Ibanez do C
Pravidla fóra
Ibanez do C
Zdarec. Kupoval sem tedka z druhé ruky ibaneza. Ale mám problém.
1. nevím co je to za model.
2. nehraje mi to v C. Drnčí struny. Jsou tam DaDaria 11tky. měl sem tam i GHS .10 - 0.60 ale až na to že struny jsou jak drát z plotu tak to stejně drčelo. Šlo by to opravit zvýšením dohmatu ale nevim jak se zvyšuje.
Přiložím semka fotku kajtry: http://uloz.to/34356/kajtra.jpg
Všem předem dík za pomoc
1. nevím co je to za model.
2. nehraje mi to v C. Drnčí struny. Jsou tam DaDaria 11tky. měl sem tam i GHS .10 - 0.60 ale až na to že struny jsou jak drát z plotu tak to stejně drčelo. Šlo by to opravit zvýšením dohmatu ale nevim jak se zvyšuje.
Přiložím semka fotku kajtry: http://uloz.to/34356/kajtra.jpg
Všem předem dík za pomoc
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
tu uz sem nekde videl...
kazdopadne bych řek, že je to předělaná GRG270 nebo 370 - snímač u kobyly vyměněnej, ta kobyla jako taková asi taky. ty písmenka na hlavě jaksi ale nejsou dobře čitelný...
co s tim: dohmat pošteluješ tak, že jak máš na kobyle hnedka vepředu (směrem ke krku) takový dva šrouby na imbus, který mířej kolmo k tělu, tak povolováním a utahováním měníš výšku domatu, mohlo by to částečně pomoct. Taky si zkontroluj pružiny, jak moc máš tu kobylu prohlou, měla by bejt rovnoěžně s korpusem, či lehce nahoru, ale jestli ji máš v úhlu 45 stupňů, nebo jestli zalejzá pod dřevo, tak to taky může dělat neplechu a struny neladěj...
kazdopadne bych řek, že je to předělaná GRG270 nebo 370 - snímač u kobyly vyměněnej, ta kobyla jako taková asi taky. ty písmenka na hlavě jaksi ale nejsou dobře čitelný...
co s tim: dohmat pošteluješ tak, že jak máš na kobyle hnedka vepředu (směrem ke krku) takový dva šrouby na imbus, který mířej kolmo k tělu, tak povolováním a utahováním měníš výšku domatu, mohlo by to částečně pomoct. Taky si zkontroluj pružiny, jak moc máš tu kobylu prohlou, měla by bejt rovnoěžně s korpusem, či lehce nahoru, ale jestli ji máš v úhlu 45 stupňů, nebo jestli zalejzá pod dřevo, tak to taky může dělat neplechu a struny neladěj...
Die Hard or Die Home
Krk mas rovnej? (na kytare
) Drnci to spis na dolnich prazcich nebo i nahore? Ladeni na C uz je docela prasecina, doporucuju kupovat struny hybridy 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ja tak taky ladil, ale uz mi to prijde docela uchylnyDark Axel píše:C je vpoho![]()
Jop, silnejsi struny maji vetsi tah, krk se vic namaha... I kdyz pak by mel byt spis zbytecne vysokej dohmat, ale nemelo by to drncetDark Axel píše:spíše než dohmat bych pošteloval imbusem prohnutí krku
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Proc uchylny? je to superWohma píše:Ja tak taky ladil, ale uz mi to prijde docela uchylnyDark Axel píše:C je vpoho![]()
![]()
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
JJ ladit do C je maso... ale já nemůžu kluky z kejply donutit naladit alespoň do D... natož C... ale připravuju donucovací prostředky
snad to pude
Jinak 2 celý tóny dolů už je vážně maso, na to musíš mít kytaru dost dobře poštelovanou... držím palec ať ti to hraje
Jinak 2 celý tóny dolů už je vážně maso, na to musíš mít kytaru dost dobře poštelovanou... držím palec ať ti to hraje
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
mel by byt mirne prohly do luku (pri zmacknuti strun na 1. a 12. prazci, uprostred mezera tak na prostrceni papiru, to samy pri 3. a 9. prazci, a pri zmacknuti 1. a posledniho prazce, na 12. mezera cca 0.5mm)lokomoti píše:krk je rovnej jak pravítko...
pokud ti pleskaji (coz se nedivim pri takovym podladeni), je taky dobry mit struny vys v nultym prazci (vyska struna cca 0.4-0.5mm nad 1.prazcem pokud hrajes nejaky "maso", jinak cca 0.2-0.4mm pro normalni "nebrutalni" hru v normalnim ladeni)
nekoukal jsem na fotku, jestli mas Floyd a zamky, podloz zamky a zvys nultak, pokud mas pevny nultak, nech vymenit a dat vys....
Samozrejme to co ti kluci doporucovali (zvyseni dohmatu, spravne nastaveni tremola, spravne prohnuti krku) plati...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
mam Včko od BC.... mam to většinou v C, občas si droppnu na A#...
struny mam nějaký ZW signature či co - ale mělo by to bejt 10-60...
máš dobře srovnaný tremolo???? - základna tremola (to, jak sou k tomu přišroubovaný kameny) musí bejt rovnoběžná se strunama... - to se šteluje pružinama na druhý straně kytary....
vejška tremola se šteluje těma dvouma šroubama na bocích tremola, o který se vlastně tremolo opírá....
jinak radši bych z prvu zašel za kytarářem - nechal si to od něj poladit a následně vyslechnout referenci.... toho bych se pak držel....
struny mam nějaký ZW signature či co - ale mělo by to bejt 10-60...
máš dobře srovnaný tremolo???? - základna tremola (to, jak sou k tomu přišroubovaný kameny) musí bejt rovnoběžná se strunama... - to se šteluje pružinama na druhý straně kytary....
vejška tremola se šteluje těma dvouma šroubama na bocích tremola, o který se vlastně tremolo opírá....
jinak radši bych z prvu zašel za kytarářem - nechal si to od něj poladit a následně vyslechnout referenci.... toho bych se pak držel....
Naposledy upravil(a) Jens Ludwig dne 8.02.2008 0:11, celkem upraveno 1 x.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
No on by uplně rovnej neměl bejt,podle mě to je seřízenim krku,jestli tam máš 11 struny tak se krk víc prohybá a pak může v určitejch místech drnčet,kámoš měl to samý,na kejtře měl odjakživa 9,pak si tam dal 11 aby mohl podladit,ale nic neseřizoval,takže měl krk nahovno prohlej,bejt tebou to neřešim,zajdu za kytarářem a ten ti jí za cca 200kč seřídí,nalazení je pak dražší,kvuli tremolu,to se pohybuje cca kolem 500kč i se seřízenim...jinak model kejtry máš napsanej na zadní straně hlavy,jediný co ti můžu říct je že je to RG série,máš to napsaný vepředu na hlavělokomoti píše:krk je rovnej jak pravítko...