Stavba elektronkoveho (lampoveho) zesilovace

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
lunchie

Re: Stavba elektronkoveho (lampoveho) zesilovace

Příspěvek od lunchie »

zkoukni taky tohle

http://www.valvewizard.co.uk
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, elektronkám začínajícím na písmeno P se vyhýbej jsou to typy určené pro sériové žhavení proudem 300mA, byly vyvinuty pro televizory, jejich žhavicí napětí jsou atypická a neseženeš pro ně žhavicí trafo. Výhodnější je se hned zpočátku zaměřit na elektronky, které najdeš v současných zesilovačích. (ECC83, EF86, EL84, EL34).
Seznam užitečné literatury.pdf
(22.39 KiB) Staženo 261 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Tube Guru píše: 9.01.2020 23:21 Zdar, elektronkám začínajícím na písmeno P se vyhýbej jsou to typy určené pro sériové žhavení proudem 300mA, byly vyvinuty pro televizory, jejich žhavicí napětí jsou atypická a neseženeš pro ně žhavicí trafo.
Je to přesně naopak. Adaptér 12V 300mA je běžná věc, která se válí v (téměř) každé domácnosti. Pro první pokusy ideál.
torst

Příspěvek od torst »

https://aukro.cz/kytarove-zesilovac-lam ... 6982009121
Mohlo by zajímat zdejší bastlíře.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“