Zadrhávání zvuku v DAW
Pravidla fóra
Zadrhávání zvuku v DAW
Mim cílem je editovat midi na PC , poslat jej přes midi převodník do kláves, dál přes mix do zvukovky Steinberg a zpět do PC, do DAW nahrát jako audio stopu. Při přehrávaní midi v DAW ať je to Cubase , Sonar , Cakewalk nebo vanBasco dochází k zadrhávání na par milisekund zvuku. Vyzkoušel jsem hodně možnosti ( ovládače , reinstalace DAW ) ale nic nepomáhá . Mám výkonný PC takže tím to nebude. Možná někdo měl podobný problém.
Steinberg UR22 mk II , mikrofón ZINGYOU BM-800 , mix Alesis , Cubase 10.5 AI
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadrhávání zvuku v DAW.
Jako zahrávání v průběhu přehrávání? Mohla by být ukázka?
P.
P.
Re: Zadrhávání zvuku v DAW.
Ano, v průběhu přehrávání to zadrhává jakoby to vynechávalo třeba jednu notu nebo jakoby to tu notu nedohrálo. Zkusím to nějak nahrát. Nevím jestli to nedělají klávesy proto že občas se stane že midi dohraje do konce a z kláves pořad hraje zaseknutý tón. Z takovým problémem jsem se ještě ne setkal ale je pravdou že doposud jsem ve zvukovým řetězci nepoužíval klávesy.
Re: Zadrhávání zvuku v DAW
Na svůj specificky postup, -Jak nahrát midi do PC jako audio- jsem nic nevygooglil .Všude jsou návody nebo
tutoriály typu Nahrávaní kytary , kláves atd. Řeším to od dvou týdnu , přečetl jsem a vyzkoušel spoustu věci.
Problem je v tom že DAW neumí současně přehrávat a nahrávat. Dochází k tomu že ovladače se začnou hádat
a přestane to fungovat. Jediný DAW co to dokáže z tich které mám ( možná je jich víc ) je Sonar Platinium ,
ale v tom uzavřeným okruhu dochází k nepatrném zadrhávání zvuku.
tutoriály typu Nahrávaní kytary , kláves atd. Řeším to od dvou týdnu , přečetl jsem a vyzkoušel spoustu věci.
Problem je v tom že DAW neumí současně přehrávat a nahrávat. Dochází k tomu že ovladače se začnou hádat
a přestane to fungovat. Jediný DAW co to dokáže z tich které mám ( možná je jich víc ) je Sonar Platinium ,
ale v tom uzavřeným okruhu dochází k nepatrném zadrhávání zvuku.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - to je trochu moc věcí najednou a monimálně ten druhý post mi přijde obsahově poněkud ujetej (=každý DAW umí duplexní provoz; je to jen o ovladači zvukovky). Ale to teď asi nechme, budeme se soustředit na MIDI, jinak se ztratíme. Problémy by mohly být:
- v klávesách (ale nemyslím)
- v DAW (ale nemyslím)
- v MIDI převodníku (asi nejčastější).
Takže: jak máš klávesy propojeny s počítačem co se té MIDI trasy týče? Hlavně mě zajímá "značkovost" převodníku; přesně tohle umí udělat nějaký laciný klump. Jinak na přenosu MIDI dat není nic světoborného ani systémově náročného: pokud je dobře udělaný ten MIDI převodník (HW), tak jsem se nikdy nesetkal s problémy.
P.
- v klávesách (ale nemyslím)
- v DAW (ale nemyslím)
- v MIDI převodníku (asi nejčastější).
Takže: jak máš klávesy propojeny s počítačem co se té MIDI trasy týče? Hlavně mě zajímá "značkovost" převodníku; přesně tohle umí udělat nějaký laciný klump. Jinak na přenosu MIDI dat není nic světoborného ani systémově náročného: pokud je dobře udělaný ten MIDI převodník (HW), tak jsem se nikdy nesetkal s problémy.
P.
Od rána to zkouším a nic.Také mám podezření že to může dělat midi převodník. Koupil jsem ho v hudebninách
asi před 10 lety a moc jsem ho nepoužíval. Značka na tom není.Na jednom konci USB a na druhém dva kulaté konektory.Z PC z USB je výstup na MIDI převodník- převodník vstup a výstup klávesy Yamaha PSR E-303.Z kláves
audio výstup 6,3 jack stereo na mix Alesis 2 x line In.Z mixu 2 x Line Ouput na zvukovku Steinberg UR22 mk II.
