Záleží na DAW (host), ve kterém pracuješ. V principu musíš host nastavit tak, aby nahrával tvoji aktivitu v pluginu (Guitar Rig). V Sonaru se to myslím jmenuje "Write Automation". Pak pustíš nahrávání a normálně budeš myší kvákat a tvoje pohyby myší se zaznamenají do stopy jako křivka.
Takhle jsem to dělal já v Sonaru, tedy v jiných DAW to může být jiné a samozřejmě nějaké předpotopní verze třeba tuto funkci vůbec nemají.
Guitar rig 5 vs. Amplitube 3
Pravidla fóra
Re: Guitar rig 5 vs. Amplitube 3
Zda se, ze se pro to da vyuzit nejaky sequencer, co tam je:
https://youtu.be/ayRKAS9M_D4?t=327
https://youtu.be/ayRKAS9M_D4?t=327
Zajímavé, ale to pak zřejmě bude znít, jako klasický AutoWah = uměle. Respektive to už je prakticky jiný efekt.
To nevim...prijde mi, ze tim sequencerem (pripadne s prepinanim vic sequenceru, jak je videt v tom videu) toho nastavis vic (prubeh pro kazdou dobu) a nebude to znit tak moc strojove, jako autowah. Aspon mi to tak prijde v ukazce na konci videa. Ale nevim, s autowahem jsem si nikdy moc nehral, tak mozna to bude stejne.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
No já bych to řešil, jak píše Vasekh, pomocí automatizace. Je to read a write automation ( čtení a zápis automatizace. ) Nahrál bych kytaru bez kvákadla, poté zapnul automatizaci V Cubase takové to velké R a W.
Myší nakvákal danou pasáž a vypnul zápis automatizace. W nesmí svítit červeně, R zůstane svítit zeleně. Pokud se někde netrefím s tím kvákadlem jak jsem si představoval, tak se nic neděje. V DAW se vytvoří se křivka automatizace, kterou můžu následně editovat. Tady máš jeden odkaz, mohlo by Ti to pomoct. Jsou tam i české titulky.
http://magazin.disk.cz/cs/cubase-7-a-automatizace
Myší nakvákal danou pasáž a vypnul zápis automatizace. W nesmí svítit červeně, R zůstane svítit zeleně. Pokud se někde netrefím s tím kvákadlem jak jsem si představoval, tak se nic neděje. V DAW se vytvoří se křivka automatizace, kterou můžu následně editovat. Tady máš jeden odkaz, mohlo by Ti to pomoct. Jsou tam i české titulky.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Díky, díky
s tim seqencerem jsem to někde možná vyděl...jen jsem nevěděl co to je
jinak..dělám to v audacity, zkoušel jsem Cubase(takovou tu eřezanou verzi) ale moc mi to v tom nešlo..
prostě..jakštakš jsem to tam nahrál, ale potom když jsem na to aplikoval VST, tak ten vysledek trpěl prodlevou(mám usb.zvukovku)..no u toho audacity uplně na pohodu, a ještě je v češtině 
Ahoj, podaří se toto téma oživit? Jak byste volili dnes? Změnilo se něco?
Díky Petr
Díky Petr
Spíš podle reference zdejších kolegů asi G Rig. Sám jsem s těma softama, i dalšíma, blbnul před pár lety a ten GR mi přišel trochu přirozenější, přímočařejší. AT občas "přesimulovaný". Ale je to všechno dost podobné. Lepší bude novej reValver. Ale u těch posledních verzí opravdu nemám zkušenost. Je třeba také mít na mysli výpočetní výkon PC vs. náročnost simulace.
Ale nejsou jen AT a GR. Máš tady freewarovou scénu, která je, spolu s IR´s speak. simulátorem, strčí do kapsy !
P.S.: Nadhoď i žánr, ve kterém chceš primárně simulovat.
Ale nejsou jen AT a GR. Máš tady freewarovou scénu, která je, spolu s IR´s speak. simulátorem, strčí do kapsy !
P.S.: Nadhoď i žánr, ve kterém chceš primárně simulovat.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)