Šum, brum a další nepatřičné zvuky
Pravidla fóra
Re: Šum, brum a další nepatřičné zvuky
sorry jako. my stavaři průvlaky normálně používáme. Nosník je spíše ocelový, ale hlavně je potřeba tam vždycky vrazit nějakej ROXOR !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Co navrtat vyztuhu a uzemnit ji torste?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Veškeré kovové konstrukce musí být spojeny s ochranným vodičem PE v soustavě TNS nebo PEN v soustavě TNC z důvodu ochrany před nebezpečným dotykem, což znamená, že jsou uzemněny.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
spíš to znamená v praxi že možná jsou a nevím jestli montéři karisítí všchno svařují a potom z panelu vyvedou svorku pro připojení ochranného vodiče, když je konstrukce nepřístupná dotyku
zkusil bych to nejdřív...
zkusil bych to nejdřív...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Navíc úplně vidím ten svar na roxoru ve zkarbonatovaném betonu jak ještě po třiceti letech schopnej vést proud.
Bach Explorer + EMGx pickups - Interference?
Zdravim,
jsem uplny zacatecnik a dostal jsem na zapujceni a vyzkouseni Bach Explorera s nainstalovanymi EMGx snimaci. K tomu mam Focusrite Scarlett Solo 3rd gen a Bespeco kabel.
Problem ktery mam je ten, ze snimaci zachytavaji nejaky brum. Tento brum jsem uplne stejne slysel at uz jsem byl zapojeny do jednoho notebooku, do druheho nebo do desktopu.
Zjistil jsem, ze jakmile s kamerou hybu, tak se brum meni. Jednak se meni podle naklonu kytary, ale i podle toho kde v byte jsem, takze jsem si vzal kytaru,focusrite a notas a chodil jsem po byte a zjistil jsem, ze nekde je ten brum horsi nekde lepsi. Nevypada to ze by se menil podle polohy vzhledem k notasi, ale spise vzhledem k poloze a naklonu v byte.
Zavadu kytary muzu nejspis vyradit, protoze kdyz jsme ji u kamarada zkouseli, tak nic. Potom jsme zkouseli i jeho kytaru zapojenou do meho Focusrite (s jinym kabelem nez mam ja) a zadny brum tam nebyl.
Bydlim v Praze, v sedmem patre v klasicke kralikarne, je mozne, ze je proste vsude kolem tolik ruseni, ze se tomu nemuzu vyhnout a zavada neni v zarizeni?
Cim jinym by to mohlo byt?
Diky moc za Vas cas a rady
jsem uplny zacatecnik a dostal jsem na zapujceni a vyzkouseni Bach Explorera s nainstalovanymi EMGx snimaci. K tomu mam Focusrite Scarlett Solo 3rd gen a Bespeco kabel.
Problem ktery mam je ten, ze snimaci zachytavaji nejaky brum. Tento brum jsem uplne stejne slysel at uz jsem byl zapojeny do jednoho notebooku, do druheho nebo do desktopu.
Zjistil jsem, ze jakmile s kamerou hybu, tak se brum meni. Jednak se meni podle naklonu kytary, ale i podle toho kde v byte jsem, takze jsem si vzal kytaru,focusrite a notas a chodil jsem po byte a zjistil jsem, ze nekde je ten brum horsi nekde lepsi. Nevypada to ze by se menil podle polohy vzhledem k notasi, ale spise vzhledem k poloze a naklonu v byte.
Zavadu kytary muzu nejspis vyradit, protoze kdyz jsme ji u kamarada zkouseli, tak nic. Potom jsme zkouseli i jeho kytaru zapojenou do meho Focusrite (s jinym kabelem nez mam ja) a zadny brum tam nebyl.
Bydlim v Praze, v sedmem patre v klasicke kralikarne, je mozne, ze je proste vsude kolem tolik ruseni, ze se tomu nemuzu vyhnout a zavada neni v zarizeni?
Cim jinym by to mohlo byt?
