Přepínání kanálů hlavy přes midi pomocí multiefektu
Pravidla fóra
Přepínání kanálů hlavy přes midi pomocí multiefektu
Ahoj.
Prosím o radu někoho kdo má Line6 XT Live nebo Korg AX3000G ....atd.
Tyto multiefekti mají v sobě dva midi konektory. Mám Kettnera Trilogy který má Midi In.
Je možné propojit Midi multák - hlava ......a z multáku vstup a výstup do smyčky hlavy a používat multák jako footswith a zároveň z něj i tahat efekty?
Díky
Prosím o radu někoho kdo má Line6 XT Live nebo Korg AX3000G ....atd.
Tyto multiefekti mají v sobě dva midi konektory. Mám Kettnera Trilogy který má Midi In.
Je možné propojit Midi multák - hlava ......a z multáku vstup a výstup do smyčky hlavy a používat multák jako footswith a zároveň z něj i tahat efekty?
Díky
Re: Přepínání kanálů hlavy přes midi pomocí multiefektu
Ano, je to možné a spousta lidí to takhle používá.
Děkuju za odpověď.
Ještě bych se zeptal který z těchto multáků má propracovanější efekty? Je to třeba srovnatelné G majorem nebo je to úplně jiná liga.
Mám v plánu používat základní modulační efekty.
Díky .
Ještě bych se zeptal který z těchto multáků má propracovanější efekty? Je to třeba srovnatelné G majorem nebo je to úplně jiná liga.
Mám v plánu používat základní modulační efekty.
Díky .
Respektive který multák byste mi doporučili?
Doporučil bych Line6 HX Effects. Je výbornej, Midi má samozřejmě taky. Nenapsal jsi žádné cenové omezení, tak píšu střední variantu. Na Bazaru je za 9000 (https://hudebnibazar.cz/line6-helix-hx- ... /ID217874/). Velmi dobrá varianta je Boss MS-3. Má taky midi a kanály zesilovače umí přepínat i pomocí vestavěných relátek, takže se nemusíš trápit s MIDI (to má i HX effects). Oboje lze používat v 4 cable modu. HX Effects má pro mě lepší ovládání a pár vychytávek navíc (třeba ir loader, looper), Boss má skvělý zvuk (to i LINE6) a je skvěle kompaktní do malého pedalboardu jak dělaný a navíc má o jeden loop víc než HX.
Dobře určitě poslouží i třeba boss GT-100 (za 6000 na bazaru,třeba by šla ještě nějaká sleva). Samozřejmě poslouží i další starší tipy, je toho plnej bazar. Bez upřesnění dalších informací od tebe se víc poradit nedá.
Stále dobrou volbou je i G-system - až na hmotnost a některých důsledků stáří (nejde měnit pořadí efektových bloků) je to skvěle vychytaná mašina s parádním ovládáním na živé koncerty a dobrým zvukem...na bazaru kolem 12k
Já osobně bych volil něco modernějšího, třeba i z důvodu dobře vychytaných PC aplikací pro ovládání (skvěle funguje jak u Boss MS-3, tak u HX Effects, naopak otřesná je u G-systemu)
Dobře určitě poslouží i třeba boss GT-100 (za 6000 na bazaru,třeba by šla ještě nějaká sleva). Samozřejmě poslouží i další starší tipy, je toho plnej bazar. Bez upřesnění dalších informací od tebe se víc poradit nedá.
Stále dobrou volbou je i G-system - až na hmotnost a některých důsledků stáří (nejde měnit pořadí efektových bloků) je to skvěle vychytaná mašina s parádním ovládáním na živé koncerty a dobrým zvukem...na bazaru kolem 12k
Já osobně bych volil něco modernějšího, třeba i z důvodu dobře vychytaných PC aplikací pro ovládání (skvěle funguje jak u Boss MS-3, tak u HX Effects, naopak otřesná je u G-systemu)
jinak na vyblbnutí se základními modulačními efekty stačí i ZOOM G1on, respektive aktuální novinka za pár šupů G1 four. Akorát nebude umět to přepínání kanálů na zesilovači.
Jelikož mi nefunguje footswitch tak potřebuji něco čím budu přepínat kanály na hlavě - chtěl jsem - Fcb1010. A když bych měl takovel kontroler tak sem uvažoval o G majoru..... tak si říkám proč nejít do něčeho co vše v jednom.
Gmajor má ještě navíc spínací relé kterým si můžu zapínat Overdrive před hlavou.
