Domácí malé studio - co dokoupit
Pravidla fóra
Re: Domácí malé studio - co dokoupit
Na domácí nahrávání si někde z druhý ruky za levno kup behringer x18 nebo xr18, bude to v pohodě pod deset tisíc a jsi na 16x mic in.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Nebo použít stávájící zvukovku jako preamp. Přes insert vytáhnout linkový signál a připojit třeba do zvukovky jako je např Tascam US 16x08 ( 8mic vstupů + 8 linkových vstupů) a dostaneš se až na 16 stop. Snad jsem návod od Alesise pochopil dobře. Str. 43 bod 1.
https://7132afa424c2f1a2ab6d-54d68a14e2 ... l_revc.pdf
https://7132afa424c2f1a2ab6d-54d68a14e2 ... l_revc.pdf
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - to je docela nouzovka, teda z mého pohledu. Jako je ale pravda, že něco koupit musí, ten Tascam má fakt takhle v základu 16 nezávislých vstupů, to je celkem príma a měl by zvukovku s rozumnějším připojením (USB).
P.
P.
- LUBOSH
Jo opravdu to má 16 nezávislých vstupů. Občas se objevuje na bazaru kolem 4.500 - 5.000,- Kč
Jinak ještě má i DSP jednotku. https://tascam.com/us/product/us-16x08/top
Za ty prachy.
Jinak ještě má i DSP jednotku. https://tascam.com/us/product/us-16x08/top
Za ty prachy.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, jsem koukal. 
P.
P.
Tak novej x18 je necelých 10k. Z druhý ruky by klidně kolem sedmi mohl být. Osobně bych radši současné alesis prodal a když odečtes jeho cenu, jsi taky třeba na 5000. A máš to bez dalších propojování, jednoduchý, plně funkční zařízení...
Btw., psalo se tu o x32 producer. Ten nám a nahrávání funguje spolehlivě. Bez stage boxu máš přímo na panelu 22x in (16 xlr a 6 trs, ale všechny jsou symetrický a zvládají mikrofonní úroveň) a 14x out (8xlr 6x trs) a není problém všechny používat zároveň.
Kdyby byl čirou náhodou zájem, je na prodej za cca 21000, super stav, používaný hlavně na ineary, takže ovládání hlavně přes tablet. Starý něco málo přes tři roky...
Kdyby byl čirou náhodou zájem, je na prodej za cca 21000, super stav, používaný hlavně na ineary, takže ovládání hlavně přes tablet. Starý něco málo přes tři roky...
- LUBOSH
Placka, akorát mám obavu za kolik a jestli by si ten Alesis prodal. Co jsem se díval na bazar tak FW zvukovek ja tam dost. A myslím, že u všech bude stejný důvod prodeje a to FW připojení. Ostatně si Rockshild taky na FW stěžuje. On se Win10 zrovna s FW moc nekamarádí.
Jinak samozřejmě proti tvému řešení nic nemám. Jen jsem dal další možnost.
Jinak samozřejmě proti tvému řešení nic nemám. Jen jsem dal další možnost.
To je pravda, ale snad za dvojku by toho alesise ještě prodal. Měl jsem toho alesise (přesně model io26) už tak před deseti lety a ani tehdy pořádně Firewire nefungoval. A to určitě nebylo na win7
- LUBOSH
Já si myslím, že za prodejem bazarových FW karet je jednoduchá věc. Koupí se nový PC. A ejhle je tu problém. Na deskách už FW není, Win 10 se s tím moc nekamarádí, hledat pořádnej řadič do PCIe slotu...... A jeto. Radši prodat a koupit USB kartu. Jenže kdo to koupí? Jen někdo kdo má starý PC a odešla mu jeho stará FW zvukovka. Jinak mě nic moc jinýho nenapadá.
Snad si to nějak Rockshild probere, popřemýšlí. Možností tu pár padlo tak se mu snad něco zalíbí.
