně repráků (ty mají na zkreslený kytarový zvuk nejzásadnější vliv). Buď si zvuk sejme mikrofonem u reprobedny, nebo se mu pošle zvuk z preampu aparátu se simulací reprobedny.
U baskytary pak stačí i obyčejný DI box bez simulace repra, protože basa bývá málokdy zkreslená a tudíž repro nemá na zvuk zásadní zvuk.
Zkreslený zvuk přebuzeného preampu = velký podíl vyšších harmonických = znatelný vliv reproduktoru, který tyto vyšší harmonické ořezává.

Pro jiný charakter zvuku u basy bych doporučil použít třeba kopii Sansamp Tech 21 - Behringer BDI21. Plní funkci preampu, basového overdrivu, DI boxu, simulace repra.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“