Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Tak jsem si dneska zase neco zkusil "zpraskat", abych nevysel ze cviku...
https://soundcloud.com/bazdesh_3/ivre
https://soundcloud.com/bazdesh_3/ivre
Nástřel songu pro kapelu. Berte to tolerantně, není to "ofiko demo", jen počátek písně, vodítko pro další úpravy. Riffy dodal kolega, perskej motiv a text torst.
https://soundcloud.com/torst2/mala-praha
https://soundcloud.com/torst2/mala-praha
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ty kytary se pěkně prolínají, včetně basy. Text je opět originální, bravo. Jak už jsem psal někdy minule, je to tvá silná stránka. Stejně tak jsem psal minule něco o zvuku nahrávky zpěvu, ale kašli na to, hodnotíme kytary.
díky za fundovaný, objektivní názor :-H . Pochvalu kytar jsem ani tolik nečekal. O tom zpěvu vím, moh být ještě horší, ale naštěstí jsem nahradil preset Ezmix obyč. kompresorem Kjaerhus. Zkusim příště nahrát kondíkem AKG. Včera v noci jsem byl línej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nehodnotil jsem u těch kytar, jak byly zahrané (i když podle mne v pohodě, líp bych sám neuměl), ale ten hudební nápad, jak se prolínají. To mě zaujalo. Fundovaný názor to ale není
.
Nevím, co vše máš ještě pověšené na tom zpěvu, že to zní jak zpěv do starého telefonního sluchátka nebo rádia (takové vyšší středové frekvenční pásmo). Pokud to byl záměr, tak beru, ale osobně bych to slyšel raději víc flat.
Nevím, co vše máš ještě pověšené na tom zpěvu, že to zní jak zpěv do starého telefonního sluchátka nebo rádia (takové vyšší středové frekvenční pásmo). Pokud to byl záměr, tak beru, ale osobně bych to slyšel raději víc flat.
no právě že nic. Jen ten kompressor, na EQ jen ořez spodků a pak mírnej delay a reverb. Bud mám telefonní hlas nebo to dělá ta letitá Shurka :-/
-
qwertxx
.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:04, celkem upraveno 1 x.
torst: super text, akorát nerozumím úplně poslednímu verši. Dokázal bych si ho představit v jemnější muzice a podanej uhlazenějším zpěvem.
díky všem. ale znova zdůrazňuji - jen jsem vzal kamarádovy motivy, trochu si rozšířil aranž své druhé kytary, přidal tu stupnici a celé to doleštil v DAW, takže skladatelské minimum. Texty ano, to je má doména, to uvádim bez falešné skromnosti (závěr: až zhasne jedna lampa, tma spolkne okolí).
Zpěv a jeho zvuk - všechny výtky uznávám, viz výše. Jsou tam i nevyrovnaný hlasitosti (lavička-babička). Nakdákal jsem to včera před půlnocí, abych měl hotovo na dnešní zkoušku s bandem. Předělávat to už nebudu, časem se to snad dostane na kapelní demo.
Bicí jsou MT-power, ale jen rozkopírovanej jeden pattern, vůbec jsem neřešil témata, breaky a pod. Abych zbytečně neindoktrinoval bicmena.
Zpěv a jeho zvuk - všechny výtky uznávám, viz výše. Jsou tam i nevyrovnaný hlasitosti (lavička-babička). Nakdákal jsem to včera před půlnocí, abych měl hotovo na dnešní zkoušku s bandem. Předělávat to už nebudu, časem se to snad dostane na kapelní demo.
Bicí jsou MT-power, ale jen rozkopírovanej jeden pattern, vůbec jsem neřešil témata, breaky a pod. Abych zbytečně neindoktrinoval bicmena.
Takovýhle texty jsou fajn, protože vtipná píseň funguje většinou jen napoprvé. Kdežto když to má nějakou atmosféru (jako tahle věc), tak se to zdaleka tak rychle neoposlouchá. Ale bacha, ať to nezabijete příliš agro muzikou.
Zabijeme. Ale s tim nic nenaděláš. To bys musel zabít celou agrokapelu. Mezi námi - ty songy jsou nejlepší v týhle formě na Soundcloud. Pak už to jde do kopru ... :-F
Text se mi líbí, úsměvný, vydržel jsem do konce... čekal jsem na malá Malá strana a dočkal se... 
Je moc těžké být vtipný a nesklouznout do trapnosti a tady se Ti to povedlo udržet.
Kytary hodnotit nechci. Myslím, že agro je cíl.
Je moc těžké být vtipný a nesklouznout do trapnosti a tady se Ti to povedlo udržet.
Kytary hodnotit nechci. Myslím, že agro je cíl.
| Cruel YT | Cruel sptf
Co je agro?
Tak úplný agro bych neřekl. K tomu zásadně “chybí” adekvátně primitivní text. Za mě “mladší brácha” Honzy Hauberta (kompliment
).
Takže ještě jednou, co je prosím agro v hudbě? 
Odklizeni zavatych cest vidlema..
-
qwertxx
.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:05, celkem upraveno 2 x.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
qwertxx: Agrárně působí trošku jen ten začátek a konec ve vyšších polohách. A , ty voe, jedna pasáž tam je +- totožná s naším novým punkovým hitem !! :oU https://soundcloud.com/torst2/punk
Ale ten střed, to je poctivej numetal, všechna čest. A líbí se mi neortodoxní sólo!
Ale ten střed, to je poctivej numetal, všechna čest. A líbí se mi neortodoxní sólo!
Naposledy upravil(a) torst dne 6.02.2020 10:40, celkem upraveno 1 x.
Lubosh, aha děkuju, já jsem zadával něco jako "agro v hudbě", ne metal
Byl jsem z toho všecek nesvůj.
Každopádně sice nikdy neříkej nikdy, ale to mě asi opravdu zajímat nebude.
Každopádně sice nikdy neříkej nikdy, ale to mě asi opravdu zajímat nebude.