To ten Multák myslím nemá a nevím jestli to bude potřeba když bych si mohl nastavit OD na tom multáku.
Moje představa byla že propojím midi + připojím multák do smyčky , na pedal si nastavím kanál zesiku a k tomu si přiřadím efekt a jedu....
Nechci aby mi ta mašinka nejak měnile zvuk zesíku....jen přidat efekt (nevím jestli jde na multáku uplně vypnout sekce simulací zesilovačů, beden a nechat jen modulace, který budou použitelný jako u Gmajora
)
A multák by byl dobrej že si to vemu ze zkušebny domů a potrénuju si na tom.
Nevím co je 4 cable mod. Cenově bych to viděl cca 6000kč.
O čem sem přemýšlel bylo Line6 XT ....ale ten boss GT-100 vypadá dobře.
Co se týká kvality efektů, editování, nastavování atd .... prostě uživatelsky příjemné Gmajor , Line6 POD HD500, boss GT-100 nebo Line6 XT live?
Díky
Gmajor má ještě navíc spínací relé kterým si můžu zapínat Overdrive před hlavou.
To ten Multák myslím nemá a nevím jestli to bude potřeba když bych si mohl nastavit OD na tom multáku.
Moje představa byla že propojím midi + připojím multák do smyčky , na pedal si nastavím kanál zesiku a k tomu si přiřadím efekt a jedu....
Nechci aby mi ta mašinka nejak měnile zvuk zesíku....jen přidat efekt (nevím jestli jde na multáku uplně vypnout sekce simulací zesilovačů, beden a nechat jen modulace, který budou použitelný jako u Gmajora
A multák by byl dobrej že si to vemu ze zkušebny domů a potrénuju si na tom.
Nevím co je 4 cable mod. Cenově bych to viděl cca 6000kč.
O čem sem přemýšlel bylo Line6 XT ....ale ten boss GT-100 vypadá dobře.
Co se týká kvality efektů, editování, nastavování atd .... prostě uživatelsky příjemné Gmajor , Line6 POD HD500, boss GT-100 nebo Line6 XT live?
Díky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, předně bych doporučil si ujasnit, co vlastně chceš. V prvním příspěvku ti jde jen o multiefekt, který dokáže přepínat kanály na hlavě. Teď už k tomu přidáváš i přepínání dalšího efektu a navíc něco na domácí cvičení. Nenapsal jsi, jeslti doma cvičíš jen do sluchátek (tzn. budeš potřebovat multiefekt se simulacíé aparátu/boxu), s jiným aparátem (má ten aparát taky možnost přepnínáí kanálů) nebo s tím stejným aparátem?
Hledej na Google: https://www.rolandcorp.com.au/blog/4-cable-method-4cm
Některé mulitefekty umožňují připojení dalších efektů, které lze potom v rámci patche zapnout/vypnout, případně mají efektovou smyčku, do které lze další krabičky zapojit. Třeba Boss MS-3 - ten je k tomu přímo určený.Paf píše: 5.02.2019 23:19Gmajor má ještě navíc spínací relé kterým si můžu zapínat Overdrive před hlavou.
Hraju na kytary a mašinky
Primárně mi jde o přepínání kanálů hlavy a k tomu si libovolně přiřazovat efekt..... všechno další už je pro mě " navíc" .
Máš v tom opravdu zmatek a tvoje požadavky se průběžně mění, to je pak těžký:-). Osobně mi přijde jednodušší opravit footswitch, než se učit programovat přepínání po MIDI, ale t je každýho věc.
Předně je třeba si uvědomit, že jsou dva druhy multiefektů:
1) ty které NEOBSAHUJÍ simulace aparátu a reprobeden. Sem patří třeba zmíněný BOSS MS-3, G-Major, G-systém, LINE6 HS Effects (ten obsahuje IR loader, takže v něm reprobox naopak můžeš simulovat velmi dobře!). Velmi často obsahují simulace kreslících krabiček - boost, overdrive, distortion. U některých jsou ty simulace velmi dobré (MS-3, HX effects). Z tohodle důvodu většinou nemají sluchátkový výstup a moc se nehodí na samostatné cvičení doma do sluchátek. Většinou mají jednu nebo více smyček pro zařazení externích krabiček či preampů, takže je možno je používat v 4CM (některé efekty zařadíš před preamp, typicky zkreslení, wah, kompresory, některé za pream zesilovače, typicky, reverb, delay, modulace)
2) multiefekty, které mají simulace beden a zesilovačů a hodí se tak i pro samostatně hraní do linky - Boss řada GT, Helix, Headrush, POD HD atd...Samozřejmě je možné vypnout blok simulace zesilovačů a bedny a používat pouze Delay, modulace atd.
jestli multiefekt umí přepínat kanály zesilovače nezávisí na výše uvedeném. Velmi dobře to umí právě HX effects nebo MS-3 - oba mají jak MIDI, tak relátka pro ovládání dalších efektů či kanálů zesilovače.
