Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
souhlas s kuncem !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A sakra, tak do toho se teda pouštět raději nebudu, pro zkušené to je asi primitivní zásah, ale pro mne to zní neuskutečnitelně
Doufal jsem v jednodušší postup a bez použití kutilské techniky...No nic 
torst nema pravdu, ze to nejde dat zpet. Jde a bez problemu, zadny vosk pod krytem není. Jen se kryt musí priletovat tak, aby byl pevne a nedrzel jen na jedne strane a nedrncel.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Většina rozumných výrobců snímače po zakrytování znovu podruhé zavoskuje. Což je pro zamezení vazbení důležitější než to přiletování. S letováním těchhle plechovek mám spíš problém, nechce se mi vytahovat a nahřívat velká klempířská páječka a trafopájkou to moc nejde.
Sundat, vrátit, převoskovat, pro zručnějšího člověka není problém. Mně zní neuvěřitelně, že je pro někoho neuskutelně kutilské vzít do ruky šroubovák. Když na to není appka na apple storu, tak to je mimo moje schopnosti.
Kdyby se GuitarYou nestyděl vyplnit bydliště, možná by mu někdo z okolí pomohl.
Sundat, vrátit, převoskovat, pro zručnějšího člověka není problém. Mně zní neuvěřitelně, že je pro někoho neuskutelně kutilské vzít do ruky šroubovák. Když na to není appka na apple storu, tak to je mimo moje schopnosti.
Kdyby se GuitarYou nestyděl vyplnit bydliště, možná by mu někdo z okolí pomohl.
Hele, nejsem profík přes snímače, ale v min. třech, čtyřech jsem se pohrabal. Takže zkušenost : Plech odpájim i s trafo pájkou, trvá to o něco dýl. Když ho jednoduše vrátím a přiletuju zpět, začne mi při silnějším zkreslení nekontrolovatelně pískat. Když ho zavoskuju ponořením do voskové lázně (vyndám po částečném zatuhnutí, aby vosk nevytek), moc to nepomůže. Údajně funguje jen vakuové voskování. Takhle to bylo u mě, ale netvrdim, že jsem dělal vše správně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zdravím, koupil jsem starší LP od Bacha a chtěl bych vyměnit zatím jen kobylkový snímač, který je zapojený sériově a krkový jako s rozpínáním snímačů.
Chtěl bych koupit dle doporučení snímač RM F4 HOT BRIDGE - hrál bych rock, metal a grunge, můžete mi někdo poradit dobré zapojení nebo mám nechat jako původně - sériově?
Díky
Chtěl bych koupit dle doporučení snímač RM F4 HOT BRIDGE - hrál bych rock, metal a grunge, můžete mi někdo poradit dobré zapojení nebo mám nechat jako původně - sériově?
Díky
nech ho jak je zapojenej na všech Lespaulech-sériově. Jestli máš zvukovku - nahraj si ukázku před výměnou a potom. Ať slyšíš, jak zásadně se investice do RM projevila !
Ok díky, nahraju a vyzkouším
.
Jestli myslíš zapojení dvou půlek jednoho snímače, pak určitě sériově.
Ne všechny snímače od Bacha jsou špatné. Krytované se mi nelíbily, některé otevřené můžou být OK. Čtyřdrátové (rozepínatelné) bývají ty lepší. F4 klidně zkus, ta to nepokazí. Nebo silnější RMCustom.
Ne všechny snímače od Bacha jsou špatné. Krytované se mi nelíbily, některé otevřené můžou být OK. Čtyřdrátové (rozepínatelné) bývají ty lepší. F4 klidně zkus, ta to nepokazí. Nebo silnější RMCustom.
Ano myslím 2 půlek snímače sériově, teď mám zakrytované v matném chromu 4 drát a zvuk mi připadá takový nic moc, proto chci zkusit ty RM - mám dát F4 nebo raději ty Custom?kmensik píše:Jestli myslíš zapojení dvou půlek jednoho snímače, pak určitě sériově.
Ještě zkus kobylkový vyšroubovat blíž ke strunám, klidně na 1mm, dokud to nebude dělat pazvuky. Zvuk bude silnější, někdy to ze suchého nudného snímače udělá šťavnatý. Krkový nech, ať máš referenci k porovnání. Nové struny samozřejmě.
Tak už jen bílou čepičku a nemá to chybu. U kobylky je HR-B? Rozepínáš na singly?
Jasně,čepka byla už jen černá(ta nehrajekmensik píše:Tak už jen bílou čepičku a nemá to chybu. U kobylky je HR-B? Rozepínáš na singly?
Potřebuji radu/tip na snímače. Původně jsem chtěl do stratocastera SSS kombinaci, ale z důvodu větší univerzálnosti bych zvolil HSS. Co SH4 ke kobylce? Se singlama si také nevím rady. Určitě bych chtěl alnico.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Co zkusit Michala Tůmu? Určitě by ti i poradil.
http://www.tumapickups.com/
http://www.tumapickups.com/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Nebo RM, má v nabídce i celé sady, samozřejmě včetně schémat různých zapojení. Mrkni na web.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Nebo RM, má v nabídce i celé sady, samozřejmě včetně schémat různých zapojení. Mrkni na web.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Tůma vypadá zajímavě. Ta H4 mě zaujala. Dik.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Není zač. Určitě se s Michalem domluvíš aby ti seděl celý set HSS.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....