Zvukovka do PC USB.
asi před 10 lety a moc jsem ho nepoužíval. Značka na tom není.Na jednom konci USB a na druhém dva kulaté konektory.Z PC z USB je výstup na MIDI převodník- převodník vstup a výstup klávesy Yamaha PSR E-303.Z kláves
audio výstup 6,3 jack stereo na mix Alesis 2 x line In.Z mixu 2 x Line Ouput na zvukovku Steinberg UR22 mk II.
Zvukovka do PC USB.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako první krok bych doporučil propojení MIDI cestou zvukovky; tamnímu převodníku bych věřil rozhodně víc. Pak se uvidí dál.
P.
P.
Já ani nevím že ta zvukovka má midi převodník. Že tam je midi vstup a výstup to vím ale bez českého manuálu
jé to špatné.I když prodejce ze zákona by měl poskytnout k výrobku český manuál ve většině přepadů se tak neděje. Teď jste mně zaskočil. Vůbec nevím jak to cele propojit.
jé to špatné.I když prodejce ze zákona by měl poskytnout k výrobku český manuál ve většině přepadů se tak neděje. Teď jste mně zaskočil. Vůbec nevím jak to cele propojit.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stačí "klasické" MIDI kabely, tj. DIN 5 kolík na obou koncích. V zásadě by stačil jen jeden - propojení MIDI-Out (zvukovka) -> MIDI-In (klávesy).
P.
P.
A jaký to má smysl ? Jak dostanu zvuk z PC do kláves ? Klávesy nemají USB vstup, pouze midi vstup a výstup a jack audio výstup. A jestli midi mám přehrávat v klávesách tak to nemusím přehrávat ve zvukovce.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak znovu - je zde znát určitá mezera ve znalostech, ale to nevadí
prostě je potřeba nahradit stávající USB-MIDI převodník tím, co je ve zvukovce. Jinak se nic nezmění, pouze v DAW se jako výstup MIDI stopy nebude vybírat ten USB-MIDI převodník ale USB-MIDI port od zvukovky (označení nevím, ale to už se dohledá).
Smysl to má ten, že se vyzkouší funkce přes jiný USB-MIDI převodník. Vyloučí/potvrdí se tak funkce toho stávajícího, takže buď se tím problém vyřeší nebo ne, ale bude se už vědět, že tady problém není.
Audio propojení zůstává stávající, jak je. Ve zvukovce se žádné MIDI přehrávat nebude, použije se jen její USB-MIDI převodníková část.
P.
Smysl to má ten, že se vyzkouší funkce přes jiný USB-MIDI převodník. Vyloučí/potvrdí se tak funkce toho stávajícího, takže buď se tím problém vyřeší nebo ne, ale bude se už vědět, že tady problém není.
Audio propojení zůstává stávající, jak je. Ve zvukovce se žádné MIDI přehrávat nebude, použije se jen její USB-MIDI převodníková část.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 23.02.2020 23:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.
Důvod: Oprava překlepu.
Trochu se nerozumíme. Abych nepoužíval v tomto okruhu midi převodník ,proto že ten možná dělá problém, musím něčím propojit PC z midi vstupem na zvukovce. Takový kabel DIN 5 kolik/ USB nemám a ani jsem jej nenašel u prodejců.Na PC nemám výstup midi. Nebo myslíte že propojení zvukovky z PC přes stávající USB funguje v obě strany ?
"citace: musím něčím propojit PC z midi vstupem na zvukovce"
Nemusíš - midi i audio jde do zvukovky a ze zvukovky tak jak je připojená k počítači . tedy po usb - ty pak připojíš midi zařízení rovnou do MIDI IN a MIDI OUT na zvukovce a v DAW si vybereš ten midi vstup a výstup tý zvukovky
Nemusíš - midi i audio jde do zvukovky a ze zvukovky tak jak je připojená k počítači . tedy po usb - ty pak připojíš midi zařízení rovnou do MIDI IN a MIDI OUT na zvukovce a v DAW si vybereš ten midi vstup a výstup tý zvukovky
Omlouvám se za neznalost , ale externí zvukovku jsem doposud neměl a nepoužíval. Proto vůbec nevím co umí.
Takže ty klávesy musí byt zapojené v tom okruhu , bez nich by zvukovka nepřevedla midi na audio , nebo se pletu ?
