Jakou zvolit verzi Win. pro hudební projekty ?
Pravidla fóra
Jakou zvolit verzi Win. pro hudební projekty ?
Zdravím, chtěl bych znát vaše zkušenosti z Win. pro hudební produkci. Sám používám Win. 8.1 Pro , ale
zjišťuji že system není stabilní že často dochází k problému s ovladači. Kdysi jsem testoval Win.10, ale měl dost omezení , byl problém sehnat ovládače . Bylo to v začátcích kdy vyšel ,ale jak je na tom dnes, nemam zdání. Uvítám vaše názory , možná bych přeinstaloval system.
zjišťuji že system není stabilní že často dochází k problému s ovladači. Kdysi jsem testoval Win.10, ale měl dost omezení , byl problém sehnat ovládače . Bylo to v začátcích kdy vyšel ,ale jak je na tom dnes, nemam zdání. Uvítám vaše názory , možná bych přeinstaloval system.
Steinberg UR22 mk II , mikrofón ZINGYOU BM-800 , mix Alesis , Cubase 10.5 AI
Re: Jakou zvolit verzi Win. pro hudební projekty ?
Nemusis preinstalovat,staci dualboot
Osobne nam v oblibe sedmicky
Zalezi s cim a jak pracujes no..
Osobne nam v oblibe sedmicky
Zalezi s cim a jak pracujes no..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zřejmě budu pracovat ze Sonarem , pro to že Cubase nevidí midi porty a nevím proč. Nebudu dělat profi projekty , jen midi na audio + vokál a převod do wave.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za mě - cokoli od Win98 je cajk. Jen to má větší či menší "porodní bolesti". Ale i Win10 by už mohly být docela cajk. Snad kromě Win XP jsem dělal na všech ostatních verzích Windows, dodnes mám Win Me a paralelně teď i Win10 a bez problémů. Ale asi nejsem ten správný uživatel; v životě jsem neřešil snad ani 1% toho, co jsem se kdy dočetl na netu 
P.
P.
Teda za windows ME respekt. Myslel jsem, ze je zabloudil do 15 let stareho vlakna 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale fakt je ten, že až se mi to rozletí, tak se na pár let zase stanu poněkud aktuálnějším no.
P.
Zatim jsem nemel s Win10 + Cubase absolutne zadny problem.
Já jsem zůstal u W XP, dnes bych asi "upgradoval" na W7. Vyšší verze nechci, protože moje hardware a software a další pluginy už s nimi nebudou kompatibilní. W10 neznám, ale jako konzerva mám mírnou nedůvěru. Prostě platí, že nové funguje na novém, staré na starém, málokdy je to univerzální. Jesli děláš na W 8, pak budeš mít při přechodu na W 10 pravděpodobně tentýž problém. Možná bych "downul" na W7. Ty mi přijdou bezva. Ale nejsem IT ani náhodou ! Jen pokojový rekordman !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A ještě připomínám, že kdo pracuje se 32bit plug-in moduly, tak se s nimi může prakticky rozloučit (ani bridge není všemocný), takže ono to není "jen" o upgrade DAW, ale - podle toho z jaké verze se upgraduje - i o víc věcech. Tak aby se s tím počítalo 
P.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 2.03.2020 15:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.
Důvod: Oprava překlepu.
Win10 + Cakewalk by Bandlab (zdarma) = no problem
To samé jako vasekh
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
el perro del fryba
- Kontaktovat uživatele:
Mám Windows 10 64bit + Ableton 10 na repasovanym notebooku Thinkpad a běží to bez problémů. Dále potvrzuju, že 32bit pluginy se opravdu blbě zprovozňují, to se může zdát být mínusem.
Co to má znamenat?
Já vůbec obecně neměl ještě s desítkama vůbec žádný problém, nemůžu si je vynachválit. A obvykle spíš vidím nadávat lidi, co ty desítky ani pořádně nezkusili 
Ivan ví svý.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Děkuji za názory. Zůstanu u Win.8.1 V Cubase 5 a Cubase 10.5 jsem to nerozchodil asi ve Win. je problém v registrech z ovladači midi . V Sonaru Platinum to funguje , takže zůstanu u toho než bych zkoušel Win.10 a opět narazil na nějaké problémy.
vašekh a filo +1, Cakewalk by Bandlab původně na Win7, nyní Win10, obojí bez problémů
-
qwertxx
.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 21:53, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak to souvisí s Windowsama?
Souvislost je taková: to co ti pojede pod Win.8.1 nemusí ti jet pod Win.10 z důvodu kompatibility nebo braku podpory ovladače. Většinou to lze vyřešit, ale vyžaduje to spoustu úsilí a hledaní na webu .