Kombo nebo hlavu???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Kombo nebo hlavu???

Příspěvek od pajaKahan »

Čau lidi!!!...nechtěl bych rozvédst diskuzi na téma jaké kombo nebo hlavu! chtěl bych jen vědět jaké má výhody kombo a jaké naopak hlava. dále jestli je hlavně hlava vhodná na podia a jestli je taky kombo vhodné na podia? byl bych rád kdybych slyšel jednoznačnou odpověd co bych měl vybrat. :) mooocc díííky :wink:
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

mame ti dat jednoznacnou odpoved jestli BMW nebo Mercedes? to mozna neni idealni priklad, ale je stejne bez stoprocentni odpovedi. k hlave mas obvykle 4x12 box, takze to ma vetsi tlak, ale je to velky, tezky a drazsi. kombo je lip prenosny, levnejsi, na klubovy podia plne dostacujici. pokud chces hrat vetsi podia, tak je urcite lepsi hlava. ovsem nikdo nerika, ze v klubu nemuzes hrat s hlavou s 4x12 boxem :!:
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

přednosti komba jsou jeho mobilita..50W lampovej Valveking ti bdue stači a budeš spokojenj jak želva...
Na druhou stranu co si bdueme povídat, hlava s 4x12 boxehm vypadá lí pa jak napsal framikoin, více tlačí, takže při menším výkonu se můžeš udělat větší bordel...
Když budeš vědět že na koncertě bdue rrrpák (vyhovující) mužeš vzit jen hlavu...
Tohle je v odstatě nekonečná diskuze, každému vyhovuje něco jiného...
Hlava+box je dražší než kombo...takže se musíš trochu ohlížet i na finance...
já osobně mám na basu radši hlavu+box, ale na kytary komba...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
eko264

zacatek

Příspěvek od eko264 »

myslite ze do bytu staci kombo 20w? :roll:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: zacatek

Příspěvek od Joey »

eko264 píše:myslite ze do bytu staci kombo 20w? :roll:
Az nad hlavu :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Joey píše:
Přesně tak...20W je až dost, soussedi tě budou nenávidět...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

KIWI píše:
Joey píše:
Přesně tak...20W je až dost, soussedi tě budou nenávidět...
No, aspoň potrénujou rytmiku při klepání na trubky :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

mam doma 15W kombo ze setu a pred tim Digitech grunge. Kombo mam tak na 1, kdyz sem na pokoji sam tak to dam tak na 4. Pak uz je to neprijemny... Na doma uzasny. Akorat brachovo bubny to na 10ku jen tak tak prerve.
eko264

zacatek

Příspěvek od eko264 »

a hele jak se vymnenujou struny? :?:
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Jo a k tematu... Myslim ze kytarov kombo tak do tech 150W maximalne. Pak urcite hlavu a reprak. Myslim ze se ani silnejsi komba nedelaj. Ja mam na doma tu 15ku a jinak sem si postavil 160W reprak a ted placam zesik k tomu :) myslim ze to je idealni. Hlavy sou i malych vykonu, sice nevim k cemu to je, ale delaj se no.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

eko264 píše:a hele jak se vymnenujou struny? :?:
Proc to davas do tohodle tematu ? pouzij fci hledat omg
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Já si myslím, že je lepší mít kombo. Je to v pohodě přenosné a pokud je trošku výkonější tak ti uhraje i v pohodě fesťáky. Hlava s boxem vypadá víc profesionálně. Ale zase se stim tahat není žádná sranda a v klubehc apod se to zbytečně dusí.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

no můj problém asi je že hraju zatím zábavy....takže celkem malé podia. no já právě nevím s tou hlavou a s boxem jestli to půjde! zvukaře máme a ten si rád bere zvuk přes mikrofon do mixu....no a když mu tam dotahnu box a budu na něho hrát normálně pro poslech posluchačů(doufám že chápete!--dopředu) :D tak si mě nenazvučí jak potřebuje on a bude s tím možná problém! no a kdybych box otočil k sobě jakoby na odposlech tak to by asi moc dobré nebylo co??....asi bych bral variantu kombo na odposlech ale kdybych chtěl na odposlech hlavu a box to by asi moc nešlo co? :D :?:
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Sami píše:Já si myslím, že je lepší mít kombo. Je to v pohodě přenosné a pokud je trošku výkonější tak ti uhraje i v pohodě fesťáky. Hlava s boxem vypadá víc profesionálně. Ale zase se stim tahat není žádná sranda a v klubehc apod se to zbytečně dusí.
nevim jesi se to dusi.. ted sem mel zvucenej fullstack jcm2000 /ne muj!!/ cistej .. a volume na max!! zvukar rikal ze tomu mam jeste orostovat takze bylo vol na max.. ale gain byl na ctvrtine..
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

pigdestroyer píše:
Sami píše:Já si myslím, že je lepší mít kombo. Je to v pohodě přenosné a pokud je trošku výkonější tak ti uhraje i v pohodě fesťáky. Hlava s boxem vypadá víc profesionálně. Ale zase se stim tahat není žádná sranda a v klubehc apod se to zbytečně dusí.
nevim jesi se to dusi.. ted sem mel zvucenej fullstack jcm2000 /ne muj!!/ cistej .. a volume na max!! zvukar rikal ze tomu mam jeste orostovat takze bylo vol na max.. ale gain byl na ctvrtine..
Tak záleží jak která hlava s boxem.. To celkem čumím že jsi to měl naplno. I když gain na čvrtině taky dělá svoje..
afektband

Příspěvek od afektband »

pigdestroyer píše:
To je nějaká chujovina, to tam asi byli hodně starý lampy. Zrovna včera jsme měli koncert se znouzí a zvukař ze mě rostl, když jsem mu pustil valvekinga na půl. Naštěstí jsem potom našel odeální pozici, kde mu to nelezlo do mikráků a v pohodě...

K tématu, jsem jednoznačně pro hlavu a box, je s tim sice trocha víc práce, ale na větším podiu je to podle mě nutnost, člověk nemusí pořád stát ve směru repra, aby se slyšel, páč to pokryje větší prostor, navíc já si kytaru ani vůbec nedávam do odposlechu, páč jí v pohodě slyším zezadu, takže se nemusím spoléhat na to, že zvukař bude mít dost hlasitý odposlechy, abych se slyšel.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

A co kombinace kombo + externí box? Není to ideální? přenosný kombo, a když je třeba, tak vezmu i box?
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

JJ tak si řikam že si to tak udělam
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

RJ píše:A co kombinace kombo + externí box? Není to ideální? přenosný kombo, a když je třeba, tak vezmu i box?
Tak to mám přesně já.. Taky jsem si říkal, že si box budu ke kombu brávat jenom na věší akce, ale tahám ho všude, te´d to mám doma a i doma ho mám zapojený :lol: Ale beru to všude hlavně kvůli image :D
afektband

Příspěvek od afektband »

RJ píše:A co kombinace kombo + externí box? Není to ideální? přenosný kombo, a když je třeba, tak vezmu i box?
No myslim, že to je zbytečná věc. Hlava-pokud je to stejnej model, je levnější než kombo a ty dva repráky navíc nic moc neudělaj, taky se u dost modelů odpojujou při připojení boxu...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“