Zesilovač do 25k (deathcore)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Demilich

Re: Zesilovač do 25k (deathcore)

Příspěvek od Demilich »

Peavy 6505. Výkonu se neboj. Teda pokud nejsi třasořitka...
Orange vůbec. Nechápu proč si ještě někdo pořád myslí, že ty aparáty se hodí na tight metal. Nehodí. Nikdy se na něj nehodily. To jen byla taková móda, když to bylo nové v ČR, a ta už dávno přešla :-)
A to důležité už napsal bubucci...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Pořád takovym standardem na tyhle styly jsou rectifiery a 6505. Když chceš něco ještě víc moderního, tak od peavey to je třeba triple xxx a nebo jsx, ale to mi přijde zase podobný englum, který ti nesedí. Proč velký výkony už psali kluci předemnou a osobně si myslim že už je jedno jestli člověk tahá 50w hlavu co váží 18 kg, nebo 100w s váhou 25 kg. U obojeho člověk nadává a ve zvuku je to pocitově fakt znát. Proto jsou i lidi co upřednostňujou triple rectifiery od dualů a taky je díky tomu většímu výkonu zvuk prej o trošku víc sevřenější.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Placka

Příspěvek od Placka »

bubucci píše: 7.03.2020 11:13 Výkon není nikdy zbytečný, nejde o hlasitost ale o headroom.
Tohle nemůžeš napsat v době, kdy se všude rozmahaji nizkowattovy zesilovače a na Facebooku každej píše jak "nikdy nepotřeboval víc jak 15 (deset, či pět, podle troufalosti pisatele) W a to ještě nešel s volume za půlku"
:D :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

15W EL84 lampový metalový zesilovač je největší zhovadilost poslední doby (buď pochválen PRS MT15 s 6L6tkama) . Na doma moc a do zkušebny málo. Crystal clean zvuk nedosáhneš, protože si na hraně výkonu EL84-ek a detto to samé u basů při zkresleném zvuku, ty se sesypou jak domek z karet. Doporučuju si zkusit reampovat některý z těch chrchlátek přes normální 100W lampový konec a máš při stejném volume o dost pevnější a kompaktnější zvuk, aby bylo slyšet, co dělá těch 100W.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Tohle nemůžeš napsat v době, kdy se všude rozmahaji nizkowattovy zesilovače a na Facebooku každej píše jak "nikdy nepotřeboval víc jak 15 (deset, či pět, podle troufalosti pisatele) W a to ještě nešel s volume za půlku"
:D :D
Tam asi nejde o nějaký higain, i slabší zesíky mají svoje uplatnění, ale ne u takových požadavků jako tady.. !
(aby nevznikl dojem že kde je el84, tak je to špatné)
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

bubucci píše: 9.03.2020 13:20 Crystal clean zvuk nedosáhneš
Kefalín, čo také si predstavujetě pod "crystal clean v deathcore"?

Jinak s Tebou souhlasím. 15W aparáty jsou skvělé v úplně jiném použití, ať s 6V6, či EL84.
george3

Příspěvek od george3 »

Díky všem za rady

bubucci: Ten Marshall DSL100H zní dobře, celkově se mi hodně líbí ten typický zvuk Marshallu, jak jsem říkal JCM800 je asi můj nejoblíbenější apec, ale úplně si nedokážu představit, jak by se to hodilo k tomu stylu co chceme hrát. Kdyby to nebyl djent, tak ho beru hned. Ten Hot Rod se mi taky líbí, ale ten už jsem na bazaru neviděl hodně dlouho.

Demilich: Dík za radu, ale s tím orangem si dovolím nesouhlasit. Většina aparátů od Orange, které jsem zkoušel se mi vůbec nelíbily až právě na ten Rockerverb, o kterém jsem si do té doby, než jsem ho vyzkoušel myslel to samé - že se nehodí na tight metal. Je pravda, že ten charakter zkresleného kanálu je trochu víc fuzzovitý než jiné aparáty, ale to jak moc je zvuku aparátu "tight", dělá z velké části to, jak člověk hraje, ale to se tady myslím řeší v jinému tématu. A hlavně mi přišlo, že ten zvuk se perfektně prosadil v kapele, ale chápu, že každému ten zvuk úplně nesedí.

innerself: Dual Rectifier je super apec, hraje se na něj dobře, ale můj problém je ten, že se mi ten zvuk absolutně nelíbí. Možná tím, že je tak oblíbený a používá ho pomalu každá druha kapela mě ten zvuk absolutně nebaví (což je stejný případ i pro tu 6505 jak říkal bubucci, ale u té mě ten zvuk baví mnohem víc).

Co se týká čistého zvuku, tak můj "čistý zvuk", který chci je spíše trochu nakřáplý clean a i když si pořídím hlavu, která bude ten "crystal clean" mít, tak ho stejně trochu jemně přikreslím, protože úplně čistý zvuk se mi moc nelíbí - nejvíc mi se mi líbí ten jemně nakřáplý "clean" JCM800. A navícv tomhle stylu co hrajeme budu ten clean používat jen pro nějaké plochy, takže v 95% na něm bude ještě delay + reverb, kde se toho podle mě hodně ztratí. Zatím to teda vidím na tu 6505.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“