Diky moc za Vas cas a rady
Když to tak čtu tak mě hned napadlo ve spojení s emg to, jestli je kytara uzemněná přes kobylku. Protože emg v manuálu píšou, že se to dělat nemá a dokonce já měl z výroby i kytaru, kde to fakt tak nebylo a nebylo to použitelný. Takže bych zkusil šáhnout třeba na poťáky jestli to bude brumět dál tak to bude něco jinýho.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Kdyz sahnu na cokoliv tak se zvuk nemeni. Meni se jen pri natoceni kytary nebo kdyz chodim po mistnosti.
Jop, elmag smog. Jestli je to fakt brum (hlavně 50 a 100 Hz) nenaděláš skoro nic, (ale na humbuckerech mne to trochu překvapuje - holt je možný že to chytáš někde dál v kytaře. Jestli je to spíš výšefrekvenční bordel, tak se tomu trochu dá pomoci odstíněním dutin v kytaře.
Když si uděláš pár kroků, lze zjistit kde se bere.
Hlučí to, když:
a) máš stažené volume na kytaře;
b) když odpojíš kytaru od kabelu;
c) kabel od zvukárny;
d) nejseš připojený k el. rozvodu?
Když si uděláš pár kroků, lze zjistit kde se bere.
Hlučí to, když:
a) máš stažené volume na kytaře;
b) když odpojíš kytaru od kabelu;
c) kabel od zvukárny;
d) nejseš připojený k el. rozvodu?
a) stahnu gain pro spodni snimac na kytare (ten ktery mam zvoleny) - ticho. Vypada to na primou umeru jak gain na kytare, tak gain na Focusrite.
b) Vyndam kabel z kytary tak neco malo slysim. Neni to uplne tiche, kdyz pridam gain tak to je slyset docela jasne. A i charatkeristika je podobna jako kdyz mam kabel v kytare. Jenom je to tissi
c) vyndam kabel ze zvukarny, pridam gain tak slysim trosku jiny sum.
d) jestli mam ntb v siti nebo ne nehraje roli. Nemeni se to.
Ze zajimavosti jsem nechal kytaru polozenou na stole,zapnul nahravani v abletonu a sel jsem vyhodit pojistky v celem byte. Prechod je naprosto jasne slysitelny:
Na soundcloudu to je o neco tissi nez to bylo kdyz jsem to poslouchal primo v Abletonu.
https://soundcloud.com/user-746773503/sum
b) Vyndam kabel z kytary tak neco malo slysim. Neni to uplne tiche, kdyz pridam gain tak to je slyset docela jasne. A i charatkeristika je podobna jako kdyz mam kabel v kytare. Jenom je to tissi
c) vyndam kabel ze zvukarny, pridam gain tak slysim trosku jiny sum.
d) jestli mam ntb v siti nebo ne nehraje roli. Nemeni se to.
Ze zajimavosti jsem nechal kytaru polozenou na stole,zapnul nahravani v abletonu a sel jsem vyhodit pojistky v celem byte. Prechod je naprosto jasne slysitelny:
Na soundcloudu to je o neco tissi nez to bylo kdyz jsem to poslouchal primo v Abletonu.
https://soundcloud.com/user-746773503/sum
Takže je zdroj rušení v tvém bytě (to je ta lepší varianta), evidentně se to indukuje přes snímače vzduchem. Takže pak můžeš hledat co je příčinnou, typicky monitory, zářivky, i když to skoro zní jako někde nějaký mizerný přijiskřující kontakt. Vypínat postupně a výsledku se jistě dobereš.
Nemám teď možnost poslechnout si ten záznam ale častý a velký problém jsou trafa/spínané zdroje od různých LED svítidel, které jsou teď všude. Vím, jaký bordel mi dělal zdroj k LED osvětlení kuchyně. Ten rušil rádio.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Tenhle brum by měl ale chytit i nějakej softwarovej gate. Tohle mi dělaj samotný snímače taky, i když teda je fakt že u vysokýho gainu. Dej tam "gejt" a nech to bejt 
Gate ho sice odfiltuje, ale jakmile hrabnu do strun, tak je slyset na pozadi. Pokud teda nejsem idealne natoceny abych ho minimalizoval.
