Wampler Dracarys Guitar Distortion Pedal
Pravidla fóra
Re: Wampler Dracarys Guitar Distortion Pedal
Favor: Ty firmy nežijí z lidské hlouposti, spíš ze snobismu, prostě mít něco extra, prestiž. Jistě, že krabka za 7 t. bude hrát dobře. Ale bude hrát 7x líp než krabice za 1 t. ? A opravdu ten rozdíl (několika procent) poznáš sluchem? A poznáš ho i v celém kraválu na zkoušce či koncertě nebo jen při soustředěném poslechu doma u bedny ??
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já Ti nevím jestli ze snobismu. Myslím,že tyhle firmy získali řadu ocenění a že by v tom hrál roli snobismus..
Musím přiznat, že jsem si k Mmjuzovu kombu pořídil Flinta od Strymonu, který má v sobě vlastně dva efekty v jednom Tremolo a Reverb. Potom už ta cena nevychází tak drasticky vysoká i když je to pořád dražší.
Nákupu nelituju ani náhodou a jsem z téhle "sestavy" nadšenej. Měl by být dobře využitelnej i pro nahrávání ve studiu což asi nebude běžná věc pro ty levnější efekty. Pro mě je to velký plus.
Na zkoušce jsem ho zatím nezkoušel ono bude asi také záležet co hraje člověk za muziku i když neříkám, že v tom kus pravdy nemáš.
Každej to vidíme trochu jinak ale tak to má asi být, hlavně když to člověku dělá radost.
Musím přiznat, že jsem si k Mmjuzovu kombu pořídil Flinta od Strymonu, který má v sobě vlastně dva efekty v jednom Tremolo a Reverb. Potom už ta cena nevychází tak drasticky vysoká i když je to pořád dražší.
Nákupu nelituju ani náhodou a jsem z téhle "sestavy" nadšenej. Měl by být dobře využitelnej i pro nahrávání ve studiu což asi nebude běžná věc pro ty levnější efekty. Pro mě je to velký plus.
Na zkoušce jsem ho zatím nezkoušel ono bude asi také záležet co hraje člověk za muziku i když neříkám, že v tom kus pravdy nemáš.
Každej to vidíme trochu jinak ale tak to má asi být, hlavně když to člověku dělá radost.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Hele, co si budem povídat. Taky si teď hejčkám pár analog. krabic ačkoli vím, že ZOOM nebo Digitech, který taky používám, mi je naprosto zvukově nahraději. To je prostě hobby !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To bych vypíchl jako naprosto zásadní. Proto to děláme (at uz si to kazdý zduvodnuje jak chce)Favor píše:... hlavně když to člověku dělá radost.
Všechno ostatní jsou takové sociologické půtky o status ve smečce
Dobré vs levné, předražené vs plonkovní, vyjimečné vs obyčejné atd
člověk co zaplatil balík za Strymona prostě neuvěří, že nějaký plastozoom by mu možná udělal stejnou službu a na torst má zase hřejivý pocit jak náramně chytře vyj*ebal se systémem.... oba mají a zároveň nemají pravdu, komplikace nastává až v případě, že jeden druhému začnou svoji osobní cestu vnucovat..... asi jako když se baví o penězích žebrák s milionářem
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Rocky_MK: Nastavený jsem to měl dobře-celý odpoledne hledání zvuků (hrálo to slušně, ale ne tak, jak bych si představoval).
...i když za ty peníze...
...i když za ty peníze...
nerad to přiznávám, ale je to tak :-Ehyenik píše:torst má zase hřejivý pocit jak náramně chytře vyj*ebal se systémem....
hyenik: Samozřejmě máš kus pravdy, jenom doplním, že nijak nezatracuji levnější efekty, určitě se tam dá vybrat dobrý poměr ceny a co za ní dostanu. Jenom píšu, že jsem naprosto spokojený s těmi dvěma efekty v jednom (Flint) a pokud to bude dobře fungovat i při nahrávání tak tuplem. Jinak debata byla a je přátelská, takže pohoda.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Zdravím, mám dotaz, který mě opravdu velmi zajímá a jde o výrobek, nebo výrobky Briana Wamplera. To téma se zde rozebírá, ale diskuze jsou pro mne zmatečné. Hledám někoho, kdo měl možnost si Wamplera vyzkoušet, nebo ho má.
Nechci zakládat nové vlákno a pokud jsem zde špatně, děkuji předem za upozornění, jde mně vyloženě o overdrive z jeho produkce.
Nechci zakládat nové vlákno a pokud jsem zde špatně, děkuji předem za upozornění, jde mně vyloženě o overdrive z jeho produkce.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ty zmatky tady dělají hlavně ti, co Wampler krabičky neviděli ani z letadla
Ja jsem měl Pinnacle, to je taky distortion jako Dracarys, ale víc zaměřený na rockové zvuky. Určitě stojí za vyzkoušení, protože u dist. krabiček je zásadní, do jakého aparátu je zapojíš.
