hyenik píše: 20.02.2020 11:08
k jakému účelu to chceš?
protože v příspěvku máš smíchaných několik věcí (ozvučení, hlasitost, nahrávání, efekty)
To je samozřejmě trefná otázka.
Primárně mi jde o to rozumně (nikoliv dramaticky) zesílit zvuk klasický kytary pro hraní v komorních prostorách, případně na klidné ulici, a dodat k tomu něco málo efektů typu reverb... To všechno pokud možno aby byl zachován co nejvěrnější zvuk klasické kytary, proto jsem si do ní nechal nainstalovat LR Baggs Lyric a doufám, že ta investice bude stát za to. To brzy poznám.
Až druhotně mi jde o hraní si s a objevování efektů. Zatím jsem hrál vždycky nasucho, nezesíleně a s efekty, ať už multi anebo s krabičkama, žádnou zkušenost nemám. Nicméně zvědavost je zvědavost a ta mi velí zkusit i trochu zaexperiementovat s delayem atd.

Je to pro mě zatím pole neorané, neoseté... ten ToneWoodAmp mě oslovil tou geniální myšlenkou, že přidává do původního zvuku efekty přes tělo kytary, tj. totální nezávislost bez nutnosti nosit kombo/PA ..
Ale vzhlem k tomu, že jsem k ToneWoodAmpu včera dohledal na webu výrobce následující dvě informace, tak se budu držet původního plánu a spíš investuju do komba/PA. Je to přeci jen univerzálnější řešení.
....When dialed in correctly, ToneWoodAmp will add about 3-9dB volume, depending on your playing style.
You'll experience a greater boost in volume playing single note lines or fingerstyle as opposed to strumming chords, for example....
a hlavně:
If the guitar is equipped with a hybrid microphone/piezo pickup system like the K&K Trinity Pro or LR Baggs Anthem, the user should blend most of the signal from the microphone out and use predominately the piezo's signal to avoid feedback.
Any microphone-only or a very "microphonic" pickup, like the LR Baggs Lyric, won't work well with the ToneWoodAmp, as it will cause immediate and uncontrollable feedback.
Jinak pro Šimkojc - koukal jsem, že v Muzikeru mají na ToneWoodAmp aktuálně slevu., kdybys to chtěl zkusit