stagnace začátečníka - rozdělení akordů
Pravidla fóra
-
hudebnik85
- Nový uživatel
stagnace začátečníka - rozdělení akordů
Koupil sem si kytaru, mám jí ohmatanou všechno základní umím asi 3 měsíce no ale po ošahání po měsící sem se na ní vybodl, protože nevím jak na ní hrát akordy podle hudby. Ted mam casu navic dost, a je mi lito ze jsem se neposunul, protože na ni chci hrat ale neumim. A co ted dělam? Pustil sem si hudbu naladil a mlatim (hraju) do toho podle tonu a rytmu s vybrnkáváním, a držím baréčkem pražce podle výšky hudby. Zni to vtipne, zni to ale na koncert bych určitě nešel
Naučil sem se 10 akordů který jsem už zapomněl a ani nevím k čemu mi ty akordy byly když neznám jejich funkci (zvuk), dále tony na strunách. V hlavě mam nyni pouze power akordy. Je nějaká pomůcka typu tajten akord udělá vysokej ton, tajten vyšší a tajten molovej nižší? Nebavilo by mě se ucit jednu pisen dokola a do toho číst její akordy jak robot, a z tohoto teprv pochopit co ty akordy dělaj. Ja hudbu cítím a chci si pustit random hudbu a rict si, jo takze v tajtom case se hodi akord a1, pak tam hodim tajto, zni to smesne, jde to?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: stagnace začátečníka - rozdělení akordů
Bez absolutního sluchu a/nebo teoretických znalostí zákonitostí harmonie ne.
Re: stagnace začátečníka - rozdělení akordů
No podle mě začátečník nemůže stagnovat, jen prokrastinovat (prostě na to s**t
), nebuď na sebe prostě tak tvrdej a přijmi, že jsi začátečník a nehledej zkratky.
Pokud opravdu chceš dosáhnout toho, co píšeš, tak to neodkládej a pusť se do hraní a studia. Třeba zjistíš, že od hraní čekáš nakonec něco jiného než to, co popisuješ.
Pokud opravdu chceš dosáhnout toho, co píšeš, tak to neodkládej a pusť se do hraní a studia. Třeba zjistíš, že od hraní čekáš nakonec něco jiného než to, co popisuješ.