Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

jbiker

Re: Pedalboardy

Příspěvek od jbiker »

Myslel jsem elektro-akustický. Jednak jsem trochu zápasil s brumem. Podle toho, co někde psal Hendrek, asi kvůli ABY spínači. A hlavně se mi nějak začaly množit elektro krabky a nutnost tahat s sebou tři kila železa navíc když na elektriku hraju jen doma skončilo nakonec tak, že jsem vždycky ze sucháčů utrhl preamp, do kapsy strčil dvě 9V baterie a zbytek nechal doma. Navíc rozdělení přineslo další pozitivum, na elektro boardu se uvolnilo místo na nějaké další pěkné krabičky :).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten TCE 3rd Dimension chorus je ta behringerovská kopie Boss Dimension C? Kdysi jsem toho Behringera měl a ukvapil se s jeho prodejem ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Fořt píše: 24.02.2020 15:09 Ten TCE 3rd Dimension chorus je ta behringerovská kopie Boss Dimension C? Kdysi jsem toho Behringera měl a ukvapil se s jeho prodejem ...
Mam i Behringera a tenhle TC je bohuzel zvukove trochu horsi. Koukal jsem dovnitr a je to jasny, zatimco Behr ma dve BBD zpozdovaci linky, stejne jako original Boss, tak TC je osizenej, ma jen jeden BBD chip, tzn zvukove to neni uplne ono a taky neni stereo (coz je mi jedno). Pekna je kovova konstrukce, ale krabicka je trochu moc velka.... No za bazarovou cenu to uslo, chorus je to pouzitelnej, ale cekal jsem vic. :?
hyenik píše: 24.02.2020 14:18 Měch je simulace akordeonu nebo dud? ;)
:D
Kopie EQD Bellows (česky měchy), takovej peknej dist, zvukove trochu jako Red Llama....

Hraju výhradně na šrot.
gropa

Příspěvek od gropa »

Inovovana verze bez aparatu:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Za dvojtečkou bych očekával, že bude něco následovat... ale asi jsem ze staré školy:
gropa

Příspěvek od gropa »

pardon, z mobilu mi to tam nehodilo prilohu...
IMG_20200305_175436.jpg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Vylepšuješ... pěkné a účelné.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

interesantní kombinace levných a ultradrahých věcí :)
a proč iridium když už ethos?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
gropa

Příspěvek od gropa »

Ultralevny je jen mozna jen zdroj, ale ten ma vyborne parametry a jede bez chyby, delay Hotone, ale ten jsem vzal kvuli velikosti hraje taky supr, a mozna prepinac, ale te je Widara, takze taky zadnej sunt. A Iridium, protoze Ethos nema IR puls jen analog simulaci, tj jedu outem bez simulace ven a do iridia a pres DI ven...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já si pamatuju, že kombinace drahých a levných krabek to byla minule, od té doby ti to jaksi nabobtnalo. :)

Co se týká Iridia, tak Hyenik to asi myslí tak, že stejnou či dokonce lepší službu poskytnou i jiná zařízení, často levnější.

Moc se mi líbí ten dvoukanálovej KV2 dibox.

Resp. líbí se mi to celé, trefuje se mi to do vkusu i logiky - v kapele s druhým kytaristou a basákem jsme se před pár lety vydali stejnou cestou.

Skoro 3 roky jsem hrál s cca tímhle...
Akuboard + preinput  04.jpg
Preampboard + IR  07.jpg
...a asi před rokem jsem zefektivnil na tohle
Bratislava Headbanger FM _06.jpg
Oproti velkému lampovému aparátu je IR linkové řešení strašná pohoda.
Taky mám separátní cesty pro piezo a elmagy.
gropa

Příspěvek od gropa »

Iridiem jsem si jen udelal radost :) hraje to moc pekne
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

https://photos.app.goo.gl/fyAMuzoKssWqH1x26
https://photos.app.goo.gl/M5W3sCGkDts8g3Q4A
Hmotnost včetně softcase a prodlužovačky: 12kg
Zapojení viz. příloha pdf.
_pedalboard PB_V19.pdf
(1.89 MiB) Staženo 133 x
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Hendrek: Jak přepínáš ty dva efekty, co máš zespodu? ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na co přepínat, ty jsou pořád zapnuté. Jen takové signál kondicionéry, které nastavíš jednou a zapomeneš na ně.
BTW už jsem udělal oproti fotce další změnu. Preamp 006 US Deluxe jsem nahradil preampem 012 Phoenix.
1584514666002448234434046810552.jpg
Včera jsem opět žasnul nad univerzálností Brainwaves. V editoru jsem vytvořil docela dobrý simulátor basové kytary.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já bych se chtěl podělit o celou pedalboardovou evoluci. Na začátku stála myšlenka modernizovat efektovou jednotku, ze které jsem tahal delaye, modulace a zkrátka všechny ty zvuky, které použiju 10 vteřin v rámci celého playlistu. Zoom je na tom za ty prachy naprosto skvěle, ale chtěl jsem už nějakou změnu. Pak jsem na něj skoro naposledy hrál a zjistil jsem, jak mě baví synchronizovaný looper s bubeníkem. "No co, budu muset koupit sdrum a jamman." Přechodovo fázi s G3 a těmahle dvěma jsem ani nestihl vyfotit, vzápětí jsem totiž sehnal vytoužený hx effects! Ty možnosti jsou naprosto neskutečné, zvuky vynikající, možnost nahrát IR boží. Ale s tolika možnostma by přece byla škoda, aby s tím šlo hrát jen do aparátu, že? Tak jsem začal bádat, jak na to. Z jedné efektové větve jsem mohl poslat zvuk ven do looperu, pak zase zpátky do HX. To by šlo, ale potřebuju preamp. Testuju zoom G1on a zní to dobře. Ale abych mohl pouštět zvuk s impulzem do sluchátek (obou), musel bych pořídit ještě nějaký malý mixák... A nebyl by místo zooma fajn lampový preamp? A jaký? A teď mi vlastně chybí jedna efektová smyčka...