V pripade ze to bude delat neco, co nemuzu jen tak vypnout, jake mam moznosti?
V pripade ze to bude delat neco, co nemuzu jen tak vypnout, jake mam moznosti?
Tak jedině mě napadá třeba electro harmonix hum debugger, nebo rocktron hush (s tim mám zkušenosti ale jenom na šum). Ty na rozdíl od brány ten bordel zavíraj furt a je jedno jestli člověk hraje nebo ne. Musí se to akorát vychytat aby to nežralo moc zvuku. Ale kytarista třeba ten hush používá ve smyčce aparátu a ani nevěděl, že mu odešla lampa, jak to sežralo veškerej šum brum atd.
Tohle si myslim že jako jenom tak asi vyřešit nejde a napadá mě tohle jako jediný řešení.
Ten jen vyřezává 60 Hz, ne? To by tazateli podle nahrávky nepomohlo
Vždyť přece tazatel psal, že vypnutím pojistek se problém vyřeší, takže to vyřešit lze. Jen nemá doma elektroinstalaci ve stopro stavu, a třeba když přijde na to kde je chybka, tak i předejde třeba nějakým možným jiným problémům v budoucnu.innerself píše: 26.02.2020 16:00 Tohle si myslim že jako jenom tak asi vyřešit nejde a napadá mě tohle jako jediný řešení.
Jo tak já bych si rád tu nahrávku pustil kdyby nebyla smazaná
Ale i tak předělávat elektriku doma kvůli kytaře no to nevim nevim. To i já bydlim ve starym baráku po fašounech, kde dole v patře je podpětí a nic takovýho přes snímače nechytám.
EDIT: Á tak pardon, už to jde přehrát
EDIT: Á tak pardon, už to jde přehrát
Jedna vec je ze jsem v podnajmu a i kdyz treba zjistim ze to dela lednice nebo neco podobneho, tak moje moznosti jsou znacne omezene. Spis treba to odstineni kytary nebo neco podobneho.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba se u nahrávání natočit do polohy, kde ti to nebrumí? Když nemůže Mohamed k hoře...
Jinak mi to připadá, že brum se musí do signálové cesty dostat někudy přes elektroniku. Snímače jsou HB, takže ty by jej chytat neměly, tak jedině ten preamp. Ale jak psal někdo výše, odstínění měděnou páskou proti nízkofrekvenčnímu brumu nepomůže.
Jinak mi to připadá, že brum se musí do signálové cesty dostat někudy přes elektroniku. Snímače jsou HB, takže ty by jej chytat neměly, tak jedině ten preamp. Ale jak psal někdo výše, odstínění měděnou páskou proti nízkofrekvenčnímu brumu nepomůže.
Poslouchaly jste tu nahrávku? Já tam velkej podíl brumu neslyším. Co bych si podle zvuku tipl, tak přechodový odpor na patici nějaké zářivky způsobující přijiskřování. Kdybych takovýhle zvuk u sebe zaznamenal, každopádně hledám - lepší než vyhořet. Lednice to nebude - kompresor spíná jen občas. Zaměřil bych se v prvé řadě na patice u zářivek, případně GZ10 (GU10) patice u světel (podhledovky a podobně). Pak stmívače, vypínače..
Takže dojít na místo kde to brumí nejvíc a postupně vypínat vše okolo.
Jinak tazatel píše, že je ticho když stáhne volume, takže bych předokládal, že se to chytá fakt ve snímačích kytary..
Takže dojít na místo kde to brumí nejvíc a postupně vypínat vše okolo.
Jinak tazatel píše, že je ticho když stáhne volume, takže bych předokládal, že se to chytá fakt ve snímačích kytary..