Aparáty Hughes & Kettner
Pravidla fóra
Re: Aparáty Hughes & Kettner
Magie velmi specialni - poznatek basaku
Komprimovany signal ma takovou vetsi tendenci se procpat mixem, teda za predpokladu, ze už neni uplne zkresleny... Samozrejme nerikam, ze to zafunguje stopro, ale jestli ma Pavel nekde nejaky plonkovy, zkusil bych to.
Jestli ten aparat fakt nechces menit, muzu ti tam udelat jump" na sóla, treba by se z nej dalo jeste neco vymacknout,musel bych to videt a slyset
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ve výkonu problém nebude, 18W je až až. Ovšem chce to ( zvláště pro staromilce ) klasickou poctivou lampovou konstrukci a ne tenhle supermoderní hybrid se slovíčkem "tube" v názvu. Repro také nic moc. Nevím sice, co HK osazují v současnosti, ale dříve to bývaly jakési "speciály" od Eminence vyráběné v Polsku. Pak se výroba posunula do Číny. Pochybuji, že by se situace zlepšila.
Shodou okolností mi před pár dny přišly na e-mail úsměvné fotky z koncertu, na kterém hrál kluk na mé kombo 12W a před ním měl ohrádku z překližky olepenou jekorem. Lehce ohulených 12W do zkreslení už může být někdy až moc.
Shodou okolností mi před pár dny přišly na e-mail úsměvné fotky z koncertu, na kterém hrál kluk na mé kombo 12W a před ním měl ohrádku z překližky olepenou jekorem. Lehce ohulených 12W do zkreslení už může být někdy až moc.
Ještě bych zkusil ekvalizér, a na sóla vytáhnout středy. Nejspíš před kombo, ale dá se laborovat i s EQ nebo boostem (koneckonců i kompresorem, který bude mít dostatečný gain) ve smyčce. Toho, že jsou v preampu operáče, bych se nebál, resp. proč o tom teoretizovat ve smyslu "jedna baba povídala", dokud to sám nezkusíš.
Singly na Squieru jsou dost slabé, ani s nakopnutím by neměly přebudit ty operáče.
Co je za repro v tom kombu? Co zkusit nějaké citlivější? Dlouho jsem spokojeně používal tento:
https://www.thomann.de/cz/eminence_lege ... peaker.htm
Singly na Squieru jsou dost slabé, ani s nakopnutím by neměly přebudit ty operáče.
Co je za repro v tom kombu? Co zkusit nějaké citlivější? Dlouho jsem spokojeně používal tento:
https://www.thomann.de/cz/eminence_lege ... peaker.htm
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tady to není o tom, co nějaká bába povídala. Tyhle 18W Tubemeister jsou prostě levné aparáty se spoustou čudlíků za pár korun vhodné pro začátečníky. A ti je také houfně kupují. Nějak to hraje a to je celé. Pokud sebe někdo staví do pozice "stará škola" a tohle mu z nějakého důvodu nevyhovuje, což je pochopitelné, měl by se poohlédnout po něčem dospělejším a ne zkoušet dělat úpravy obvodu, měnit repro, nakupvat ekvalizery, kompresory... Zbytečně vyhozené peníze, které by se daly investovat do kloudné věci.
Za mě nejlepší dostupný aparát v podobné výkonové třídě, který ale rozhodně nezklame, je Fender Deluxe 65 Reverb. Když si časem vymění ten Jensen C12K třeba za Tornado, tak už si vystačí až do důchodu. A výkon mu určitě chybět nebude. Navíc tenhle typ je spolehlivý, prakticky bezporuchový a když už, tak se celkem snadno opravuje.
Minulý týden se jeden objevil na bazaru, tak jsem ho teď hledal a už je prodaný. I to o něčem svědčí.
Tubemeistrů je tam v různých verzích pořád dost a nikdo to nechce.
Za mě nejlepší dostupný aparát v podobné výkonové třídě, který ale rozhodně nezklame, je Fender Deluxe 65 Reverb. Když si časem vymění ten Jensen C12K třeba za Tornado, tak už si vystačí až do důchodu. A výkon mu určitě chybět nebude. Navíc tenhle typ je spolehlivý, prakticky bezporuchový a když už, tak se celkem snadno opravuje.
Minulý týden se jeden objevil na bazaru, tak jsem ho teď hledal a už je prodaný. I to o něčem svědčí.