Snad si to nějak Rockshild probere, popřemýšlí. Možností tu pár padlo tak se mu snad něco zalíbí.
Díky všem za názory 
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
Zdravím zkušenější kolegy.
Budu si zařizovat domácí studio pro nahrávání vokálů, monitoring a případný mix. (styl hudby bude z 90% rap)
Chtěl bych Vás požádat o zhodnocení mé vybrané aparatury, případně doporučit lepší zařízení.
Největší neznáma je pro mě kondenzátorový mikrofon a zvuková karta. Jsem schopný zaplatit za mikrofon a zvukovku i o několik tisíc navíc, pokud rozdíl, oproti levnějšímu mikrofonu bude podstatně znatelný. Místnost je akusticky upravená pomocí akustických panelů. cca 12 ks (homemade: dřevěný rám, skelná vata, obalené látkou)
Sluchátka: AUDIO-TECHNICA ATH-M30x (1 850 Kč)
monitory: KRK Classic 5 (7 580 Kč) nebo PRESONUS Eris E5 (5 690 Kč) nebo YAMAHA HS5 White
externí usb zvukovka: FOCUSRITE Scarlett Solo 3rd Gen (2 690 Kč)
mikrofon: AKG C214 (7 490 Kč) nebo LEWITT LCT 440 PURE nebo SENNHEISER MK4 nebo dražší NEUMANN TLM 102 BK nebo LEWITT LCT 540 S
Jde mi o to pořídit za co nejmíň peněz co nejvíce muziky. Budu z 90% nahrávat jen vokály a jde mi o co nejčistší zvuk.
Je mi jasné, že bych měl vyzkoušet několik mikrofonů a zjistit, který sedí nejvíce na můj hlas, ale na to nemám prostředky a taky mi je jasné že nahrávky budou dále upravovány v DAW.
pro info mám pc Dell Precision:Intel XEON E5-1620 4 jádra/8 vláken (3,60-3,80GHz, 10MB Cache), nVidia Quadro 2000, 16GB RAM, 240GB SSD
Budu si Vážit jakékoliv rady a doporučení.
Děkuji
Budu si zařizovat domácí studio pro nahrávání vokálů, monitoring a případný mix. (styl hudby bude z 90% rap)
Chtěl bych Vás požádat o zhodnocení mé vybrané aparatury, případně doporučit lepší zařízení.
Největší neznáma je pro mě kondenzátorový mikrofon a zvuková karta. Jsem schopný zaplatit za mikrofon a zvukovku i o několik tisíc navíc, pokud rozdíl, oproti levnějšímu mikrofonu bude podstatně znatelný. Místnost je akusticky upravená pomocí akustických panelů. cca 12 ks (homemade: dřevěný rám, skelná vata, obalené látkou)
Sluchátka: AUDIO-TECHNICA ATH-M30x (1 850 Kč)
monitory: KRK Classic 5 (7 580 Kč) nebo PRESONUS Eris E5 (5 690 Kč) nebo YAMAHA HS5 White
externí usb zvukovka: FOCUSRITE Scarlett Solo 3rd Gen (2 690 Kč)
mikrofon: AKG C214 (7 490 Kč) nebo LEWITT LCT 440 PURE nebo SENNHEISER MK4 nebo dražší NEUMANN TLM 102 BK nebo LEWITT LCT 540 S
Jde mi o to pořídit za co nejmíň peněz co nejvíce muziky. Budu z 90% nahrávat jen vokály a jde mi o co nejčistší zvuk.
Je mi jasné, že bych měl vyzkoušet několik mikrofonů a zjistit, který sedí nejvíce na můj hlas, ale na to nemám prostředky a taky mi je jasné že nahrávky budou dále upravovány v DAW.
pro info mám pc Dell Precision:Intel XEON E5-1620 4 jádra/8 vláken (3,60-3,80GHz, 10MB Cache), nVidia Quadro 2000, 16GB RAM, 240GB SSD
Budu si Vážit jakékoliv rady a doporučení.