Ja jsem měl Pinnacle, to je taky distortion jako Dracarys, ale víc zaměřený na rockové zvuky. Určitě stojí za vyzkoušení, protože u dist. krabiček je zásadní, do jakého aparátu je zapojíš.
bubuci a ostatní, asi tuším kde je problém. Vše začalo, když jsem si prohlížel krabičky u Thomanna a hned se koukal na YT, co to dělá a tohle video mě teda dostalo. Má perfektně studiově udělané. V ukázce p.Wampler předvádí krabičku Pantheon a vysvětluje souvislosti s krabičkou Marshall Bluesbreaker a jeho variantami třeba od Analogmana a pod.
https://www.youtube.com/watch?v=uWCHE4RDT-4
Pátral jsem co to má na teleti za snímače a není to Fender. Pro zajímavost, jedná se o kytaru Whitfill, tělo swamp ash, javorový krk, snímače si dělají sami, kytarou to není.
Předvádí i na aparátech Fender a Vox. Pro svoje krabičky vyrábí i lampáče 40W Wampler Bravado (1900 dolarů s lampou v usměrňovači, nic pro nás) a asi to nejdůležitější. Zesilovače se podle popisu dají použít i jako platforma pro Kemper a z něj přeci leze hotový zvuk!? Tak že možná stejný vztah jako např. Salva-moduly a koncák bez korekcí Randall, když to vrazím do "domácího kina", musí to hrát dobře. Pokud to kytarista zapojí jako třeba SD-1, TS a pod., kytara-krabička-kytarový vstup zesilovače, tak je to průser. Když to zkoušel přes Fender a VOX a mám dojem že používal normál vstup. Někde psali, že pokud se použije aparát Princeton, který má bright trvale, musí se přemostit kondenzátor na vstupu, což dělá u větších modelů přepínač.
V recenzích na Pantheon u Thomanna naprostá většina hovoří jako o až ultimátním zvuku, ale další napíše že to má tenký zvuk, že to vrátil. Jasně, kytarista nepochopil co si koupil, je to jako dělat diskotéku přes Fenderův kytarový "ostrý vstup", bude to hrát jako píšťalka.
Stejně pocitově na mne působí i moduly p. Salvy, obojí je výborné.
Je možné, že to lidi zapojují špatně, ale určitě to nevím. Wampler o tom musí určitě někde na YT mluvit, bohužel mu nerozumím
Edit-Pokud je pravda co jsem napsal, bude mě moc zajímat, jak využít pouze koncový zesilovač z mého nynějšího Blackstaru HT-5R a nemuselo se do komba vrtat. Co třeba použitím audio vstupu pro mp3? Je to blbý nápad? (je- viz. konec
)
Teď mě napadlo, vždyť by se dal použít vstup do konce zesilovače z effect loop smyčky, je to tak? Z kytary do přepínače na aparáty A/B a Wamplera nechat trvale zapnutý do vstupu smyčky do ampu a jenom mechanicky přepínat cestu signálu z kytary a Wampler by jel přímo do konce? Nikdy jsem nepoužíval effect loop, hrál jsem dlouho bez krabiček, proto mě to nenapadlo.
Proto psali na foru o úpravě vstupu u Princetona, nemá efektovou smyčku a trvale bright. Nejradši bych to celé zbaběle smáznul
, ale pro podobně postižené jako já to snad bude poučné a není nás málo
.
edit:4.2 - platí co píše bubuci v příspěvku nademnou, to o Wampleru a letadlu, patřím bohužel mezi ně. Špatně jsem si vyložil některé informace, ale zvukově je pro mne fantastický.
https://www.youtube.com/watch?v=uWCHE4RDT-4
Pátral jsem co to má na teleti za snímače a není to Fender. Pro zajímavost, jedná se o kytaru Whitfill, tělo swamp ash, javorový krk, snímače si dělají sami, kytarou to není.
Předvádí i na aparátech Fender a Vox. Pro svoje krabičky vyrábí i lampáče 40W Wampler Bravado (1900 dolarů s lampou v usměrňovači, nic pro nás) a asi to nejdůležitější. Zesilovače se podle popisu dají použít i jako platforma pro Kemper a z něj přeci leze hotový zvuk!? Tak že možná stejný vztah jako např. Salva-moduly a koncák bez korekcí Randall, když to vrazím do "domácího kina", musí to hrát dobře. Pokud to kytarista zapojí jako třeba SD-1, TS a pod., kytara-krabička-kytarový vstup zesilovače, tak je to průser. Když to zkoušel přes Fender a VOX a mám dojem že používal normál vstup. Někde psali, že pokud se použije aparát Princeton, který má bright trvale, musí se přemostit kondenzátor na vstupu, což dělá u větších modelů přepínač.
V recenzích na Pantheon u Thomanna naprostá většina hovoří jako o až ultimátním zvuku, ale další napíše že to má tenký zvuk, že to vrátil. Jasně, kytarista nepochopil co si koupil, je to jako dělat diskotéku přes Fenderův kytarový "ostrý vstup", bude to hrát jako píšťalka.
Stejně pocitově na mne působí i moduly p. Salvy, obojí je výborné.