Tubemeistrů je tam v různých verzích pořád dost a nikdo to nechce.
O tom žádná, mně se ty lampové HK taky moc nelíbí, tedy rozhodně ne na něco "old school", hraje to tak nějak tence a sterilně, to už byly lepší ty jejich trandy z řady Attax. Ale proti gustu žádný dišputát, když je s ním Pavel68 tak spokojen ...
Jestli se Ti zvuk už líbí takový jaký je a fakt jde o pouhé zvýšení hlasitosti, taky doporučuju zkusit ve smyčce nějaký ten EQ/Boost/Comp - prostě cokoli s "clean" zvukem, co máte v kapele po ruce - ve smyčce se to přece chová jinak a stačí přidat volume o 2-3 dB. A uvidíš, zda se to bude chovat jak potřebuješ. Přidával jsem takhle kdysi sóla na Englu za pomoci Boss GEQ.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
když už jsi nadoraz s headroomem, tak ti další dB ani ve smyčce nepomůžou. Na thomannovi mají teď DSL20H za 8 tisíc, 20W ale z EL34. A ty aparáty hrají o dost líp než uchrchlané Kettnery. Dobré repro/reprobox je naprostý základ.
| Cruel YT | Cruel sptf
Přesně tak. Ale 18 W opravdu nemusí stačit. Nenech se rozhodit tím, co napsal mmjuz. Ve dvou kytaristech a s bicíma bych o 18 W ani neuvažoval. Za mě rozumný minimum v lampě je 30 W.cherreda píše: 10.02.2020 10:12 Jestli se Ti zvuk už líbí takový jaký je a fakt jde o pouhé zvýšení hlasitosti, taky doporučuju zkusit ve smyčce nějaký ten EQ/Boost/Comp - prostě cokoli s "clean" zvukem, co máte v kapele po ruce - ve smyčce se to přece chová jinak a stačí přidat volume o 2-3 dB. A uvidíš, zda se to bude chovat jak potřebuješ. Přidával jsem takhle kdysi sóla na Englu za pomoci Boss GEQ.
Mno ...
Asi takhle lasky moje. Debaty votom, esli 18W staci, nebo je to lepsi jebnout detom na pisek na hrani, pripadne co koupit jinyho by sly do nekonecna. Stejne je 99% zvuku f pazourach holky ...
------
Asi takhle : PAROLET. Revival Jasna paka a Hudba praha. Kdysi (87) jsem to s medikama tesne pred mou vojnou zalozil, ted jsem se po 33 letech vratil. Pani doktori a ynzeniri to byli kapku zvykli to hrat na levelu "soubor pisni a tancu" coz ale mym navratem skoncilo.
Nehrajeme to tvrdeji, ale radne vod podlahy.
Az tak ze sago i f ty malicky zkusebne pres mikrak do PA, a sago samo o sobe rve jak debil. Proto se nedifte watazi jejich nastrojofky.
Ja bych to nakroutil i na tom trandaku Randall, jenze se 120W a 4x12" v A bedne doprovodaka smazu, to presne nechci.
On na toho svyho Marsh dela presne to co ma.
A zustal tam ten Tubemeister.
Jsem ho na prvnich dvou zkouskach prubnul a jako jo, dohromady to hraje jak debil.
Votomalevubeczadna. Mam k nemu k dispozici Sqwajra MIJ Teletinu 93 a proste z toho si ucvrknete fsichni dokola.
De mi voto, ze tohle a takhle je to proste vono.
Jen proste ... my to po nich nepapouskujeme, hrajeme to po svym a treba ve dvojhlasech se sagem uz mi ten zvuk vadne ...
Ne ze by tam nebyl slyset, von tam je, ale uz nemam cim ho jakoby este prinasrat, kapis ?
A pri solech taky, charakter ma az za roh, jde mi za rukou ... jen par DB+ a je vymalovano.
To Tele je presne nastroj, co mi vlastne nikdy nevyhovoval, debilni radius hmatniku, blbje se na to soluje, nedej vosude ty vole jag to nema prazce aspon medijum, na tech tenkejch mi chcipne ton ein zwei.
Nedas to tam - nehrajes. Ale pravje proto ho miluju. Potud proste stara skola.
Pazoury - kabel - kombo, zdar. Zadny krabicky a samohrajky.
