Elektroakustika vydává "hluk"

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Tecokopy

Elektroakustika vydává "hluk"

Příspěvek od Tecokopy »

Zdravim, nedavno jsem od kamarada odkoupil el. ak. Tanglewood ve stylu ovation. Jakmile ji zapojim a otocim volume na max, v pozadi je slyset hluk jako kdyby nekdo foukal na mikrofon, neni to kabel ani amp (zkusil jsem jich vic). Elektroniku jsem otevrel a profoukl bez vysledku. Za kazdou radu Co by to mohlo byt budu rad. Diky
Trevor
Odborník

Re: Elektoakustika vydava "hluk"

Příspěvek od Trevor »

Sum z preampu?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Tecokopy

Příspěvek od Tecokopy »

Preamp at uz je on nebo off na to nema vliv. Zni to opravdu jako kdyby nekdo foukal do mikrofonu... Kdyz hraju, tak by si clovek sotva vsiml, ale jakmile prestanu, tak mi to "rve" usi... Co me mate je to, ze ten hluk neni porad stejnej... Proste jako nepravidelne proudeni vetru na mikrofon... Sorry uz nevim, jak to popsat😁 hlavne doufam, ze to neni normalni jev... Do ted jsem mel ciste el. nebo ciste ak. Takze je to pro me trochu novinka
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Když to dělá při volume na kytaře na max, tak musí být preamp zapnutý, ne?
Tecokopy

Příspěvek od Tecokopy »

Jo sorry, myslel sem ekvalizer... Ten se da zapnout/vypnout...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Vsadil bych si taky na ten preamp. Přece jenom levná elektronika. I lepší značky dělají na max binec. Baterii jsi, předpokládám, vyměnil.
Tecokopy

Příspěvek od Tecokopy »

Baterie jsem zkusil 3 Pro sichr😂 takze jediny reseni je predpokladam vymena elektroniky nebo?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Treba kontrola a oprava by vysla lepe?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No, pokud to kolega nezvládne opravit sám, tak se obávám, že by to vyšlo dráž, než nový preamp. Já bych tedy objednal u Ali “jakože” Fishman Sonitone (cca 15 dolarů). Starý preamp buď na prasáka nechal na místě a vystříhal dráty. Použil bych maximálně kastlík na baterii, když už tam je. Nebo starý vyndal a vyrobil nějakou vkusnou záslepku :wink:. Sonitone bude k takové kytaře v pohodě, ten čínský fake hraje úplně stejně jako 5x dražší origo, ovládání “ v díře” tj na práci asi nejjednodušší řešení. Tedy bez ekvalizéru, ale to se dá pořešit na kombu nebo na mixu. Jinak objednat něco s ekvalizérem, upravit díru na zástavbu (bacha aby byl lub dost vysoký, tyhle ovationoidy kvůli tomu mívají ty úzké mini preampy) a voila.
José

Příspěvek od José »

A potřebuješ to mít na max?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“