Takže ty klávesy musí byt zapojené v tom okruhu , bez nich by zvukovka nepřevedla midi na audio , nebo se pletu ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Základ je nastudovat si manuál, když už něco používáš kluku 
Pleteš se - součástí této zvukovky je i USB-MIDI převodník (tj. naprosto stejná věc - v principu - co jsi používal doposud jako separátní HW). MIDI se na audio vždy převádí až v nástroji, takže v tvém případě až v klávesách. Z nich už vedeš, jak píšeš v úvodu, audio zpět do zvukovky (vstupy 1/2), kde se zdigitalizuje a uloží na disk (a zobrazí v příslušném programu).
P.
Pleteš se - součástí této zvukovky je i USB-MIDI převodník (tj. naprosto stejná věc - v principu - co jsi používal doposud jako separátní HW). MIDI se na audio vždy převádí až v nástroji, takže v tvém případě až v klávesách. Z nich už vedeš, jak píšeš v úvodu, audio zpět do zvukovky (vstupy 1/2), kde se zdigitalizuje a uloží na disk (a zobrazí v příslušném programu).
P.
"citace: bez nich by zvukovka nepřevedla midi na audio"
Máš v tom zmatek - zvukovka nepřevádí midi na audio - midi a audio jsou dvě rozdílný záležitosti.
Příklad (zjednodušenej abys to pochopil)
Midi jsou jen něco jako řídící povely - program (DAW) pošle na midi kanálu do zvukovky povel zahraj notu C2, tahle informace proleze přez midi výstup zvukovky na midi vstup kláves (obecně v tomto případě zařízení které umí přijímat midi a zároveň generuje vlastní zvuk) a ty klávesy zahrajou tu notu (vygenerujou požadovaný zvuk) který pošlou jako audio ze svýho audio výstupu na audio vstup zvukovky
- tím pádem do počítače.
aby to teda fungovalo musíš mít vše propojeno
- audio audiokabelama
- midi - midikabelama mluvím o propojení od zvukovky dál.
S počítačem je zvukovka propojená usb kabelem kde, přesto, že je to jeden kabel tak má midi svuj kanál a audio taky svuj kanál (pro zasvěcený -je to zjednodušenej popis)
Midi a audio běhaj každý separátně
uff snad dostačující vysvětlení
Máš v tom zmatek - zvukovka nepřevádí midi na audio - midi a audio jsou dvě rozdílný záležitosti.
Příklad (zjednodušenej abys to pochopil)
Midi jsou jen něco jako řídící povely - program (DAW) pošle na midi kanálu do zvukovky povel zahraj notu C2, tahle informace proleze přez midi výstup zvukovky na midi vstup kláves (obecně v tomto případě zařízení které umí přijímat midi a zároveň generuje vlastní zvuk) a ty klávesy zahrajou tu notu (vygenerujou požadovaný zvuk) který pošlou jako audio ze svýho audio výstupu na audio vstup zvukovky
- tím pádem do počítače.
aby to teda fungovalo musíš mít vše propojeno
- audio audiokabelama
- midi - midikabelama mluvím o propojení od zvukovky dál.
S počítačem je zvukovka propojená usb kabelem kde, přesto, že je to jeden kabel tak má midi svuj kanál a audio taky svuj kanál (pro zasvěcený -je to zjednodušenej popis)
Midi a audio běhaj každý separátně
uff snad dostačující vysvětlení
Hele a co vlastně to máš za klávesy - ???
je to nástroj nebo jen masterkeyboard ?
jen abych tu neradil něco, co konkrétně v tvym případě nenastává
je to nástroj nebo jen masterkeyboard ?
jen abych tu neradil něco, co konkrétně v tvym případě nenastává
Kluci, jsem stará škola. Jak už jsem někde psal je mi 64 let a angličtinu moc neovládám . A bohužel manuál ke zvukovce je v angličtině ,takže pro mně téměř nepoužitelný .Vím co je midi soubor a co audio ale ne vím jestli zvukovka má zabudovaný generátor zvuku nebo ne , proto té možná hloupé otázky. Možná že někde jsem se zas špatně vyjádřil . Teď už mám dost informaci za které děkuji a doufám že se mi podaří všechno rozchodit.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vašku - však je to v pohodě
ty to máš od začátku propojené správně, akorát nevíš asi úplně přesně, co a jak se ti tam děje, ale to je teď fuk. Kup si jeden klasický MIDI kabel a vyzkoušej to propojení cestou převodníku ve zvukovce. Pak se uvidí.
P.
P.
jo jo jak píše pavlii -za dotazy se nemusíš stydět - a věk neni důležitej, já jsem jen o pětiletku mladší než ty