Nejlepší elektroakustická kytara do 10 000(nově do 25 000)Kč

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...

Furch nad 25000Kč do 30000Kč nebo něco jinýho?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší elektroakustická kytara do 10 000(nově do 25 000)Kč

Příspěvek od vasekh »

Samozřejmě, že technicky může. Ale vždycky je lepší řešit podstatu problému, nikoliv ho lepit berličkama. Podstata je, že kytarista se neslyší, což je buď:
1/ má špatný zvuk - čili špatně hraje kytara nebo zesilovač a to je potřeba řešit
nebo
2/ aranžmá je špatně, pak je potřeba to řešit, protože pokud to nefunguje na zkušebně, jak to tam dostane zvukař při koncertě?
Promiň, že jsem neporadil, ale už jsem navštívil hodně zkušeben a viděl/slyšel spoustu nefunkčních nastavení...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dík za rady. Kytara je ale OK a aranže taky - je to cover, kopírující celkem přesně originál.
Nechci se tě dotknout, ale tvrdit, že zpětná vazba u elektroakustické kytary je taková vzácnost, že musí být špatně vše kolem, jen ne vlastní princip vzniku zpětné vazby (zvlášť když jsem popsal podmínky malé zkušebny pro hardrockovou kapelu s akustickými bicími), je IMHO blbost.
Ještě jsi zapomněl napsat, že má kytarista (ona je to tedy holka) špatné uši, když se blbě slyší (a my všichni, co ji blbě slyšíme)…
A sound buster jako berlička … Proč ho tedy má v kytaře Tommy Emmanuel?
Sorry všem, zvlášť Hendrekovi, za OT ..
Naposledy upravil(a) Fořt dne 4.02.2020 15:29, celkem upraveno 1 x.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nic netvrdím, nebyl jsem u vás na zkoušce. Nabízím odlišný pohled na věc. Podle mě to není o vazbě, ale o tom, jak to udělat, aby ta kytara byla slyšet a zároveň to nebylo moc nahlas.
himself

Příspěvek od himself »

Tommy ho ma na koncerte, kde je zvuk jako prase. Pro upresneni.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Věřím, to je asi hodně citlivej systém. Kytara nahulená, aby byly slyšet i jemný vyhrávky a přitom hodně zesílená. Navíc nepředpokládám, že by Tony jel 100 % piezo.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

vasekh píše: 4.02.2020 15:38 Věřím, to je asi hodně citlivej systém. Kytara nahulená, aby byly slyšet i jemný vyhrávky a přitom hodně zesílená. Navíc nepředpokládám, že by Tony jel 100 % piezo.
No jasně, ale představ si, jaké jsou vzdálenosti od monitorů, bicích a komb v malé zkušebně (15 m2), kde se všechen ten zvuk navíc odráží, na rozdíl od otevřeného velkého pódia. My zase tak nahlas nehrajeme, bubeník není žádný řezník, není to metal (cover Free a Bad Co). Basa jede do 100 W komba a já s kytarou do 20 W zesíku, navíc s brzdou.

Tommy by měl mít uvnitř kytary mikrofon (piezo nevím, zda taky). Ale jak jsem psal, na snímacím systému přece tolik nezáleží, vazba přece vzniká bez ohledu na něj, možná někde dřív a někde později, ale vzniká.
Ale ptal jsem se na zkušenost se Sound Busterem pro tento účel. Pokud ji nikdo nemá, nevadí, budu třeba první, kdo ji sdělí.
Prosím Hendreka případně o přesun někam jinam (nové téma?)
himself

Příspěvek od himself »

Tommy ma mic i piezo a oboji na 100%, jak kdesi rikal.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

himself píše: 4.02.2020 15:47 Tommy ma mic i piezo a oboji na 100%, jak kdesi rikal.
tady https://youtu.be/B32Bd2kAyn0?t=168
a mimo jine ten samotny mikrofon mu zni pekně hnusně :)
ale v kombinaci s tim piezem to dává slušný zvuk. Urcite se to vyviji, protoze si pamatuju stary koncert kde s ruznyma kytarama stridal tri typy zvuceni (piezo, magnet i mikrofon na stojanu)

jinak jestli piezo na zkusebne vazbi zalezi predevsim na hlasitosti bubenika
a az potom na tech vsech dalsich jmenovanych vecech.
Diru s klidem zakryj, min basu je imho dobrá cena za to, ze muzes vubec hrat a misto houkani je slyset kytara.
Ani to nemusi byt origo buster, Hladik jednou v televizi si tam gafou nalepil tu pruhlednou podlozku z CD spindlu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dík, aspoň někdo chápe, o čem jsem psal.
Ono by to tlumítko nemělo ani ubírat basy, které sejme a přenese piezo, jen ty, co jsou slyšet z kytary nasucho. Jak je to s mikrofonem uvnitř nevím, ale předpokládám, že taky ne. A taky teď z fleku nevím, zda ho naše kytaristka v kytaře spolu s piezo má.
Koneckonců, těch 120 Kč za tlumítko HB není třeba jen na vyzkoušení tak moc. Nic se nemusí lepit, instalace je snadná a rychlá.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“