Jestli máš rozpočet 6000, tak GT-100 z bazaru určitě nebude chyba. Osobně bych si ale stejně připlatil a šel do HX effects. Už jenom ty sribble stripy (malé displeje nad každým footswitchem) z něj dělaj efekt z 21. století...
Předně je třeba si uvědomit, že jsou dva druhy multiefektů:
1) ty které NEOBSAHUJÍ simulace aparátu a reprobeden. Sem patří třeba zmíněný BOSS MS-3, G-Major, G-systém, LINE6 HS Effects (ten obsahuje IR loader, takže v něm reprobox naopak můžeš simulovat velmi dobře!). Velmi často obsahují simulace kreslících krabiček - boost, overdrive, distortion. U některých jsou ty simulace velmi dobré (MS-3, HX effects). Z tohodle důvodu většinou nemají sluchátkový výstup a moc se nehodí na samostatné cvičení doma do sluchátek. Většinou mají jednu nebo více smyček pro zařazení externích krabiček či preampů, takže je možno je používat v 4CM (některé efekty zařadíš před preamp, typicky zkreslení, wah, kompresory, některé za pream zesilovače, typicky, reverb, delay, modulace)
2) multiefekty, které mají simulace beden a zesilovačů a hodí se tak i pro samostatně hraní do linky - Boss řada GT, Helix, Headrush, POD HD atd...Samozřejmě je možné vypnout blok simulace zesilovačů a bedny a používat pouze Delay, modulace atd.
jestli multiefekt umí přepínat kanály zesilovače nezávisí na výše uvedeném. Velmi dobře to umí právě HX effects nebo MS-3 - oba mají jak MIDI, tak relátka pro ovládání dalších efektů či kanálů zesilovače.
Jestli máš rozpočet 6000, tak GT-100 z bazaru určitě nebude chyba. Osobně bych si ale stejně připlatil a šel do HX effects. Už jenom ty sribble stripy (malé displeje nad každým footswitchem) z něj dělaj efekt z 21. století...
Ahoj, zeptám se tady, ať nezakládám nové téma. Mám marshall JCM900 a přemýšlím, že bych trochu zredukoval pedalborad, protože mi z něj vede hodně kabelů. Co se v současné době vyskytuje na trhu, pokud bych chtěl využívat základní efekty jako delay, chorus... a zároveň přepínat kanály na zesilovači JCM 900? Abych potom natáhl jen jeden kabel, zapojil a hrál.
Abych potom natáhl jen jeden kabel, zapojil a hrál.
Když chceš i přepínat kanály na zesiku, tak to jseš vždycky min. na 2 kabelech vedených k zesiku, ne?
Koukni se na programovatelné efektové lišty ála Boss ES-5 a pod., je jich docela široká nabídka.
Když chceš i přepínat kanály na zesiku, tak to jseš vždycky min. na 2 kabelech vedených k zesiku, ne?
Koukni se na programovatelné efektové lišty ála Boss ES-5 a pod., je jich docela široká nabídka.
| Cruel YT | Cruel sptf
spíš jsem myslel něco na způsob G-major. Tam je možnost propojit se zesilovačem a potom jen kabelem připojit nějaký kontrolor a mohou se ovládat jak efekty, tak kanály, jestli jsem to dobře pochopil.cherreda píše: 24.01.2020 9:16 Abych potom natáhl jen jeden kabel, zapojil a hrál.
Ted mám dva kabely k efektové smyčce, dva kabely k ladičce s vysílačkou a jeden kabel od footswitche
Na bazaru teď byl G-system za devitku. Teď jsou tam dva kolem deseti, určitě by se to dalo ukecat. Furt je to hodně dobře mašina já ji několik let pouzival právě tímhle způsobem - efektova jednotka u ampu, kde z ní lezly efekty a prepinala kanály ampu (a taky reverb a FX loop). Dopředu jsem si vždycky hodil jen tu ovládací část a propojil jedním utp kabelem. Fungovalo to super, ale jak hraju menší a menší akce, tak redukují a redukují aparát a teď hraju jen na HX stomp do linky 
Jinak to umí spousta efektu, z novějších například všechny varianty Helixu, Boss Ms-3, Es-8 a mnoho dalších.
