Poprosím vás o radu jak nazvučit trochu přerostlý soubor.
Loni někoho napadlo, že bychom po vsi posbírali lidi, co umí na nějaký nástroj a z místních zdrojů udělali vánoční koncert. Dali se dohromady akust. kytary se snímači, el. bicí, klávesy, housle, flétny, aktivní basa,děti i dospělí na sbor…všehochuť.Podařilo se nám uplést z h***a bič a ještě zapráskal. Ohlas to kupodivu mělo a tak se letos bude opakovat. A to je ten problém. Orchestrální těleso se rozrostlo a možná vyžaduje jiný přístup.
Loni jsem to řešil obecním powermixem a bednami, letos mi docházejí vstupy. Na zkoušce mám svůj šestivstupý mix, do kterého připojím po lince kytary,klapky,bicí. To celé pošlu do powermixu na jednu šavli, a zbytek dopojím do poweru. Je to slepenec, ale jde to. Na zkoušce neřeším sbor, flétny, apod... Rozhodl jsem se, že na koncert hodím do banku 24 vstupý mix, kterým si doma zvučím akustické bicí. To řeší problém se vstupy, ale očekávalo by se, že mix by měl být v prostoru, ne na podiu. Řešil by to asi párák, ale pokud ho nekde seženu, všimnul jsem si, že většina nemá vstupy na jack. Jakým způsobem se to řeší? Předpokládám-nástroj, kombo,mikrofon, párák? Nabízí se řešení , nazvučit nástroje pomocí mikrofonů, těch mám dost, soupravu mám velikou, ale problém souboru je ten, že je téměř výhradně ženský… a udržte je stále zhruba ve stejné vzdálenosti apod. Na zkoušce mi podají kabel: zapoj mě někam a ať mi to hezky hraje…vím, že bych měl umět zasouvat, ale už opravdu nevím kam a jak a s kým nejdřív.
Je na tento neřešitelný problém řešení?
Děkuju všem, kteří to celé dočetli a podělí se o názor.