A takhle jsem bádal asi měsíc. A při představě všech těch kabelů, vymýšlení očurávek aby to fungovalo jak má se mi z toho akorát motala hlava a vlastně jsem vůbec nehrál. No a tak jsem se vykašlal na kompromisy a pořídil řešení, které mi už neumožní vymlouvat se, že mi k tomu abych hrál něco chybí... Ikdyž počkat, co sluchátka, nepotřebuju vlastně novou kytaru, frfr bednu? :D
IMG_20191104_191111.jpg
IMG_20200301_093427.jpg
IMG_20200322_083644.jpg
IMG_20200326_143257.jpg
Placka

Příspěvek od Placka »

Cool. To mě právě štve, že v Helixu není automatickej bubeník, ani ten blbej metronom. Fičura, která by nesežerala žádnej výkon a při cvičení by se fakt hodila. Obzvlášť třeba do HX Stomp, kterej je na cvičení na stůl jak dělanej. A souhlas s tím, že looper synchronizovanej s aut. bubeníkem v Zoomu je super - přitom taková jednoduchá věc!

Jinak mi to trochu připomíná můj vývoj pedalboardu: Analogový krabice -> analogový krabice a kvuli více delayům digi delay (Nova Delay, Vow delay lab, DL4). Kvůli více modulacím nova Modulator -> uvědomění si, že mám stejně v řetězci samej digitál -> Boss MS-3 -> HX effects, ale stále s lampovým preampem -> uvědomění si, že stejně ho*no slyším -> komplet digitální řešení v podobě HX stomp. A přemýšlím o velkým Helixu, ale to mě furt odrazuje velikost. Už je zbytečně velkej (ne vzhledem k tvýmu pedalboardu:-).
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Dobre monstrum :)
Kolik to tak vazi tusis? :)
Ja mam AX8 kvuli tomu mimo pdb a radsi zapojim 4 jacky :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Cherreda: Raděj jsem nevážil :D Ale kufr sám má 10 kg, přestože je plastový. K tomu Helix 7 kg... Takže se budu motat kolem dvacítky. Díkybohu za kolečka :) Nad "satelitní" boardem pro ostatní efekty jsem přemýšlel, ale mě do helixu vede 7 kabelů, asi by to byla otrava. Navíc by mi zůstal ležet ladem ten super kufr z musicdata :)

Placka: HX Stomp byl taky dlouho ve hře. Ale když jsem zvážil, že bych k němu stejně chtěl nějaký midiswitcher a slušný expression (mission třeba), tak jsem na skoro stejných rozměrech i ceně, a současně příjdu o spoustu možností - scrimble strips, 4 nezávislé cesty, 4 smyčky, neomezený počet bloků... Chviličku jsem taky uvažoval, že bych používal současně HX effects i stomp. Stomp by zůstával doma s looperem a bubeníkem a případně sloužil jako "aparát" k druhému PB, na kterém by byl Effects, drop a zkreslovadla. Ale to by zase bylo starostí s propojování a hlavně s adaptéry, kdy bych pro každý board potřeboval něco ve stylu cioks DC7, aby to zůstalo jednoduché. A to už by bylo výrazně dražší řešení než samotný helix a současně zase ochuzené o spoustu možností. Jak jsem psal už ve vedlejším vlákně o Pod Go, všechno krom helixe má nějaké chytré omezení, které tě může štvát. Např. u helixu LT mi chyběl vlastně jenom aux (nebo smyčka navíc). Takže jsem vlastně dokonalý příklad oběti marketingu Line6 :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Současná, už poměrně redukovaná verze.
Při té příležitosti taková malá zkušenost. Jak tu někde kdysi poznamenal Torst, zapojení napevno v PB není zárukou věčné spolehlivosti kontaktů. U té samodomo TB lišty jsem začal mít problémy s kontakty. U jack samic se po cca 6 letech trochu unavila pérka, takže tipy jacku měly špatný kontakt, ztrácel se signál, navíc byla lišta při přepínání strašně "mikrofonická". Stačilo je trochu přihnout a vše pracuje opět bezztrátově a nehlučně. Pravidelná údržba se vyplatí. Ještě musím na liště vyměnit jeden switch, který odešel asi po roce provozu, takže jeden loop je nevyužíván (abych ho nechtěně nesepnul a nepřerušil řetězec, zablokoval jsem ho v bypass pozici plastovým kroužkem pod hlavičkou switche).
Přílohy
pedalboard3.jpg
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“