Hardwood a jiné zajímavé úpravy

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Hardwood a jiné zajímavé úpravy

Příspěvek od Latam »

Milane, tohle je megapecka!
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Dík, Matěji. Do jara mám dělat tři takovéto dřevěné škatule. Budeš-li chtít,
na pár dní Ti nějaký půjčím.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

mmjuz: To začíná vypadat ukrutně profi, oproti těm dřívějším hippie potahovkám tuplem. I ten panel.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tady se tedy konstruktér rovněž vyřádil, ale výsledek je trošku rozpačitý.
https://www.gearnews.com/fender-custom- ... ttle-tone/
fender-old-ironsides-770.png
starypard

Příspěvek od starypard »

Hezký manažerský pokus o ojeb zákazníků.
starypard

Příspěvek od starypard »

mmjuz píše: 11.01.2020 15:40 Mně se ten Fender s burstem také nelíbí, působí to jaksi umělohmotně. Lépe je nechat vyniknout kresbu vlastího dřeva. Tedy aspoň si to myslím. DUBB1.JPGDUBB2.JPGDUBB3.JPG
Roky mi kradou výrobky, design, někteří je opékají. Snad bych si vydělal více. Rezignuji ...
Nebudu dřevo opékat ...(či tvořit tak, aby vypadalo jako pečené).
Dále činím tak, jak to narostlo (samozřejmě nařežu, vybrousím, přeleštím).
Ne víc.
jastud

Příspěvek od jastud »

mmjuz píše: 18.02.2020 15:31 Tady se tedy konstruktér rovněž vyřádil, ale výsledek je trošku rozpačitý.
https://www.gearnews.com/fender-custom- ... es-770.png
Kromě toho, že je to ošklivý, tak je to i nehorázně drahý. pard to vystihl přesně.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nejdou jim kšefty. Dokonce rozjeli přidruženou výrobu: https://www.hodinarstvi.cz/produkty/kuk ... 82285.html
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Mne se to teda libi, ale ne za pul milionu.

Kazdopadne az jednou nekdo zacne delat takovyhle kastle a steampunkovy ozdoby prodavam vsechen gear a ledvinu :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tak si kup běžnýho tvída a škatuli si k tomu udělej, případně si na pomoc pozvi nějakého truhláře,
či kováře z okolí. Nějaký ten stotisíc ušetříš a vyhneš se riziku každotýdenní dialýzy. Zas tak náročné
to nebude. Do pětky se s tím musíš vejít včetně pozlacení hlaviček vrutů.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Dřevo z lodi která měnila dějiny, "Nautical tone", "salty tone" :lol:
Tohle není o hudbě. Stejně jako prastaré víno není o pití ...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Teprve teď jsem se podíval, co to koštuje. Tvl 0.5M za cosi vypadající jako doma zbastlené přenosné výčepní zařízení? To tedy kupec musí být echt patriot :shock: ...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Akorát zbytečně dehonestujete produkt, který si to nezaslouží, vy rozhodně nejste cílovka.
Mně to připadá jako parádní počin, mimoto s přihlédnutím k odkazu je design perfektní a v USA by za ta komba mohli chtít i víc - celkové náklady musely být velmi vysoké, už jen získat těch pár kusů toho dřeva muselo být finančně "zajímavé":
https://cs.wikipedia.org/wiki/USS_Constitution
Má to mojo jako kráva. 8)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

cherreda píše: 20.02.2020 15:24 celkové náklady musely být velmi vysoké
Pleteš se.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Ale nepleteš se ve velikosti toho "Moja". Má hodnotu cca 0,47M (zbylých 30 tis. stojí ta elektrická část), což je v oblasti kytarových zesilovačů dost vysoká hodnota.
Zajímalo by mě, jak se definuje a prokazuje, že je to dřevo, které "zbylo při výrobě lodi".
Jako že leželo chvíli ve stejném skladu? To je jako kdyby prodávali nějaký salám "jemný" s přirážkou za to, že je to zbytek po prodeji šunky nejvyšší jakosti :lol:
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Oni tu lod pomerne casto musej opravovat, tak hadam, ze to jsou ty kousky, ktery se potom prodaji. Naposled to delali par let zpatky myslim v Bostonu.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ano, ano, přesně tak:
simiruz píše: 24.02.2020 10:13 Ale nepleteš se ve velikosti toho "Moja". Má hodnotu cca 0,47M
Dle mne snad jen že max. 0,49M.

Je to snadné. Např. :
5Wjavor.JPG
Kabinet tohoto prvotřídního komba byl vyroben z javorových odřezků fošny, z které byla vyrobena pravoruká kytara levorukého Jimmiho. Ozuby byly ručně vyřezány mezizubní nití, kterou si v r. 1968 čistila Janis zbytky
LSD ze svého chrupu. Klíženo směsí kyseliny lysergové a semena Elvisova. Dřevo bylo mořeno krví Morrisonovou ředěnou močí patnáctileté panny. Receptura Warholova. Nohama pájené spoje v zesilovači jsou realizovány speciálními vodiči ze 101% kosmické mědi a obaleny izalací ze směsi mletých hadích kůží ručně válených na stehně stoletou indiánkou. Za úplňku. Rovnodenního pochopitelně. Speciální kondenzátory ruussian paper oil capacitor mají výrobní číslo 666 a vypadly z linky přesně o půlnoci silvestra 1999. Dielektrikum dle tajné receptury z prachu namletých klů sibiřských mamutů a drtě egyptských můmií. Trafa poskládány z antichronologicky orientovaných plechů 40 let vyzrálých a každá vrstva vinutí máčená v kýblu s tajnou tekutinou dle Fulcanelliho recepisu. Reproduktor byl použit speciál, jehož teoretický vývoj trval přesně tři roky, tři měsíce, tři týdny a jednu třetinu vteřiny. Výroba pak ještě o tři dny déle. Atd., atd., atd...
Pochopitelně cena úsilí a použitému materiálu úměrná!

Věřím tomu, že by se nějaký kretén, který by na to skočil, určitě našel. A jeden bohatě stačí na to, aby se takováhle věc vyplatila. Viz ty strašlivé Fender Champ Custom 5W osazené 10´´ Greenback za 54 000,- Kč,
které se dva kusy předloni prodaly v Kytary CZ. Hrálo to tak hnusně, že ani zaměstnanci nevěřili, že se kupec najde. A našli se hned dva, byť to trvalo déle než rok. Lidi mají rádi pohádky. A ti hloupější pohádkám i věří!
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Všemu se dá věřit, jen ne té moči patnáctileté panny.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, ještě štěstí, že je to tu samej lišák protřelej světem, kterej jen tak na nějaké obchodnické finesy neskočí a mně hlupáčkovi naivnímu to hezky čecháčkovsky vysvětlí s pocitem vlastní chytrosti, bo má prostá mysl tak vysoké formy lišáctví zajisté není schopna. Tak díky, Mmjuzi a Simiruzi. Už jsem skoro vybíral úspory z matrace.

No asi takhle - furt je mi ten Fender+Constitution počin sympatický, přičemž cena je mi dokonale u rici, absolutně se mě nedotýká, já taky nejsem cílovka. Jen pochopím, že zrovna tohle si nějaký amík při penězích koupí a bude to pro něj tu hodnotu mít - protože o emoce v podobných záležitostech jde pouze na 1. místě.
Podle mě se Fender v tomhle případě trefili.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Ještě štěstí, že sis to vzal osobně, jinak bychom přišli o ten květnatý sloh.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“