Je možné, že to lidi zapojují špatně, ale určitě to nevím. Wampler o tom musí určitě někde na YT mluvit, bohužel mu nerozumím
Edit-Pokud je pravda co jsem napsal, bude mě moc zajímat, jak využít pouze koncový zesilovač z mého nynějšího Blackstaru HT-5R a nemuselo se do komba vrtat. Co třeba použitím audio vstupu pro mp3? Je to blbý nápad? (je- viz. konec
Teď mě napadlo, vždyť by se dal použít vstup do konce zesilovače z effect loop smyčky, je to tak? Z kytary do přepínače na aparáty A/B a Wamplera nechat trvale zapnutý do vstupu smyčky do ampu a jenom mechanicky přepínat cestu signálu z kytary a Wampler by jel přímo do konce? Nikdy jsem nepoužíval effect loop, hrál jsem dlouho bez krabiček, proto mě to nenapadlo.
Proto psali na foru o úpravě vstupu u Princetona, nemá efektovou smyčku a trvale bright. Nejradši bych to celé zbaběle smáznul
edit:4.2 - platí co píše bubuci v příspěvku nademnou, to o Wampleru a letadlu, patřím bohužel mezi ně. Špatně jsem si vyložil některé informace, ale zvukově je pro mne fantastický.
Naposledy upravil(a) cid dne 4.02.2020 11:00, celkem upraveno 3 x.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš Wamplera použít s Blackstarem, tak ho zapíchneš do Returnu ef. smyčky. Scénář s ABY boxem ale fungovat nebude, protože máš obsazený Return krabičkou a zvuk z Blackstaru už se nedostane ke koncovému zesilovači. Na to by jsi potřeboval nějakou lištu, ideálně programovatelnou a zapojit si 4CM, kdy můžeš přepínat mezi jednotlivými preampy.
Aha, mám tomu rozumět tak, že zasunutím jacka do returnu, odpojím vnitřní preamp? Je effect loop za preampem zesilovače a tedy i korekcema? Asi kecám a rychleji píšu než přemýšlím. Měl jsem představu dva preampy (Wampler a vnitřní) a jeden konec, že by to mohlo fungovat jako mix a já si jenom přepínám vstupy, kam pošlu kytaru?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemáš např. Soldano, tak je smyčka za korekcemi. Připojením čehokoliv do Returnu přeušíš spojení mezi preampem a koncem.
Dám vědět co mně jde a nejde, kabely mám a mohu udělat simulaci.
Edit 4.2 - bubuci, je to tak jak píšeš, odpojí to preamp a zřejmě platí i to co jsi psal, že hodně záleží na jakém aparátu se to provozuje. Stáhnul jsem si i manuál na stránkách Wampleru a jsou tam pouze doporučená nastavení a obecná bezpečnostní upozornění, tak že moje závěry v předchozím "elaborátu" jsou chybné a mělo by to fungovat normálně. Tím jsem měl začít, než jsem psal na forum.
, ještě jednou dík!
Obecně - určitě bych vzal dvoukanálovou verzi, pokud by byla a nejsem sám, lidé se na to ptají. Ty starší verze jsou výborné, ale Pantheon je pro mne vítěz.
Pro příznivce variací původního Marshall Blues Breaker posílám odkaz , je to zajímavé počtení.
https://www.guitarpedalx.com/news/news/ ... yle-pedals
Na Analogmana se čeká dlouho, je na objednávku a cena je x2. Otázka který je lepší myslím nemá smysl. Ještě váhám s Pantheonem, protože jestli přijdou s dvoukanálovou verzí a oni přijdou, to by mě sakra štvalo.
https://www.youtube.com/watch?v=OXcGufpfxOA
Wampler lze po koupi zaregistrovat a na poruchy vzniklé z běžného provozu a pro prvního majitele, je záruka 5 let.
Edit 4.2 - bubuci, je to tak jak píšeš, odpojí to preamp a zřejmě platí i to co jsi psal, že hodně záleží na jakém aparátu se to provozuje. Stáhnul jsem si i manuál na stránkách Wampleru a jsou tam pouze doporučená nastavení a obecná bezpečnostní upozornění, tak že moje závěry v předchozím "elaborátu" jsou chybné a mělo by to fungovat normálně. Tím jsem měl začít, než jsem psal na forum.
Obecně - určitě bych vzal dvoukanálovou verzi, pokud by byla a nejsem sám, lidé se na to ptají. Ty starší verze jsou výborné, ale Pantheon je pro mne vítěz.
Pro příznivce variací původního Marshall Blues Breaker posílám odkaz , je to zajímavé počtení.
https://www.guitarpedalx.com/news/news/ ... yle-pedals
Na Analogmana se čeká dlouho, je na objednávku a cena je x2. Otázka který je lepší myslím nemá smysl. Ještě váhám s Pantheonem, protože jestli přijdou s dvoukanálovou verzí a oni přijdou, to by mě sakra štvalo.
https://www.youtube.com/watch?v=OXcGufpfxOA
Wampler lze po koupi zaregistrovat a na poruchy vzniklé z běžného provozu a pro prvního majitele, je záruka 5 let.