Děkuji
s těma mikrákama si nelam hlavu. Nejseš John Lennon v Abey Road ! To co plánuješ na danej účel (rap)
bohatě stačí, resp. dle mých venkovských měřítek ho ještě převyšuje.
bohatě stačí, resp. dle mých venkovských měřítek ho ještě převyšuje.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Grafická karta je pro tento účel nepodstatná. A bude to chtít přidat ještě nějaký větší disk na data (2TB nebo tak něco). A vůbec mi to serverové řešení PC připadá jako ne úplně šťastné - kvůli hluku. Výkonově to problém samozřejmě není.
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že pro daný (byť nevyřčený) rozpočet to není špatné. Osobně nevidím problém s tímhle začít - myslím tím cokoli z uvedeného. Pokud budeš dělat ten mix víc než "případně", tak průběžně zřejmě sám poznáš, kde budou největší slabiny (aktuálně to jsou monitory). Souhlasím s kelley co se poznámky o hluku týče. Řádově terrabyty nejsou podle mě až tak třeba; spíš bych to viděl na externí úložiště nebo obecně další disk pro archivaci (ale samozřejmě dneska není 1-2 TB disk nic extra, proč koneckonců ne). Pokud plánuješ větší "rozptyl" v hlasech rapperů, tak je mikrofon skoro fuk (s omezeným rozpočtem to bude vždy kompromis). Pokud to budou 1-2 lidi, asi by mělo smysl věnovat fakt čas a pozornost výběru mikrofonu podle hlasu (postprodukce v DAW nevhodnou kombinaci mikrofon-hlas opravdu nezachrání).
P.
P.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
K cemu 2TB? Tolik nemam v notebooku a to s nim nahravam rokec, co ma klidne 50 stop
Ten hluk z PC bude daleko horsi problem, to je-li moznost, zkusil bych ho bud dat do jine mistnosti nebo udelat LN upravy. Uprimne, na nahravani rapu clovek nepotrebuje rychlej procesor a terabajty pameti...
Hodně budem někde...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
S tim hlukem souhlasim - ono i nahravani vedle huciciho notebooku, ktery je jinak celkem tichy, neni uplne ono.
Zvukovku bych ale bral spis Scarlet 2i2 - mel jsem driv zvukovku se stejnymi vstupy, jako ma Solo - 1 mic, 1 instr a obcas mi chybelo mit dva vstupy treba pro nahravani stereo syntaku nebo pro soucasne nahravani zpevu a akusticke kytary. To je spis takova poznamka, abys myslel trochu do budoucna - tve potreby se muzou zmenit.
Jeste poznamku k tomu, ze "na rap ti tohle staci" - to neni nejake povysovani nebo znevazovani rapu - jde o to, ze nebudes nahravat soucasne vic stop (treba 8 mikrofonu na bici) ale jen jednu (zpev).
Zvukovku bych ale bral spis Scarlet 2i2 - mel jsem driv zvukovku se stejnymi vstupy, jako ma Solo - 1 mic, 1 instr a obcas mi chybelo mit dva vstupy treba pro nahravani stereo syntaku nebo pro soucasne nahravani zpevu a akusticke kytary. To je spis takova poznamka, abys myslel trochu do budoucna - tve potreby se muzou zmenit.
Jeste poznamku k tomu, ze "na rap ti tohle staci" - to neni nejake povysovani nebo znevazovani rapu - jde o to, ze nebudes nahravat soucasne vic stop (treba 8 mikrofonu na bici) ale jen jednu (zpev).
Hraju na kytary a mašinky
kubadory: to je docela inteligentní sestava, ještě budeš potřeboval pop-filter. Pavli má pravdu s tím mikrofonem, s tím je dobrý si fakt vyhrát.