Samozřejmě i ten G-major, ale k tomu bys musel shánět ještě midi pedál.
Ladička je přímo v G-systemu, pokud nemáš nic před aparátem, tak bys vysílačku hodil k efektový jednotce G-systemu a opravdu bys dopředu měl jedinej kabel k ovládacímu footswitchi
Jinak to umí spousta efektu, z novějších například všechny varianty Helixu, Boss Ms-3, Es-8 a mnoho dalších.
Samozřejmě i ten G-major, ale k tomu bys musel shánět ještě midi pedál.
Ladička je přímo v G-systemu, pokud nemáš nic před aparátem, tak bys vysílačku hodil k efektový jednotce G-systemu a opravdu bys dopředu měl jedinej kabel k ovládacímu footswitchi
Ctibi: pochopil jsem Tě tak, že cíl je ty efekty v pdb jen ubrat, ale některé zachovat a komfortněji přepínat.
Jestli nevadí mulťák, tak máš možností ještě víc, viz Placka.
PS: Akorát s mulťákem přicházejí nějaká ta jiná úskalí.
Např. jsem vypozoroval takovou zrádnou častou chybu, že lidi nechápající úrovně signálu si nastaví blbosti a na základě toho pak prohlašujou, že jim mulťák zhoršil zvuk aparátu. Klasické krabičky jsou v tomto vcelku blbuvzdorné.
PS2: Jsem si vzpomněl na dobu, kdy stál G-system 45k a za G-major jsem dal 25k, chacha...
Jestli nevadí mulťák, tak máš možností ještě víc, viz Placka.
PS: Akorát s mulťákem přicházejí nějaká ta jiná úskalí.
Např. jsem vypozoroval takovou zrádnou častou chybu, že lidi nechápající úrovně signálu si nastaví blbosti a na základě toho pak prohlašujou, že jim mulťák zhoršil zvuk aparátu. Klasické krabičky jsou v tomto vcelku blbuvzdorné.
PS2: Jsem si vzpomněl na dobu, kdy stál G-system 45k a za G-major jsem dal 25k, chacha...
| Cruel YT | Cruel sptf
Jojo, dobře si pamatuju, jak jsem závistive koukal na G-majora v racku starších a movitejsich kolegu, jako na konečný řešení kytarových efektu... Místní borec Komar měl rackovou lednici asi tak metr dvacet na výšku a dvakrát AC30 do sterea, dneska by to pro těch sto lidí odehrál na kempera:)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
G-system je zbytečný overkill. Boss MS-3 nebo HX Effects je kompaktnější řešení a hlavně uživatelsky o hodně přívětivější. Navíc když se někdo spokojí se zvukem 9kila, tak bych řekl, že neřeší kdejakou zvukovou nuanci 
Dát si do opletu 4 kabely, barevně je označit a je nachystáno a zapojeno asi za 2 minuty.
Dát si do opletu 4 kabely, barevně je označit a je nachystáno a zapojeno asi za 2 minuty.
G-systém ale v současnosti stojí to co bazarový HX effects a jen o trochu víc, než bazarový MS-3. Pokud Ctibi nepotřebuje žádnej efekt před aparátem, stačí mu dopředu k MS-3 nebo HX effects kabely tři (pokud bude chtít používat 4CM, tak 5 kabelů), vysílačku si může nechat u aparátu. Ale stejně bude dopředu muset tahat ještě napájení.
Já jsem měl všechny výše zmíněné (G-systém, HX effects a MS-3) a ano, HX effects je z toho nejmodernějš a uživatelsky nejpříjemnější krabice, ale G-systém je podle mě fut dobrá volba, pokud ti nevadí nějaký kilčo navíc a jediná volba, pokud si dopředu chce tahat fakt jen jeden UTP kabel a vše ostatní mít u aparátu. G-systém hraje furt výborně a na živý používání je furt výbornej.
Já jsem měl všechny výše zmíněné (G-systém, HX effects a MS-3) a ano, HX effects je z toho nejmodernějš a uživatelsky nejpříjemnější krabice, ale G-systém je podle mě fut dobrá volba, pokud ti nevadí nějaký kilčo navíc a jediná volba, pokud si dopředu chce tahat fakt jen jeden UTP kabel a vše ostatní mít u aparátu. G-systém hraje furt výborně a na živý používání je furt výbornej.