Mam to Tele taky v zapujcce, ale i stara se zabouchla tak, ze nevim koho mam zabit aby jednou bylo nase.
Nekrademe, levny nebude a budu ho muset splacet, doma jsem to dostal befelem.
A vono svjete dif se hraje uzasne pravje s tou 18W mrdeskou ... vo kery se doctu, ze krabicka je pro ni sprosty slovo, proto se tu ptam holky.
Taky nas ve finale bude wosum, cili dva osobaky a nechci uz s sebou tahat skrine, neni misto a uz mam vjek se nedrit.
F podstate devoto, esli lze tech par Db nekudy vyskrabnout, a to jste mi vlastne poradili.
Doprovodak ma nejakej cistej boost f pedalboardu, prubnu ho do ty smycky.
A esli to bude fungovat mam po pitchi bo se mi tu stara bude tak rock hadat se psem vo granule ...
Delam si samo p***l, i kdyz jen trosku.
Diky za reakce
Asi takhle lasky moje. Debaty votom, esli 18W staci, nebo je to lepsi jebnout detom na pisek na hrani, pripadne co koupit jinyho by sly do nekonecna. Stejne je 99% zvuku f pazourach holky ...
------
Asi takhle : PAROLET. Revival Jasna paka a Hudba praha. Kdysi (87) jsem to s medikama tesne pred mou vojnou zalozil, ted jsem se po 33 letech vratil. Pani doktori a ynzeniri to byli kapku zvykli to hrat na levelu "soubor pisni a tancu" coz ale mym navratem skoncilo.
Nehrajeme to tvrdeji, ale radne vod podlahy.
Az tak ze sago i f ty malicky zkusebne pres mikrak do PA, a sago samo o sobe rve jak debil. Proto se nedifte watazi jejich nastrojofky.
Ja bych to nakroutil i na tom trandaku Randall, jenze se 120W a 4x12" v A bedne doprovodaka smazu, to presne nechci.
On na toho svyho Marsh dela presne to co ma.
A zustal tam ten Tubemeister.
Jsem ho na prvnich dvou zkouskach prubnul a jako jo, dohromady to hraje jak debil.
Votomalevubeczadna. Mam k nemu k dispozici Sqwajra MIJ Teletinu 93 a proste z toho si ucvrknete fsichni dokola.
De mi voto, ze tohle a takhle je to proste vono.
Jen proste ... my to po nich nepapouskujeme, hrajeme to po svym a treba ve dvojhlasech se sagem uz mi ten zvuk vadne ...
Ne ze by tam nebyl slyset, von tam je, ale uz nemam cim ho jakoby este prinasrat, kapis ?
A pri solech taky, charakter ma az za roh, jde mi za rukou ... jen par DB+ a je vymalovano.
To Tele je presne nastroj, co mi vlastne nikdy nevyhovoval, debilni radius hmatniku, blbje se na to soluje, nedej vosude ty vole jag to nema prazce aspon medijum, na tech tenkejch mi chcipne ton ein zwei.
Nedas to tam - nehrajes. Ale pravje proto ho miluju. Potud proste stara skola.
Pazoury - kabel - kombo, zdar. Zadny krabicky a samohrajky.
Mam to Tele taky v zapujcce, ale i stara se zabouchla tak, ze nevim koho mam zabit aby jednou bylo nase.
Nekrademe, levny nebude a budu ho muset splacet, doma jsem to dostal befelem.
A vono svjete dif se hraje uzasne pravje s tou 18W mrdeskou ... vo kery se doctu, ze krabicka je pro ni sprosty slovo, proto se tu ptam holky.
Taky nas ve finale bude wosum, cili dva osobaky a nechci uz s sebou tahat skrine, neni misto a uz mam vjek se nedrit.
F podstate devoto, esli lze tech par Db nekudy vyskrabnout, a to jste mi vlastne poradili.
Doprovodak ma nejakej cistej boost f pedalboardu, prubnu ho do ty smycky.
A esli to bude fungovat mam po pitchi bo se mi tu stara bude tak rock hadat se psem vo granule ...
Delam si samo p***l, i kdyz jen trosku.
Diky za reakce
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No tak co řešíš, Boost nebo EQ ti hlasitost zvedne.
Teď jsem se díval na Tubemiester 18 a měl by mít nohou ovldatelný lead boost ale patrně už jej máž zapnutý i ve slokách, takže potřebuješ ještě jeden externí?
