Tlumený zvuk nahrávky
Pravidla fóra
Tlumený zvuk nahrávky
Dobrý den, nedávno jsem začala nahrávat zpěv pomocí nahrávacího mikrofonu Yenkee do pc. Každá nahrávka mého hlasu je ale tlumená, jako bych to nahrávala někde pod dekou
. Zvuk nahrávám do programu Audacity, ale jsem nováček, takže to ještě moc neumím upravovat. Mohl by mi prosím někdo poradit, co s tím tlumeným zvukem? Je to třeba špatnou akustikou v místnosti? Když poslouchám na internetu nahrávky ostatních, mají zvuk hezky čistý a slazený s hudbou. Děkuji za odpovědi
.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlumený zvuk nahrávky
Kromě jiných možností bych zahájil dotazem, jestli zpíváš do správné strany mikrofonu.
Pak do toho mohou mluvit různá nastavení v PC, ale místnost až tak ne (koneckonců si to můžeš vyzkoušet sama v jiné, jestli se výsledky budou lišit...místnost dělá jiné věci, ale ne útlum, aspoň ne ta běžná místnost).
P.
Pak do toho mohou mluvit různá nastavení v PC, ale místnost až tak ne (koneckonců si to můžeš vyzkoušet sama v jiné, jestli se výsledky budou lišit...místnost dělá jiné věci, ale ne útlum, aspoň ne ta běžná místnost).
P.
Díky za odpověď, a ten mikrofon, zpívám normálně "doprostředka" a mám před ním takovou tu pop síťku.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jaký přesný typ mikrofonu máš? Zpívat "doprostřed" se dá i mimo osu membrány, záleží, který prostředek myslíš.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak bych se zeptal taky. Těhle mikrofonů je několik druhů a dle obrázků se ne všechny orientují vůči zpěvákovi stejně.
Pak se tedy rovnou posuneme dál - je to klasický mikrofon nebo USB?
P.
Pak se tedy rovnou posuneme dál - je to klasický mikrofon nebo USB?
P.
Yenkee ymc 1030, je to USB
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že tím "doporostřed" myslíš "zhora".Abigail píše: 26.01.2020 9:32 Díky za odpověď, a ten mikrofon, zpívám normálně "doprostředka" a mám před ním takovou tu pop síťku.
Správně by to mělo být jako na tomto ilustračním obrázku: https://www.123rf.com/photo_13049789_fe ... round.html
Hraju na kytary a mašinky
Já to zkoušela zhora i zespoda ale je to pořád stejné
Jinak to mám stejně jako na tom obrázku, až na to, že mám tu síťku zezhora a ne zespoda
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To se mi nezdá. Dle výrobcce i prodejců je typ ymc 1030 normální elektretový kondenzátor s XLR výstupem.
Tedy ne USB. Dále je v balení kabel XLR-3,5mm TRS. Už jen z takové kombinace se nám na muzikantském fóru postaví chlupy na krku. Ale budiž, je to mikrofon pro streamery, tak se přes to přenesu.
Jestli to zapojuješ přes ten kabel malým jackem do mikrofonní zdířky na počítači, musíš si v panelu nastavení zvuku zvýšit gain mikrofonního vstupu.
Já tomu moc nerozumím, myslíš jakože je ten mikrofon na nahrávání zpěvu blbý? 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím, jen říkám, že YMC 1030 není USB mikrofon, alespoň dle veškerých odkazů, které jsem vygooglil. Takže opět zní otázka, jak, čím a kam jej zapojuješ? Do USB asi ne, pokud tedy nemáš ještě USB zvukovou kartu, kterou jsi nám zatajila.
A vhledem k tomu, že jej i sám výrobce označuje za produkt pro streamery, čemuž odpovídá i veškeré jeho příslušenství, a to, že výrobce dodává i další věci pro IT, bude IMHO splňovat kritéria pro řeč, ale nebude tak úplně to pravé, co by si vybral muzikant.
Ale samozřejmě s tím půjde udělat demo nahrávka nebo něco jen tak na doma, o tom žádná. To se dá vesele fungovat i s mobilem, pokud člověku výsledek splní to, co potřebuje.
A vhledem k tomu, že jej i sám výrobce označuje za produkt pro streamery, čemuž odpovídá i veškeré jeho příslušenství, a to, že výrobce dodává i další věci pro IT, bude IMHO splňovat kritéria pro řeč, ale nebude tak úplně to pravé, co by si vybral muzikant.
Ale samozřejmě s tím půjde udělat demo nahrávka nebo něco jen tak na doma, o tom žádná. To se dá vesele fungovat i s mobilem, pokud člověku výsledek splní to, co potřebuje.
Aha, no k tomu mikrofonu byl takový rozdvojeny kabl, do kterého zapojím mikrofon a do druhé dírky sluchatka, no a ten rozdvojeny kabl dávám do notebooku
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to není výbava a způsob zapojení, který by byl zamýšlen pro něco jiného, než nějaké streamování, youtubing, apod.
Jak ale píši výše, pro nějaké domácí low quality demo by to také šlo použít.
Nízká hlasitost nahrávky bude podle mne souviset s nízko nastavenou úrovní hlasitosti mikrofonu v nastavení zvuku pod Windows. Případně panel nastavení zabudované zvukové karty.
A jinak: faq-zakladni-vybava-pro-domaci-nahravani-36035
Jak ale píši výše, pro nějaké domácí low quality demo by to také šlo použít.
Nízká hlasitost nahrávky bude podle mne souviset s nízko nastavenou úrovní hlasitosti mikrofonu v nastavení zvuku pod Windows. Případně panel nastavení zabudované zvukové karty.
A jinak: faq-zakladni-vybava-pro-domaci-nahravani-36035