Aiwa NSX-V900 - nekompatibilita CD

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
JanM

Aiwa NSX-V900 - nekompatibilita CD

Příspěvek od JanM »

Zdravím, mám starší Hi-Fi věž Aiwa NSX-V900 a nedje mi v ní přehrát jedno nové CD. Někdy se CD chytne a začne hrát, někdy se pouze roztočí ale mechanika nedokáže přečíst seznam skladeb a spustit přehrávání. Toto CD jde bez problému přehrát v PC a na jiných novějších přehrávačích. Stejně tak stará Aiwa přehraje bez problému jiné CD, pouze toto jedno má problémy. Jedná se o nějaký nový druh kopírovací ochrany se kterou si starý stroj neporadí?
Jester
Rádce

Re: Aiwa NSX-V900 - nekompatibilita CD

Příspěvek od Jester »

Mně tohle některá CD taky dělají (můj CD player je starý cca 17 let). Občas se ale načtou, chce to větší trpělivost. Myslím, že na vině není až tak nějaká ochrana, jako slabý laser. Dost pomůže, když ho vyčistím isopropylénem. CD čistící disk moc nepomáhá.
JanM

Příspěvek od JanM »

Jester píše: 16.01.2020 6:58 Mně tohle některá CD taky dělají (můj CD player je starý cca 17 let). Občas se ale načtou, chce to větší trpělivost. Myslím, že na vině není až tak nějaká ochrana, jako slabý laser. Dost pomůže, když ho vyčistím isopropylénem. CD čistící disk moc nepomáhá.
A jak si vysvětlit že toto dělá pouze toto jediné CD? Hromadu jiných mi to přehraje bez problému. CD není požkozené protože v PC ho bez problému přehraju. Že čístící CD je podvod na dvě věci to vím taky.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Hele mně to dělá asi 10ks z 1000. Popsal jsem svoji vlastní zkušenost.
Je to pálené nebo nové CD? U páleného by to mohlo ještě způsobit neuzavření session, pak by šlo přečíst v PC (nevím jestli neuzavřené CD umí přečíst novější přehrávače, staré určitě ne ...).
JanM

Příspěvek od JanM »

Jester píše: 16.01.2020 9:59 Hele mně to dělá asi 10ks z 1000. Popsal jsem svoji vlastní zkušenost.
Je to pálené nebo nové CD? U páleného by to mohlo ještě způsobit neuzavření session, pak by šlo přečíst v PC (nevím jestli neuzavřené CD umí přečíst novější přehrávače, staré určitě ne ...).
Je to originální CD.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Zkopírovat na jiné jsi nezkoušel?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Neni to cd casove delsi nez bezne cd?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
JanM

Příspěvek od JanM »

Trevor píše: 16.01.2020 11:27 Neni to cd casove delsi nez bezne cd?
Trochu delší než normálně to je. Normální má tak 55 minut ale tohle když se mi to podaří spustit tak to ukazuje asi 72 minut. Nevím jestli to může tohle ovlivnit.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

U nových, zvlášť delších CD se to stává, starší přehrávače si s nimi neporadí. Jak zněla rada, zkusil bych ho přepálit, pokud by to nepomohlo, na přepáleném zkusit vynechat 1-2 skladby. Na CD Jenifer (předpokládám) se určitě nějaký slabší kousek najde ... :mrgreen: Případně rozdělit na 2 CD.
JanM

Příspěvek od JanM »

Fořt píše: 16.01.2020 12:19 U nových, zvlášť delších CD se to stává, starší přehrávače si s nimi neporadí. Jak zněla rada, zkusil bych ho přepálit, pokud by to nepomohlo, na přepáleném zkusit vynechat 1-2 skladby. Na CD Jenifer (předpokládám) se určitě nějaký slabší kousek najde ... :mrgreen: Případně rozdělit na 2 CD.
Ono to album Jenifer - Nouvelles pages je už z výroby rozdělené na 2 CD (celkem asi 38 skladeb) a obě CD jsou delší než hodina a mají v tomhle přehrávači problémy. Ale tenhle přehrávač je dost vybíravý v pálených CD. Ještě zkusím vyčistit ten laser.
pedro!

Příspěvek od pedro! »

Podle Rudé knížky http://www.audiobaymastering.com/redbook-cd/ může mít CD skoro 80 minut, takže to by problém neměl být. Potíž je v tom, že dnes někteří výrobci na specifikace pečou a viděl jsem lisovaná CD tak mizerná, že šla přečíst jen na některých přehrávačích. Tak to, bohužel, občas je.

V původní specifikaci byla maximální doba 74 minut http://www.about-audio-mastering-softwa ... -book.html, ale se svými CD jsi stále v normě (co se týká délky).
JanM

Vyřešeno

Příspěvek od JanM »

Vyřešil jsem to tím že jsem ten přehrávač rozebral a zase složil. Nevím kde byla chyba.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“