Teď jsem se díval na Tubemiester 18 a měl by mít nohou ovldatelný lead boost ale patrně už jej máž zapnutý i ve slokách, takže potřebuješ ještě jeden externí?
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Na ten lead pravje brasko hobluju beglajt a vyhravky + se samo kapku krotim volume knobem na Teleti. A uz nemam rezervu pro sola.džetro píše: 10.02.2020 18:20 No tak co řešíš, Boost nebo EQ ti hlasitost zvedne.
Prime slo vo fuckt, ze sem se v jinym vlakne docetl o fucktu pritomnosti tranzistoru f predzesu co si netykaji s krabickama.
Proto se ptam. Priznam se ze me nenapadlo kopnout cokoli mimo modulacnich do smyku.
Za mejch casu fsecky distorzni patrily pred vstup. Tudy by mohla cesta ...
A sorry, vracim se ke kytare teprve po 26 letech, radsi se zeptam praktikujicich
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Taky jsem stará škola a nikdy jsem nepoužil efektovou smyčku, vždy jen do vstupu, už léta hraju jako ty, jen kytara, kabel, kombo ale boost nebo eq by měl zvednout jen hlasitost bez přidání gainu. Vem kombo někam do obchodu kde nějaké krabky mají a vyzkoušej. Jinak jsem koukal že dělají Tubemeistera 36W což by mohla být cesta. Teď jsem chvíli řešil opačný problém, můj Laney LC30 mi přijde moc velké tak jsem pokukoval po nějaké 15W ale nakonec jsem si říkal "mrzí tě že máš dobře hrající kombíčko" a těch pár cm a kg navíc překousnu, zvukově a výkonově jsem spokojený. Tak přeju hodně štěstí s vyřešením problému.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen poznámka k boostu a EQ. Ano, umí zvednout hlasitost, ale jen pokud se pohybuješ v lineární části charakteristiky zesilovacího prvku. Pokud jede zesilovač v režimu saturace (nelineární část charakteristiky), tak už jen vzroste zkreslení.
Anebržto proto Pavlovi všichni radíme "ve smyčce".
| Cruel YT | Cruel sptf
A Pavel by si na oplátku za ty rady mohl odpustit to svoje dětinské (nebo už senilní?), rádoby "ftipné" šišlání a prznění slov, kdo to má po něm číst … 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud už ovšem nejede na doraz i koncák.
To asi ne hele, mam master tesne pred pulkou.
To kote by slo jeste vic vytavit, ale nehrajeme metal, proste tvrdsi bigbit. Navic mame zkusebnu pod verejnym bazenem co je plnej lidi imr i vere, nemuzeme to hulit do aleluja ...
Jen ma proste crunch kanal pro me nepouzitelnej, ten lead ale prave hraje v kapele kouzelne, ma uzasnej charakter s tim Teletem.
A i kdyz se krotim na volume knobu, uz pak nemam kam sahnout.
Ja vim ze na lead channel hrajou beglajt jenom prasata, ale votom to je
Musel bys to slyset, bici od podlahy, aktivka basa, doprovodaka uz jsem naucil za to vzit, sago, dva hlavni muzsky zpevy, dva vokaly a dve holciny sboristky. A ta mala mrdeska krasne proleze ... a zvukare svyho mit nebudeme aby mi to vytahl na savli - to potrebuju resit nahore, vis jak.
Prubnu tu smycku, to je rada kterou jsem potreboval. To by me nenapadlo.
Diky vsem
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Pokud máš master volume jen na půlce, tak bych zkusil možná i opačný postup - do smyčky nějaký pedál, který bude utlumovat (booster, který umí jít pod "unity" hlasitost, případně nějaký "volume" pedál). Pak bych ten utlumený signál použil na to, co děláš teď, když bys pedál vypnul, tak máš vyšší hlasitost na sóla, aparát by byl samozřejmě nastavený na vyšší hlasitost (master bys lehce přidal) než teď. Ten Kettner je plný operáků a těžko říct, kde ta smyčka pak vyleze a jestli těm operákům bude dělat nějaké klasické přebuzení nebo booster pro zvýšení hlasitosi ve smyčce dobře. Jestli máš doma nějaký volný poťák s nějakou rozumnou hodnotou, tak bys to mohl i vyzkoušet takhle koumácky "po česku".