Jsem tu nový a potřeboval bych radu.
Můj bratranec bude mít za dva měsíce narozky, tak mě rodina pověřila abych jim s tím pomohl. Sám sice hraju jen rok, takže tu pomoc fakt potřebuju
Bratranec je velkej fanda právě Oasis, takže jsem si zjišťoval pár informací o kapele a tak. Hlavní kytarista Noel hrával ze začátku právě na Epiphone DOT. Vím že v tý době to byli kvalitnější nástroje než teď. Hodně jsem ale četl že když dáte pryč celej vnitřek ( snímače, potenciometry..) tak je to několika násobně lepší. Ale vesměs to prý není taková hrůza ty Epiny.
Snímače by byli asi nejlepší Classic '57 od Gibson, ale jaké tam používal Noel nevím. No a s vnitřkem jako přepínačem snímačů a potenciometry, kabely už si vůbec nevím rady. Rodině jsem rovnou řekl že jim to vyjde určo kolem 20k, takže s tím počítají. Osobně si myslím že to není špatný, protože když jsem začínal já tak mě strašně odrazoval zvuk továrních snímačů a levného tranzistoru.
Další taková věc je ta, že si jí samozřejmě nemůže vyzkoušet osobně - má to být dar.
Taky jsem si říkal že bych to objednával nejspíš z Kytar.cz nebo Muzikeru, protože vám to tam ještě před odesláním rovnou vymění a seřídí což by bylo ze všeho nejlepší. Třeba já osobně si už párkrát snímače měnil, ale na Stratu. No a když jsem skouknul pár videí a viděl jak to všemožně provlíkají těma "efkovejma" otvorama tak bych asi neměl nervy to dělat. Další mínus je že bohužel neznám a nemám žádného zkušeného kytaristu v okolí, proto bych je to nechal udělat rovnou v obchodě.
Já mu pak věnuji Marshall Origin 5 protože ho nepoužívám aby měl ten lampovej zvuk. A efekty si pak dokoupí sám. Co jsem koukal tak Noel jich ze začátku tolik nepoužíval. Myslím že snad jen Wah wah od Voxe, deley od Boss a ještě asi od Ibaneze tube screamer. Ale teď bych byl spíš vděčný za info ohledně tý kytary.
Takže jestli máte zkušenosti s takovým vylepšováním nebo vylepšení přímo této kytary byl bych fakt rád za všechny rady.
PS: Jestli jsem udělal chybu že jsem založil nové téma nebo to napsal blbě tak se předem omlouvám. Jsem na tyhle věci úplně levej. Tak sorry
Díky moc