Ibanez Zero Resistance

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez Zero Resistance

Příspěvek od Hendrek »

Bubbucci, +1 za meinl.de. Já si nemohl pořád vzpomenout, kde jsem kupoval náhradní originální barrel jack do SR.
Teď už opět vím.
volfi

Příspěvek od volfi »

Mockrát děkuji za odkazy, hodně mi to pomohlo. Zjistil jsem, že všechny zero tremola měly ty sedla stejný, takže nic kvalitnějšího neseženu. Nejdražší tremolo vychází na 420 euro a má stejný sedla jako tremolo za 220 euro. Takže si udělám repas svého. Je pravda, že kdybych možná mazal dosedací plochy, že by to nebylo tak opotřebené. Tu kytaru mám rád a nemám důvod jí prodávat za pár tisíc. Radši do ní ty prachy vrazim. Zkusím nějak to sedlo oměřit, že bych si vyrobil svoje z pořádného materiálů, ale to asi spíš nepůjde. Ještě jednou díky :-)
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Co konkrétně se s tím stalo? Slezlo pokovení a začalo to rezivět? Teď nevím, jestli je pohyblivá část kamene z oceli nebo taky ze zinku jako zbytek. Nebo jsou ty kontaktní obloučky otlačené od strun? Někdy jako nouzovku přehodím kameny z ovinutých strun na hladké struny, protože každý je omačkaný jinde, kde to jiné struně třeba nevadí. Prodlouží to životnost kamenů o pár let.
Šmirgl není dobrej, protože poruší pokovení a pak jde koroze mnohem rychleji. Napadlo mě odfrézovat ze sedla jen tu kontaktní plošku a dát tam kamínek z nerezi. Takhle se do sedel zabudovávaly piezo kamínky. Úplně celé to udělat na CNC frézce z nerezi by byla velká frajeřina.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Pohyblivé části kamenů ZR tremola jsou určitě ocel, stejně jako u FloydRose...
volfi

Příspěvek od volfi »

Mám otlačený kontaktní plochy sedla od strun. Pod E a A jsou vydřený extrémně, vyrobit je není problém, ale změřit to bude horší :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“